Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mangart (Via Italiana) - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Mangart (Via Italiana)
DD     
29.7.2011
mogoce kaksne informacije se za vevnico je ze popravljena? hvala
Bojan_A     
29.7.2011
http://www.hribi.net/novica/via_italiana_na_mangart_je_ponovno_odprta/635
MANGRT     
16.6.2012
Iz sedla se odpravim pod Rateški mali Mangrt,čez prelaz proti ferrati via italjana.Pred vstopom je še malo snega,manjši podor nad luknjo,varovala pa nepoškodovana.
Ko odplezam nadaljujem proti slovenski smeri na vrh Mangrta.Vzpon rahlo otežita dve trdi snežišči.Pred vrhom poberem pozabljen nož,ki zdaj čaka v vpisni skrinji.
Povratek po italjanski smeri,ki pa zahteva previdnost pri prečkanju snežišča.
Ko se vrnem na sedlo skočim še Čez jezik pogledat encijane.
Mangart (Via Italiana) lunca kaže pot1 Mangart (Via Italiana) vzhod nad poncami2 Mangart (Via Italiana) vstop v ferrato3 Mangart (Via Italiana) sonček bo4 Mangart (Via Italiana) moj najljubši del5 Mangart (Via Italiana) balkon za gledavce je prazen6 Mangart (Via Italiana) pogled nazaj7 Mangart (Via Italiana) snegec8 Mangart (Via Italiana) mogočna senca9 Mangart (Via Italiana) snežni okop10 Mangart (Via Italiana) �e zadnja smuka11 Mangart (Via Italiana) mehki sneg na trdi podlagi,idealno za zdrs12 Mangart (Via Italiana) sem gor še skočim13 Mangart (Via Italiana) ni jih manjkalo14 Mangart (Via Italiana) mraz ,sonce ,dež,suša nič ga ne ustavi15 Mangart (Via Italiana)16
redbull     
17.6.2012
lepe slikce
opazovalec     
17.6.2012
Kar je MANGRT zapisal za včeraj, je veljalo tudi še za danes zgodaj zjutraj. Ne zdi se mi odveč poudarit, da je prečenje snežišč kljub toplemu vremenu brez cepina lahko rizično vsaj še nekaj dni. Sneg zaradi suhega ozračja ponoči pomrzne.
Mangart (Via Italiana) ptiček uživa v toplem dnevu1 Mangart (Via Italiana) cepin ni odveč2
socialac     
24.6.2012
V petek nameravamo iti iz sedla na Mangart po slovenski gor in po italijanski dol, zato prosim za informacije o trenutnih/snežnih razmerah. Hvala in LP!
bampl2004     
4.7.2012
Odlična ferata.
Mangart (Via Italiana) Vstop v ferato.1 Mangart (Via Italiana) Nekje na sredini. Odlična varovala.2 Mangart (Via Italiana) Pogled nvzdol!3 Mangart (Via Italiana) Tik pred izstopom kjer pridemo na pot iz Mangartskega sedla.4 Mangart (Via Italiana) Pogled iz običajnega pristopa na ferato.5
zvončnica     
26.7.2012
Nekaj dni nazaj, v lepem vremenu sva se odločila, da greva na Mangart. Izbrala sva pot velik nasmeh, z Mangartskega sedla sva se usmerila levo navzdol do bivaka Nogara in od tam vstopila v ferrato Via Italiana. Ferrata Via Italiana je odlična, razgibana, zračna,spoštljiva in polna energije velik nasmeh.
Ko sva izstopila iz ferrate zopet na Mangartsko sedlo sva se po slovenski povzpela na vrh Mangarta. Že dolgo časa je bila moja močna želja odditi na Mangart, uresničila se mi je, gor sem bila prvič in razgledi so me očarali, kot vedno jezik.
Na vrhu sva posedela, se naužila vsega okoli naju in po italijanski sestopila. Slovenska pot gor je malo strmejša, vendar lepo dostopna, italijanska pot dol je bila pa tudi v redu.
To morava še ponoviti, kajti bilo je nasmehvelik nasmehnasmeh.
Mangart (Via Italiana) spust do bivaka Nogara1 Mangart (Via Italiana) začetek ferrate Via Italiana2 Mangart (Via Italiana) ups, tudi on gre gor, ima čelado :-)3 Mangart (Via Italiana) na poti pogled skozi okence, vedno odprto4 Mangart (Via Italiana) utrinek5 Mangart (Via Italiana) utrinek6 Mangart (Via Italiana) utrinek7 Mangart (Via Italiana) pogled v globino8 Mangart (Via Italiana) proti Jalovcu, Pelcu nad Kloncami...9 Mangart (Via Italiana) Belopeška jezera z vrha Mangarta10 Mangart (Via Italiana) sestop po italijanski11 Mangart (Via Italiana) ob povratku pogled na preplezano ferrato Via Italiana 12
slavi0902     
26.7.2012
@zvončnica.......čestitam za turo,res je super,ima vse kar ferata mora imetinasmeh
zvončnica     
26.7.2012
@slavi0902, hvala, se popolnoma strinjam s teboj, ferata je res nasmeh
Padalka     
27.7.2012
Izgleda točno tako kot mora (ferata), da mi je všeč nasmeh Zaenkrat še na TO DO listi, upam, pa da že letos jeseni prehodim tudi ta del poti do Mantrskega sedla. Lani sem bila kar trikrat na Mangartu in le od daleč opazovala ferato... zdaj mislim, da je napočil čas nasmeh
lozarbogdan     
28.7.2012
Danes na Mangartu s sedla do bivaka Nogara in nato v Via Italjana,kjer je bilo ogromno prometa.Pred nami skupina iz Ribnice za nami še ena skupina ,izgledalo je kot bi pajki zavzeli ferato.Drugače v steni prijetno saj je malo vleklo.Nato po Slovenski na Mangart.Na vrhu prijetno okrog pa so se preganjale megle,razgledi bolj slabi!
Vrnili smo se po italjanski,ko smo prišli na sedlo pihalo in Mangart je bil v megli.
Mangart (Via Italiana)1 Mangart (Via Italiana) Pogled proti steni2 Mangart (Via Italiana) Bivak Nogara3 Mangart (Via Italiana) Pred nami4 Mangart (Via Italiana) Skozi okno5 Mangart (Via Italiana) Zračnoooo!!!!6 Mangart (Via Italiana) Pajkova mreža7 Mangart (Via Italiana) Za nami!8 Mangart (Via Italiana) Na vrhu9 Mangart (Via Italiana) Ob poti10
gorskidecek     
29.7.2012
Čestitam !! Bogdan..Ferata je res zanimiva in lepo zavarovana...
meta50     
29.7.2012
lozarbogdan...bravo mi nasmeh. Hvala za slikco in prijetno družbo tam gori visoko nad tlemi...mogoče še kdaj srečamo. Midva sva srečno prispela nazaj na Belopeška jezera. Moram priznat, da je bila pot kar dolga in naporna predvem do bivaka Nogara se pošteno vleče.
pirseb24     
29.7.2012
Bravo celi skupinici da vam je uspelo, mogoče se pridružim kdaj drugičvelik nasmeh
Mangart (Via Italiana)1 Mangart (Via Italiana)2 Mangart (Via Italiana)3 Mangart (Via Italiana)4 Mangart (Via Italiana)5 Mangart (Via Italiana)6 Mangart (Via Italiana)7 Mangart (Via Italiana)8 Mangart (Via Italiana)9 Mangart (Via Italiana)10
Matek     
29.7.2012
Pozdrav,
kolka je višinska razlika od bivka Nogara do priključka na put s sedla?
Da li je 2.30 h normalnog tempa dovolj do vrha (start Nogaro)?

Hvala
jurakjernej     
29.7.2012
1 ura, bil včeraj. lp
Matek     
30.7.2012
@jurakjernej

1 ura od bivka do izlaza iz ferate?
jurakjernej     
30.7.2012
ja do izhoda iz ferate (sedla).
Matek     
31.7.2012
Hvala
Page: 1 2 3 4 5 6       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing