Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Šite in zavetišče pod Špičkom - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / julian alps / šite in zavetišče pod špičkom
 Šite in zavetišče pod Špičkom
IgorZlodej     
16.6.2010
trinity, seveda ni greh vprašati, če sprašuješ za žig od zavetišča pod Špičkom seveda ne moreš pričakovati, da te bo čakal nekje na pragu ampak je varno spravljen v notranjosti, tudi nisem še nikjer zasledil, da bi v času zaprtja koče ali zavetišča tega puščali zunaj, zato je bilo vprašanje rahlo neumestno, še posebej ker v nadaljevanju praviš, da imate za sabo že nekaj kilometrine, bi torej nekako pričakoval, da veste vsaj to kje se hranijo oz. so nameščeni žigi, če niso ukradeni, kar se sicer kar pogosto dogaja, zato tudi odgovor, da se jih večina dobi v Zagrebu. Taka info pač kroži med tistimi, ki smo žigi kdaj nameščali.
trinity     
16.6.2010
Glede na to, da je to zavetišče non-stp zaklenjeno in se ključ da dobiti pri oskrbnici v Martuljku, sem pač pričakovala, da je vgrajen nekje zunaj.
Če že imava nekaj kilometrine, še ne pomeni, da sva obdelala vse vrhove v Sloveniji.
Mislim, da je forum namenjen ravno takim diskusijam (če nekaj ne veš....vprašaš) zato se mi to vprašanje ne zdi neumno. Ni potrebe napadati vsakega, ki vpraša za kakršnekoli, še tako banalne informacije (takšne stvari, ki so tebi Igor, vsakdanje).
Vseeno hvala za info kje se nahaja žig.
LP Trinity
viharnik     
16.6.2010
Baje je sedaj na Zav.pod Špičkom nova zimska soba,ki nudi zavetje v sili.Prej pa se ni dalo prespati v tistem brlogu polnem dil in odpadkov za kočo.
IgorZlodej     
17.6.2010
Zavetišče pod Špičkom ni bivak ampak oskrbovana koča v času poletne sezone v upravljanju PD Jesenice. Zadaj ima pod streho urejenih nekaj postelj (mislim, da 4, kakšnega razkošja pa tam ni) Nikoli in res nikoli se ni nikjer dobil ključ. Dolga leta sem tam gor obiskoval legendo Jalovca Franceljna, potem Pavleta in sedaj Nado in Angelco in prosim, ne nekaj razglašati kar ni res. Sicer pa si vsak lahko pogleda po seznamu koč tukaj: http://www.pzs.si/index.php?stran=Seznam%20koč
viharnik     
17.6.2010
V Rutah se dobi samo ključ od bivaka pod Špikom 1423m,kar je povsem nekaj drugega kot je pl.koča na Zav.Pod Špičkom.Le ta je poleg Pogačnikovega doma meni najbolj prijazna od oskrbnikov do hrane ter lege seveda.Ima pa sedaj novo zimsko sobo v hišnem delu objekta,kot je Igor že podrobno opisal.
tanja307     
17.6.2010
Karkoli že,dejstvo je,da sem tu jedla daleč naaaajboljši štrudl,ogromen kos sveže pečenega,direkt s pečice.Božansko.Poleg krasne narave,razgledov se tudi za to splača potrudit .Upam,da sta gor še vedno isti oskrbnici...???
Janiel74     
7.7.2012
Na poti Flora - Špiček...velik nasmeh
Šite in zavetišče pod Špičkom1 Šite in zavetišče pod Špičkom2 Šite in zavetišče pod Špičkom3 Šite in zavetišče pod Špičkom4 Šite in zavetišče pod Špičkom5
IgorZlodej     
7.7.2012
Florizavijanje z očmi
milesdavis     
7.7.2012
Ponavadi me rože ne privlačijo posebej, vendar roža na prvi sliki je ... sem brez besed. Verjetno ima lepotica kakšno ime, saj je extraordinarius.
irska     
8.7.2012
@milesdavis: roža, ki te tako privlači, je glavičasti repuš - meni najljubša nasmeh
milesdavis     
8.7.2012
Irska hvala,
lat. phyteuma orbiculare
ang. Round-headed Rampion
glavičasti izhaja iz orbiculare - kroglasto
repuš pa bi znalo biti izvedenka iz Rampion - repuš
Pravi amaterski botanik se skriva v meni, nisem vedel.(mali Bleiweiss)
Se opravičujem za ekskurz, malo heca.
Kokta     
12.8.2012
Z Vršiča proti zavetišču pod Špičkom.
Šite in zavetišče pod Špičkom jutro...zadaj Kanjevec1 Šite in zavetišče pod Špičkom Zadnja Trenta z Bavškim Grintavcem2 Šite in zavetišče pod Špičkom pogled nazaj3 Šite in zavetišče pod Špičkom pogled proti Špičku4 Šite in zavetišče pod Špičkom zgoraj je še megleno5 Šite in zavetišče pod Špičkom zavetišče6 Šite in zavetišče pod Špičkom pot na Jalovec7 Šite in zavetišče pod Špičkom zavetišče8 Šite in zavetišče pod Špičkom proti špički9 Šite in zavetišče pod Špičkom ožina10 Šite in zavetišče pod Špičkom Zadnja Trenta11 Šite in zavetišče pod Špičkom ob poti12 Šite in zavetišče pod Špičkom Prisank13 Šite in zavetišče pod Špičkom Kažipot...do Zavetišča pod Špičkom 4h14
sao     
13.8.2012
lepa in zelo razgibana pot.da se jo pa z lahkoto prehodit v uri manj kot je markirana.prehojeno včeraj
Laščan     
13.8.2012
Na Vršiču je tabla, kjer piše, da je do zavetišča 5ur. Pred dvema letoma govoril z oskrbnico pod Špičko (ko sem prehodil to pot), da je napačno markirano in je čas za to pot 4ure.
Kokta     
13.8.2012
Kažipot kaže 4h do zavetišča....(zadnja slika)
Laščan     
14.8.2012
Drži, na tvoji sliki kažipot kaže 4ure. Na moji izpred dveh let (22.avgust 2010) je pa še drugače.
Kokta     
14.8.2012
Tudi to drži. Hotel sem samo nakazati da je potem sao porabil 3h za to pot.Lp
Močerad     
15.8.2012
Tudi jaz lahko potrdim, da bi bila bolj realna markacija okoli 3 ure. mežikanje
neph     
15.8.2012
Tudi mi smo do zavetišča potrebovali 3 ure zmerne hoje.
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing