Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
5Xum / Zadnja sporočila

5Xum - Zadnja sporočila

Začete teme:
5Xum20. 04. 2012 18:34:55
Lep pozdrav.

Ker vidim, da je dosti poti na tej strani označenih tudi z GPS sledmi, upam, da mi boste lahko pomagali. Imam Nokiin GPS telefon in me zanima, kako bi lahko te sledi naložil na telefon in jim sledil, torej da bi na telefonu imel svojo lokacijo in na zemljevidu še tisto sled ki bi jo naložil iz hribi.net.

Hvala za pomoč.
Komentari:
5Xum29. 03. 2024 06:31:25
Zdravo, na https://stanje-poti.pzs.si/ je markirana pot iz skozi Dolški graben (markirana pot od Kraljevega hriba do planine Dol) označena kot zaprta.

Je kdo hodil po tej poti? Je izrazito neprehodna ali "se da"?
5Xum10. 08. 2023 13:56:55
Pa kaj je zdaj to neko bluzenje, kaj samo zato, ker nekdo reče "smili se mi X", ga je treba nadirati "ja kaj pa Y? Oni se ti pa ne smili?!"

No, potem vsi tisti, ki se vam smilijo domačini, ki so izgubili hiše: Kako ste grozni, smilijo se vam NAŠI domačini, ki imajo še vedno sorodnike in delujočo državo od katere bodo prejeli pomoč? Kaj pa ubogi turki, ki so v potresu izgubili cele družine?! A oni se vam pa NIČ ne smilijo? Vi amoralne, nihilistične POŠASTI!!!

Tole tekmovanje v pomilovanju je en čisti idiotizem. Če se nam nikoli ne sme smiliti nekdo, ki mu gre bolje kot enemu tretjemu, potem se nam mora ob vsakem trenutku smiliti samo in natančno ena oseba.
5Xum27. 03. 2023 08:22:52
Da malo stopim v bran vremenarjem: vremenska napoved za nedeljo je bila, da se bo na zahodu, sploh v hribovitem svetu primorskih predalpskih hribovij, pooblačilo že zgodaj zjutraj, medtem ko se bo na vzhodu to zgodilo do poldneva.

Torej, brez zamere, ampak @ločanka, vremenarji se niso zmotili, samo na napačno goro ste jo mahnili velik nasmeh
5Xum20. 12. 2022 12:54:46
Napoved za soboto je bila, da bo vreme suho, in da bo veliko megle in nizke oblačnosti, ki bo ponekod vztrajala tudi cel dan. Kdor je ob tej napovedi pričakoval, da bo celo pot na Vošco sonce, se nima kaj jeziti na vremensko napoved, ampak samo na svojo funkcionalno (ne)pismenost.
5Xum18. 12. 2022 18:37:23
Danes je bila Velika Planina v res čudoviti obleki, naj slike povedo več kot moje besede.

P.S. na poti navzdol sem nekje izgubil rokavico (Forclaz, siva z nekaj modrine na trakcih). Če jo je kdo našel, ga prosim, da me kontaktira.
5Xum10. 08. 2022 09:53:18
Z jezerskega prevala bi svetoval spust do jezerc, potem pa se držite kar se da desno, in pridete bo neoznačeni poti/brezpotju do adama in eve. Z adama in eve je do prevalskega stoga potem čisto lahka pot.

Za povratek, če ste pri močeh, greste lahko še čez ograde in nazaj na Krstenico nasmeh
5Xum6. 06. 2022 08:39:32
Vsi, ki se tu norčujete iz "neumnih" vprašanj, se prosim za trenutek vzemite v roke in mentalno poskusite narediti korak naprej od učenja, ki je mejno spremenljivo v vrtcu.

Ste na forumu, na katerem uporabniki dobijo informacijo o trenutnih razmerah, in se norčujete iz ljudi, ki ne vedo, kakšne so trenutne razmere. Ali imate dovolj miselne kapacitete, da se zaveste, kako popolnoma absurdno je to vaše norčevanje?

Pa preden mi kdo začne pametovati o tem, kako "bi že morali vedeti, da na sedlu zdaj ni več snega"... V začetku junija sneg na poti iz Okrešlja do Kamniškega sedla ni prav nič nenavadnega. In seveda, za nekatere, ki sedlo vidijo skozi kuhinjsko okno, je najbrž jasno, da letošnji junij ni takšen. Ampak, tole zna biti malo šokantna novica za vse "klovne" v zgornjih komentarjih: na svetu so tudi ljudje, ki gora ne gledajo vsak dan, in ki živijo dlje in o njih vedo manj kot vaša velecenjena gnada. Ti ljudje sem prihajajo po dobronamerne nasvete, zato je vaše norčevanje manj kot primerno.

Odločam se še, ali bi vaše obnašanje označil za otročje ali pač preprosto nesramno. Vsekakor je, kot rečeno, na nivoju vrtčevskih pobalinov, ne vem pa, če to zato, ker preprosto nimate privzgojenega osnovnega bontona, ali pa zato, ker mentalno niste uspeli prerasti miselnih vzorcev, ki jih večina pusti za sabo približno takrat, ko se nauči abecede.
5Xum13. 12. 2021 09:14:08
Včerajšnja Dobrča in Šentanski vrh iz Begunj. Snega na začetku okoli 30cm, pri koči že čez meter, na vrhu pa še več.

Do koče so vse poti lepo uhojene, od koče naprej pa smo morali čez travnik kar dobro gaziti, sploh po travniku. V gozdi potem spet boljše razmere in gaz vse do Šentanskega vrha.
5Xum25. 11. 2021 14:37:38
@andraja "kateri je javen"? Malce truda pa bi res lahko vložili v javen zapis.

Recimo, lahko bi se spomnili, da zaimek ki uporabljamo v vseh sklonskih oblikah (na primer "miza, ki je v kuhinji"), medtem ko zaimek kateri dovoljujemo le v zvezi s predlogi (na primer "miza, o kateri govorimo"), in se ob tem zavedeli, da je pravilna oblika "zapis, ki je javen", in ne "zapis, kateri je javen".

Če bi vložili še čisto malo več truda, bi se spomnili še, da tvorba odvisnih stavkov ("zapis, ki je javen") za povedi, kjer bi enako informacijo lahko podali tudi z navadnim levim prilastkom ("javen zapis"), ni slogovno pravilna.

Lahko bi pa vložili še kaj več truda, naredili vsem na tem forumu veliko uslugo, in svoje neumestne pripombe zadržali zase.
5Xum25. 08. 2021 17:10:56
@Lukito

Seveda, se strinjam. Ampak moj komentar je bil odgovor na vprašanje o težavnosti poti čez Plemenice, Tominškove in poti čez Prag. Med temi tremi je pot čez Prag najlažja.
5Xum25. 08. 2021 09:52:44
Pot čez plemenice je v vseh pogledih najzahtvnejša od naštetih (in je tudi najtežja markirana pot na Triglav). Pot čez Prag je najlažja (ampak od Kredarice naprej še zdaječ ne lahka) od poti. Do Kredarice ima samo en težji del.

Kar pa se tiče lepote, je pa vrstni red ravno obrnjen nasmeh
5Xum12. 05. 2021 12:58:03
Becar, ali mislite, da posamezni delci koronavirusa letijo po zraku sami?
5Xum20. 04. 2021 08:46:21
Zanimivo mi je da nekateri tukaj trdijo, da razumejo statistiko, hkrati pa delajo zaključke na statističnih vzorcih, sestavljenih iz ene ali dveh točk.

Mogoče bi bilo pametno poklicati statistični urad in tistim tepcem razložiti, naj se ne ukvarjajo več z vsemi njihovimi statističnimi raziskavami - namesto zapravlanja časa in denarja, da zberejo "statistično relevantno število vzorcev", lahko preprosto pokličejo Becarja, nato pa zaključke preprosto posplošijo na vso populacijo.

Za potrditev njihovih hipotez lahko potem zaključke preverijo še na Becarjevi ženi, če je pa treba bit res stoprocenten, pa mogoče še na ženini sodelavki. Več kot 3 ljudi pa za kakšne resne statistične študije res ne rabiš.
5Xum19. 04. 2021 14:18:48
@Becar cepljenje:

- zmanjša verjetnost, da se oseba okuži
- zmanjša verjetnost, da oseba zboli
- v primeru okužbe poveča verjetnost, da bo okužba minila v blagi obliki.

Cepljenje nobene od teh verjetnosti ne postavi na nič. Kljub cepljenju obstaja verjetnost okužbe, in v primeru okužbe obstaja verjetnost, oblika ne bo povsem blaga.
5Xum19. 12. 2020 16:53:40
@gely

Z drugimi besedami, kar je naredil avstrijski modrec, je primerljivo z naslednjim:

Nekateri ljudje trdijo, da rastline za svojo rast potrebujejo vodo. To je čista traparija. Jaz sem mojo božično zvezdo 3 tedne zalival s kokakolo, zdaj je pa mrtva. Očitno je voda škodljiva, ne pa potrebna, za rast rastlin.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies