Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Martin M. / Zadnja sporočila

Martin M. - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
Martin M.8. 11. 2017 12:22:01
Na outdooraktivnosti.si najdete vse o pohodnih čevljih.
Preberite si objavo:Pohodni čevlji glede na uporabo, kjer je čisto na splošno pojasnjeno, kako se pohodni čevlji uvrščajo v skupine, glede na teren za katerega so najbolj primerni. Če kupujete pohodne čevlje je najbolj zanimiva objava o tem, kako izbrati prave pohodne čevlje zase: Pohodni čevlji, kako izbrati prave.
Če pa jih že imate in vam ne ustrezajo najbolje ali bi radi izboljšali stik s čevljem si preberite: Kako preprečiti dvigovanje pete; ali o negi pohodnih čevljev: Pohodni čevlji - Nega in vzdrževanje
Martin M.6. 07. 2017 10:54:53
Nega pohodnih čevljev je odvisna od tipa čevlja. Najprej moramo ugotoviti, kakšen čevelj imamo, kateri materiali ga sestavljajo in tako tudi pristopiti k negi. Nekaj vprašanj:
-usnjen ali tekstilen,
-kakšen je tip usnja, nubuk, suede, gladko usnje,
-ima membrano (Gore Tex, OutDry, eVent, …) ali ne?
Preberi več v objavi :Nega pohodnih čevljevNega pohodnih čevljev
Martin M.6. 09. 2016 13:24:21
Mnogi imajo težave z dvigovanjem pete v pohodnih čevljih. Zaradi oblike stopala ali deformacije nikakor ne dobijo pravih. Rešitev za preprečevanje dvigovanja pete v pohodnih čevljih je v drugačnem načinu zavezovanja. Prav tako drugačen način zavezovanja lahko izboljša prekrvavitev noge (za tiste, ki imajo mravljince v čevljih) in preprečuje pritisk na vrhnji del stopala. Informacije o zavezovanju in dodatne vire najdete v objavi Pohodni Čevlji: Kako jih zavezati bolje
Martin M.6. 09. 2016 12:11:33
Nakup pohodnih čevljev se ne začne s pregledovanjem blagovnih znamk in iskanjem tiste, ki nam je všeč. V tem primeru uporabnik kupi, kar mu niti ne odgovarja pri uporabi, niti ne paše na nogo. Znamka pa je v redu, a tako se ne kupuje pohodnih čevljev, pač pa čevlje za po mestu.

O tem, kako sistematično pristopiti k nakupu pravega pohodnega čevlja. Kateri tip izbrati, katere lastnosti mora dober pohodni čevelj imeti in kako preizkušati, da bo pohodni čevelj prave oblike in velikosti pa si preberite v Pohodni Čevlji: Kako Izbrati Prave?
Martin M.2. 05. 2016 12:59:07
Samovarovalni kompleti: nekaj osnovnih podatkov o opremi za samovarovanje v feratah.
Martin M.21. 04. 2016 16:00:46
Zakaj pa? Saj pravim, če naleti na dobrega, čeprav se strinjam, da nekdo, ki nima dosti izkušenj težko loči, ali mu prodajalec svetuje, ali le prodaja, kar želi prodat.
Martin M.21. 04. 2016 15:20:13
Nekomu, ki se odloča o nakupu prvih pohodnih čevljev ne bi takoj svetoval, katero znamko naj kupi. Veliko jih zaradi takih nasvetov pride po znamko, odide pa z neudobnimi čevlji, ki jih po enkratni uporabi prodaja. Tudi "stare" strokovnjake, ki pravijo, da mora bit' Vibram, ker drugač drsijo, ali da morajo bit nepremočljivi, ker je njih enkrat dež dobil, nima smisla.
Svetoval bi, naj vsak razmisli, kam bo z njimi hodil, nato pa poskusi čimveč različnih tipov in modelov in malce posluša, če naleti na dobrega prodajalca, kaj pravi. Tako človek sam spozna najbolje, kaj mu ustreza in kaj ne in tako najbolj verjetno kupi prave čevlje zase. Več o segmentaciji pohodnih čevljev, o primernosti za različne uproabe glede na tip čevlja pa v objavi pohodni čevlji.
Martin M.1. 04. 2016 15:29:27
Pri nahrbtniku za nošenje otrok je predvsem pomembno, da starši vedo kje in kako ga bodo uporabljali. Treking hrbtišče je za hribe, medtem, ko nahrbtniki z zračnim hrbtiščem bolje služijo pri uporabi na morju oz na potovanjih ter v mestu, to je takrat, ko otroka ne nosimo dlje kot kakšno uro.
Hauptman je res dobro napisal vodič. Do danes pa so se vsi omenjeni nahrbtniki za nošenje otrok spremenili, pridobili funkcije, certifikate, izgubili na teći in zamenjali hrbtišča, ...

Preberite si, kateri so najboljši nahrbtniki za nošenje otrok, kako izbrati in kupiti pravi nahrbtnik za nošenje otroka ter nošenje otrok v svetu in času.
Martin M.1. 04. 2016 15:16:39
Tule so zbrani najboljši nahrbtniki za nošenje otrok, ki jih lahko kupite pri nas: Najboljši nahrbtniki za nošenje otrok
Martin M.15. 02. 2016 14:28:01
Izbor 10 najboljših plezalnikov za začetnike, ki jih odlikujejo udobje vsestranskost in trpežnost. Zbrani svetovni viri do mnenj uporabnikov in primerjav. Preveri!

Deset modelov plezalnikov, ki so svetovno najbolj priljubljeni in priznani ne le med začetniki ampak tudi med profesionalnimi plezalci. Izbrani modeli in vrstni red so sestavljeni iz mnenj in ocen uporabnikov.
Več na Plezalniki za začetnike - 10 najboljših
Martin M.15. 02. 2016 14:26:34
Navodila za nakup plezalnikov za začetnike na kratko:
poskusite čimveč udobnih modelov plezalnikov za začetnike,
ne kupujte premajhnih v upanju, da se bodo raztegnili,
ne obremenjujte se z življenjsko dobo plezalnikov (vsi se hitro znucajo, sploh pri začetnikih),
ne segajte pregloboko v žep, a ne šparajte na udobju, …
Več na Plezalniki za začetnike
Martin M.27. 10. 2015 22:35:08
Vibram je ime, ki ga zagotovo sliši od prijateljev vsakdo, ki prvič kupuje pohodniške čevlje. Večina pohodnikov, popotnikov in alpinistov ga priporoča in dejansko je dober. Kako je nastal, si lahko preberete v zgodbi o Vibram podplatu. Naše vprašanje pa je, ali je edini oz ali je res toliko boljši od drugih?

Za spodrsavanje niso krivi čevlji. Pravi razlog je pomanjkanje občutka …

Več najdete v objavi Je Vibram res boljši?
Martin M.27. 10. 2015 22:13:22
Problematika je v "fill down". Večja moč polnjenja ne prenese šivov, ker bi perje izpadalo. Zato lepljenje in nepremočljivost.

Kdaj je boljši puh in kdaj sintetika si lahko preberete v objavi "Puh ali sintetika".
Martin M.24. 04. 2013 00:17:59
Lahek in visok čevelj za ozko nogo je tudi Lowa Renegade, res za vsak teren in še tako občutljivo nogo. So ozki, vendar je treba vseeno probat.
Lowa Renegade
Martin M.11. 04. 2013 20:55:34
Če imaš zanesljivega čevljarja, potem ni nobene dileme. Si pa malce težko predstavljam, kaj misliš z "boljši kot original"?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies