Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
SurvivorAlen / Zadnja sporočila

SurvivorAlen - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
SurvivorAlen11. 06. 2021 08:47:44
Torej predvidevam, da se v Krmi da zapeljat do konca? Kakšna je cesta, za nas navadne smrtnike vozna, ali le za 20cm+ vozila? nasmeh
SurvivorAlen29. 03. 2021 11:50:45
Je že kdo štartal iz Kamniške Bistrice (parking v koncu)? Do kam se da z avtom in od kje pot pod noge?/razmere? =)
Hvala
LpA
SurvivorAlen22. 03. 2021 09:16:19
Do kam se pa da z avtom/od kje se štarta? =)
LpA
SurvivorAlen30. 06. 2020 20:30:13
@anč, nisva se razumela, s supergami sem imel v mislih nike-ce, ki so lepo črno bele barve, da dobro zgleda na sliki za instagram zavijanje z očmi
Tudi jaz sem tekel v gorskih čevljih, seveda je takšna obutev čisto drugi svet kot pa tisto kar nekateri nosijo - po možnosti iz deichmana za 16eur, ampak so pa lepi za sliko a ne zavijanje z očmi velik nasmeh
Ker mislim, da je že vsakdo izmed nas srečal kakšnega takega "Čeha", ki je z zlizanim podplatom rinil po mokrem apnencu na 2000m ...

Zopet pa dam prav @mosovnik, za visokogorje so visoki čevlji, gojzarji ... tudi sam večino vzponov nardim v njih, priznam pa, da se mi (sploh na poznanih, večkrat prehojenih trasah) zalušta malo hitrejšega tempa in dam nase samo tekaški nahrbtnik in trail tekaške čevlje. Še vedno trdim, da tekanje po gorah ni varno in ne promoviram tega. Priznam pa, da ko enkrat začneš z gorskim tekom, se težko zadržiš tega lepega športa.
Ne želim več smetiti teme, dajmo zopet besedo ljudem, ki imajo kaj povedati o razmerah in opisati kakšen dan na našem očaku nasmeh

LpA
SurvivorAlen27. 06. 2020 14:55:45
Danes skočil iz Krme na Kredarco in vrh.
V spodnjem delu popolnoma kopno, pod Prgarco je kar precej vode na poti, teče iz korit za živino (krave veselo pozdravljajo med potjo velik nasmeh ) tako da malo pazljivosti na spolzkem apnencu ni odveč.
Pod Kalvarijo nekaj manjših snežišč - brez problema stopimo prek ali pa obhodimo.
Je pa kar nekaj blata zaradi taljenja zadnjega snega pod Kredarco.

Edini "problem" s snegom je pri vstopu v plezalni del, ko se spustimo od Kredarce proti začetku poti pod malim Triglavom. Nekje 100m zelo strmega dela je še globoko v snegu, sicer se že z jutrom sneg zrahlja, vendar pazljivost ni odveč. Vsi ki ne nesemo poleg cepina, je zelo priporočljivo, da pohodnih palic ne pustimo pri koči, ampak jih za ta del nesemo poleg, saj še kako pridejo prav pri prečenju tega snežišča.
"Odlagališče" pohodnih palic je bilo tik pod prvim klinom, ko se sneg konča in stopimo na skalo.
Naprej popolnoma brez problema, le nakaj malih "flik" snega, ki pa jih lahko obhodimo.
Vreme danes je bilo naklonjeno, malo pred deveto na vrhu sicer nekaj meglic, ki niso dovolile pretiranih razgledov, ampak so se hitro premaknile proti dolini naprej.

p.s. "gneča" je bila ravno v tehničnem delu pod malim Triglavom, ker se je kar precej Čehov/Slovakov nabasalo not in niso spuščali mimo, so pa bili vidno neizkušeni in lepo previdno napredovali. Lepo je tudi videti, da uporabljajo kompletno samovarovalno opremo in prav nobenega "superg" mojstra nisem videl.
Skoz celotno turo sem tujcev srečal krepko več kot domačinov. Se pozna, da so počitnice tu.
Zadnji parking v Krmi prav tako prevladoval s tujimi tablicami.
Kljub kar nekaj skupin na poti sem od začetka malo "stisnil" in prišel do Prgarce v 58min, potem pa umiril in bil na vrhu v 2h 45min
Skratka lep dan na naši Strehi nasmeh

Upam, da komu info glede razmer pride prav.

Lep gorniški pozdrav
SurvivorAlen26. 06. 2020 14:20:59
Koliko sem videl na Stravi, je Luka Kovačič danes pretekel na Špik, poskusi najdit odgovor pri njemu nasmeh
SurvivorAlen14. 06. 2019 05:50:45
Selfi majstrovvelik nasmeh velik nasmeh
Jaz sem bil prejšnji teden, skratka od Prgarce naprej se začnejo počasi zaplate resnega snega, okrog 2000m pa kr stalni sneg. Imej v mislih, da v kolikor neboš dovolj zgodna, se sneg močno udira (tudi do kolen (ali do kolka, če fališ sled in zadaneš luknjo zavijanje z očmi) )
Tako da, ko prideš na sneg je vsekakor modro dat zobeke na čevlje... Od Kredarce na vrh je pa kr zoprno, tako da cepin v roke in glavo na mesto, par ur za mano je zdrsnila planinka... Na prečki je gnil sneg, pod njim se še najde led, so pa zajle praktično povsod zunaj, tako da je ob pravilni hoji korak vedno varen.
Srečno mežikanje
SurvivorAlen25. 02. 2019 02:13:07
Evo, danes smo se štirje nenaspani spravili ob 5:30 iz štajerske prot vrhu nasmeh
Cesta je tako tako, iz Črne mimo smučišča in desno gor po asfaltu še vse ok (tukaj se vidijo tudi posledice kar obsežnega vetroloma/plazov? Ki so doleteli okolico), ko se začne makadam, se pa začnejo tudi ledene zaplake.
Na spodnjem parkingu še ni bilo nikogar, le indikator, da večina začne pohod od tukaj. Ker je nas malenkost preganjal čas, se odločimo, da poskusimo srečo in se zapeljemo naprej.
Prišli smo le kakšnih 200m, do prvega klanca, kjer so gume zaradi debele plasti leda in jutranje temperature (-9) omagale in smo morali nadeti verige. Potem do vrha ni več bilo težav.
Pot je vseskozi dodobra uhojena, vsaj tamale dereze so do koče dobrodošle, ker je zelo velika verjetnost nerodnega padca.
Koča je bila kljub vikendu in kasneje zelo sončnemu in lepemu dnevu zaprta.
Tudi naprej je pot uhojena a zaledenela, zato od tod dalje priporočam prave dereze, čeprav se velika večina pohodnikov zadovolji z malimi, kar osebno ne podpiram, a vseeno boljše kot posameznik, ki smo ga srečali na poti navzdol, in se je drsal v poletnih lahkih pohodnih čevljih, brez dodatkov.
Vrh je kopen, tako kot praktično vedno na Peci je tudi danes veter naganjal proti dolini vse, ki smo bili obiskali to lepoto nad domovino naše smučarske šampionke.
Na poti navzdol še srečamo par ljudi, ki so prišli iskat sončne žarke v višavah.
Sonce je do poldneva že dodobra ogrelo ledeno površino ceste, tako da je vožnja navzdol bila neprimerno lažja kot navzgor.
Skratka, prijeten nedeljski izlet nasmeh
Prisrčen pozdrav
SurvivorAlen21. 02. 2019 08:42:20
Je seznanjen kdo, do kam se da zapeljat z avtom? Predvidevam, da še ne ravno čisto do zgornjega parkinga?
LpA
SurvivorAlen4. 02. 2019 19:17:56
Je bil kdo te dni v Krmi? Do kam se da zapeljat?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies