Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mangart (Via Italiana) - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Mangart (Via Italiana)
triglavski     
13.9.2009
m.marmota, hvala, MRM (Mali Rateški Mangart). Kot je že alessio poročal je ta pot spet uradno odprta, glede težavnosti je odgovoril že Bojan, ni pa to neka dolga zadeva, če greš s sedla dol, je pa zato kar zračna na določenih mestih, seveda pa se tudi ne more primerjati z zahtevnostjo bolj športnih ferrat, saj ima veliko naravnih stopov in napredoval (stopni klini, skobe...)
Bojan_A     
13.9.2009
O tem ni nobenega dvoma Triglavski. Tvoja poročila so odlična in z veseljem jih prebiram.
kalix     
17.9.2009
Zanima me, od kdaj je Via italiana spet odprta in ce je na dveh usodnih mestih tudi dejansko popravljena. pozdrav in hvala
kindir     
17.9.2009
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=1146&stran=1
kalix     
18.9.2009
hvala lepa
andrejp     
19.9.2009
Z Janezom sva danes preplezala Via Italiana. Ferata je res lepo obnovljena in veliko naravnih stop in poličk omogoča lepo plezarijo. Je pa res zračna na nekaterih mestih. Če jo primerjam s Cijajnikom je le ta tehnično bolj zahtevna ni pa tako zračna.Je pa malo motilo dejstvo, da je bila skala mokra. Do vrha Mangarta sva jo švignila še po slovenski smeri, nazaj pa po italianski strani do avta na mangartskem sedlu. Vreme je bilo danes primerno, le oblaki niso dopuščali razgleda.

Uživajte,

Andrej in Janez
CAR     
2.1.2010
To pot absolutno odsvetujem: VRTOGLAVIM in pohodnikom ki niso vsaj osnovo vešči vsaj malo plezanja.Pot je sicer varovana vendar zelo,zelo zračna zelo malo prostorčkov se najde na tej poti ,da se pohodnik odpočije in pomalica pretežno je navpična skala na samem izhodu na sedlo pa tudi krušljiva tako da je treba biti kar previden kar malo bolj kot na kateri drugi ferati saj je bistveno težja od ostalih, kar pa je že moj predhodnik povdaril. Pa vsem skupaj SREČNO NOVO LETO 2010, varen korak in srečno vrnitev v dolino.
kalix     
22.7.2011
Zanima me, če je s ferato Via italiana na Mangrtsko sedlo že kaj novega, če je že popravljena, odprta. Hvala
klm     
22.7.2011
Najverjetneje je ne bodo popravljali,kajti tamkajšnim GV je v interesu, da služijo čim več na račun "turistov". Enako velja za Via dell Vita.
IgorZlodej     
22.7.2011
To zadnje seveda ni res, še nisem videl, da bi kakšen GV koga peljal po omenjenih poteh, pa sem kar pogosto tam okoli.
klm     
22.7.2011
ta vir sem dobil od enega izmed GV, rekel pa mi je, da je italijanskim Gv to v interesu, nisem pa trdil, da je to dejstvo "de facto". Nedvomno pa imaš Igor v zvezi s tem kot "domačin" bolj ažurne informacije.
IgorZlodej     
22.7.2011
Kolikor vem so težave drugje, domači markacisti takih opravil ne smejo delati, se pravi popravljati zavarovanih poti, to je v dejanski pristojnosti GV, poškodb je vedno veliko in določena popravila pač pridejo na vrsto, ko pridejo, včasih se zadeve lotijo tudi celovito, se pravi, da popravijo daljši odsek. Sicer pa bo konkretna pojasnila lahko dal Alessio, ki je tam resnično najbolj doma, saj živi skoraj na izhodišču.
DD     
22.7.2011
zivjo. mene pa zanima ce mogoce kdo ce kako zelo je poskodovana ferrata na vevnico?nekateri pravijo da se ne da mimo spet drugi da se da... hvala za odgovor
bdolmovi     
22.7.2011
Kolikor vem Planinska zveza Slovenije ne bo več popravljala via Italia na Mangrt je bilo objavljeno tudi v Planiskem vestniku,tako je bilo rečeno na zadnji seji.Zadnje čase je problem že za domače ferate koliko se bodo še popravljale in obnavljale saj se tudi tukaj pozna kriza v pomankanju denarja pa tudi ljudi,ker če markacistom niti hrane ne plačajo tudi delal ne bo nihče več.Lp.
IgorZlodej     
22.7.2011
Via Italiana je v Italiji, tako, da PZS s to potjo nima nič.
ljubitelj gora     
22.7.2011
@bdolmovi

Bomo pa alpinisti postal namesto gornikovnasmeh
Kozorog     
23.7.2011
Saj ni hudo malo je treba pobrskat po forumu....
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=563&stran=13
poglejte odgovor ki ga je dal 2061alesio dne 18.7.2011.. po moje bo rad odgovoril če ga kdo še kaj vpraša...
2061alessio     
26.7.2011
kadar me(upam) bojo GV FJK -G.A. FVG uradno obvestili da so popravili "via ferrata italiana" bom takoj sporocil na forum; jaz sem naredil kar sem mogel, takoj po obvestilo ker sem dobil preko poznanih I.Zlodeja(ponovno hvala za info) sem obvestil CAI FVG (PD FJK)in mnogo drugih ter postavil opozorilne table na naši in vaši strani, kaj povedati? upam da bo cimprej o.k.
klm     
26.7.2011
fotodokumentirano.
Mangart (Via Italiana)1
2061alessio     
29.7.2011
pozdravljeni, naši clan PD Trbiž je dobil preko sms sporocilo od odgovornega GV FJK da so "via ferrata Italiana al Mangart" popravili in da je sedaj uradno ODPRTA, odstranil sem vse opozorilne table na obeh straneh, SLO in FJK.
Page: 1 2 3 4 5 6       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing