Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
igorfran / Zadnja sporočila

igorfran - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
igorfran17. 10. 2009 07:18:00
.
igorfran15. 10. 2009 16:52:19
Meni najlepša krožna pa je:
Od parkirišča pod Predmejo (nad tistim "kamnolomom" - označeno) po stezi proti Čavnu. Ko pridemo do odcepa, kjer se desno v breg odcepi markirana pot proti koči na Čavnu nadaljujemo še nekaj korakov naprej (20-30m): pot zavije malo levo in potem malo desno - pred tem desnim ovinkom je nad nami malo skrita strma grapa: spodaj zgruščena zgoraj pa travnata. Po tej grapi (kakih 10 min) naravnost gor do slemenčka. Po slemenčku (skala) desno par korakov - takoj levo na travnato pobočje da zaobidemo steno pred nami - takoj spet desno po travi naravnost navzgor in po kakih 100-200m nas teren sam popelje rahlo levo po slemenu (desno vidimo na drugi strani žleba markirano pot proti koči). Ko pridemo do sten nad nami (rob), gremo levo okoli teh in nad nami se kar sam odpre lep prehod na vrh roba (lepo vidna manjša zajeda med stenami na robu, če dobro opazujemo vidimo da je tudi malo shojeno). Tukaj smo malo desno od markirane poti proti koči. Sedaj zavijemo kar levo po lepih travah (lahko sledimo tudi stezi), stalno nad robom in brez orientacijskih težav prispemo do manjše kočice pod gozdom. Od tu še par korakov naprej se "zaletimo" v kolovoz - zavijemo na desno po njem navzgor. Kakih 10-15min naprej se kolovoz razcepi - uberemo desno v strmino in po 10min pridemo na prečno označeno pot ki vodi od koče na Kucelj. Sedaj pa samo po poti do Kuclja. Povratek pa nazaj naravnost do koče in od koče po desni strani čez travnik (označeno) do steze kjer smo štartali in do avta.
Možnosti pa je nešteto, z vseh strani Kuclja in vse zo zanimive.
Glede letnega časa in klopov pa ravnam enako kot sabina7.
igorfran16. 09. 2009 14:21:45
O čevljih je bilo na forumih že ogromno napisanega - pišči malo in verjetno ne bo potrebno dodatnih pojasnil.
Glede cene pa: kolikor toliko dobri čevlji se začnejo nekje od 230-240 Eur naprej.
igorfran5. 08. 2009 10:49:08
Ni ga več.
igorfran31. 07. 2009 07:16:27
"Je kdo hodil v teh dneh po poti Zadnjica - Luknja - Bovški Gamsovec - Pogačnikov Dom - Zadnjica? So razmere poletne oz. v redu?"

Prehodil ta teden. Razmere povsem poletne, vse do Razorja. Iz Luknje proti Gamsovcu nove markacije. Neizkušenim pa pot odsvetujem, ker je spust iz Gamsovca na Križke pode kar zahteven (zgolj tehnično ne, toda: strma stena, večji del poti brez varoval.)
igorfran20. 07. 2009 16:05:29
Če gre za poškodbo ali bolezensko napako, seveda priporočam najprej obisk zdravnika in potem ravnanje po sistemu "prisluhni" svojemu telesu.
Če pa je človek zdrav, potem samo par besed iz lastnih izkušenj:
- prva leta (kaka 1/4 stoletja nazaj) so me bolela kolena kot bi imel nož (sestop).
Rešitev pa je bila naslednja:
- Kolena morajo biti amortizer in ne nosilec: navzdol z upognjenimi koleni, vso težo mora prevzeti mišica. Tako ne trpi niti križ. Po petah se spuščamo samo po meliščih ali po gladkem terenu, pri stopničkah (kamni ipd.) pa skačemo na prednji del stopala - nikoli na peto - in še koleno mora amortizirati kot vzmet. Seveda pa je pogoj za to kondicija, toliko, da mišice vzdržijo celoten spust, sicer ne pomaga nobena oprema ne poživilo.
- Pa nič se sekirati za poglede "ljudi" če malo čudno hodite, važen je rezultat.
(Pa vse tiste vitamine, čokoladice, rozine, "prisrčnice", zelo dobro nadomesti lahka hrana, navadna voda, in na koncu ture pošteno pivo.)
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies