Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
JMiha / Zadnja sporočila

JMiha - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
JMiha24. 04. 2015 16:27:50
PFranci, supet lepe slike, pa bi moral sam pred tem objaviti svoje, ki so nastale zadnji vikend.

Napoved je držala! V soboto je še pošteno deževalo v Ljubljani in snežilo nad 1400m, vendar ravno toliko, da je zamedlo vse sledi in mi naredilo najlepšo TS v letošnji zimi.

Žal bo pri nas verjetno zadnja glede na vremenske razmere. Prilagam nekaj slik nasmeh
JMiha2. 01. 2015 19:13:01
Čudoviti razgledi in nič blata, res pa je, da je popoldne mraz odjenjal in je postalo vse precej južno.
JMiha23. 11. 2014 23:01:48
Sneg je zopet pobelil breg in poiskal sem poti okoli teh prelepih vršacev....nasmeh

Pošiljam nekaj današnjih slik s telefona za pokušino.

Smuči sem pustil doma, kar je bila pametna odločitev... čeri je še preveč in sonce sneg povsem zmehča preko dneva.

JMiha22. 07. 2014 14:51:49
Rad grem sam v hribe, saj iskanje primernega somišljenika, ki bi enako užival, v isti smeri, s podobno kondicijo še zdaleč ni enostavnovelik nasmeh. Morda s časom povabim svoje otroke, ne vem pa, če bodo zaznali enako čarobnost kot jo sam, ko ti dan zarišejo oskubljeni macesnovi viharniki ali pravljica rododendrona ob gorski potki. Davno nazaj sem bil alpinist, preživel nekaj prav žalostnih (lastnih) izkušenj, se ukvarjal vmes z mnogo športi (predvsem individualnimi) in so me hribi preko turnih smuk spet poklicali nazaj. Največ napak se zgodi na enostavnih terenih zaradi neznanja, neizkušenost! To je večna resnica in skupina je včasih lahko zelo varljiva čreda....Na odhod se pripravim doma, danes je na voljo izjemno število informacij proti tistim pred 20timi leti, povem sorodnikom kam grem in javim takoj ko je mogoče, da sem varno nazaj.
JMiha8. 06. 2014 23:24:15
Danes s smučmi na Stenarju preko stenarskih vratc. Vroče, vroče, vroče... Ne spomnim se kdaj je na turi s smučmi bilo tako vroče. Snega zelo veliko, smuča se brez prekinitve čez stenarska vratca do plošče, je pa v največji strmini v vratcih že toliko odjenjalo, da sem prvih 20 m šel raje peš v sestopu. V zgornjem delu in prečki proti Triglavu je veliko zmehčanega snega, tako da se predira za globino čevlja. Je pa v Julijcih še čisto ornk zima, za ta letni čas prav neverjetno.

V celem dnevu sem srečal le enega pogumneža za ta vroč dan, ki pa je zavil na Križ.

Spodaj je nekaj slik, ki pa žal niso najboljše kvalitete v preobilni svetlobi (s telefona).
JMiha26. 04. 2014 17:53:19
Danes je cesta očiščena skoraj do Kovinarske koče; v zadnjem klancu pa leži na cesti nekaj smrek.. če bi jih očistili, bi se dalo še naprej od bajte pridrsat z avtom (gre pa s kolesom velik nasmeh)
JMiha26. 04. 2014 17:41:24
Cesta je kopna do spomenika, sneg se zjutraj ne predira, sem pa celo pot prehodil na smučkah. Danes zjutraj pohitel in imel čudovito jutro in smuko do spomenika. Ob devetih dopoldne je bilo kljub odjugi še dovolj trdo. Snel sem smučke le za nekaj metrov čez gozd spodaj proti avtu, ga pa hmalu ne bo več in bo treba nositi smučke z Lipanske planine do izhodišča.
JMiha13. 04. 2014 08:10:56
Ta teden so splužili še do polovice poti proti koči v Krmi. Pomlad nezadržno prihaja in tudi ponoči sneg spodaj ne pomrzne. Prodi pod MDV se počasi sušijo, vendar je snega od Jezerc in Zg.Krme naprej res veliko. Smuka zgoraj izjemna, prebijanje nazaj čez bukovje in do Kurje vasi (kjer sem imel avto)pa mučnomežikanje
JMiha1. 04. 2014 14:08:48
Nekaj svežih slik od sobote. Sneg se začne na prvem grebenu pri klopcah, prej je še nekaj ostankov plazovine. Presmučal sem zgornji del, februarja pa samo spodnji del, ker je na najstrmejšem delu samo čakalo, da se več kot meter snega v odjugi prevrne na nas.
JMiha28. 03. 2014 13:21:56
je kaj svežih novic? vesel bom vsake nasmeh
JMiha26. 03. 2014 14:23:55
Zivjo,

Tudi sam si zelim to soboto odrinit na smuko do Kredarice. Ze zelo dolgo me ni bilo na tej poti, bojim se pa predvsem plazov novejsega snega (se posebej bo pomembno kaj se bo dogajalo v naslednjih dveh dneh) pod Kredarico.

Ker sem bolj pocasne sorte, bom odrinil kolikor bo mogoce zgodaj.

#Jume, vesel bom vsake nove informacije, se posebej v petek, ko bos govoril z vremenarji.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies