Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rombon - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Rombon
GregorC     
7.7.2019
Od 25. junija dalje kabinska žičnica obratuje vsak dan. Je pa odvisno od vremena ja.
Za letos ne vem, pretekla leta se je dalo gor peljat tudi že ob 7. uri, ko se gor peljejo zaposleni. Od 8-ih dalje pa vozi non stop.
Kar se pa enosmerne karte tiče, pa jo imajo tudi na ceniku, tako da očitno študentka na šalterju ne pozna vsega. Če imate pa člansko izkaznico PZS, pa jo tudi takoj pokažite, ker je potem karta cenejša.
Tolminc     
7.7.2019
Cenik poletne sezone 2019:

http://www.kanin.si/cenik-poletje/
Trobec     
7.7.2019
Hm...saj je skor dražje od smučarske karte...
darinka4     
7.7.2019
Če se pelješ na Vogel, je karta 20 evrov za odrasle. Baje je bila lani 10 evrov.
GregorC     
7.7.2019
Na Voglu je bila tudi lani 20€.
Branee     
7.7.2019
V nassfeldu je povratna za odraslega 13e,npr..
matic4     
10.11.2019
Danes sem šel iz Zaverzelna proti Rombonu. Sneg se začne malo nad pl. Goričico. Snega je veliko, pri škrbini in v žlebu 70 cm. Pri škrbini sem obrnil, saj je bil vrh v megli, napredovanje pa prav mučno. V teh razmerah mislim ,da bi od škrbine do vrha rabil še uro in pol. Pa še nekaj utrinkov...
Rombon pl. Goričica1 Rombon proti Čukli2 Rombon pri Čukli  - Rombon v snegu3 Rombon žleb   4 Rombon nad škrbino - pogled proti vrhu5 Rombon pogled proti Črnelski špici in Lopi6 Rombon nazaj po žlebu - pogled proti Čukli7 Rombon Bovec in greben proti Bavškemu Grintavcu8
ales50     
10.11.2019
Uhhh ga je pa zapadlo, sm mislil tudi gor ampak do vrha je videt res namete snega, slika 3 je vrhunska, čudovito s Čukle na Rombon, prelepo po dolgem času videt Rombon v snegu.
matic4     
3.1.2020
Včeraj ponovno po tej poti. Razmere precej drugačne kot zadnjič. Sneg je trd, udira se redko kje. Žleb je delno poledenel, izstop pa zaradi lukenj kar zahteven. Od škrbine do vrha je potem le še sprehod. Na vrhu sem bil ob desetih. Ta čas je bilo dobro pomrznjeno. Sonce je kar dobro žgalo, čez par ur so razmere lahko povsem drugačne, morda se lahko kaj tudi spelje dol.
Rombon pri Čukli1 Rombon v žlebu2 Rombon na grebenu3 Rombon na vrhu4 Rombon Mangart, Loška koritnica in Jalovec5 Rombon Bavščica in Bavški Grintovec6 Rombon Jerebica7 Rombon Kanin8 Rombon proti Čukli9 Rombon Rombon iz Čukle10 Rombon Kanin11
pclop     
2.5.2020
Kako je kaj v teh dneh na Rombonu?
mizakaši     
10.5.2020
Včeraj z partnerko na Rombonu po poti iz Kluž.Vreme je bilo enkratno.Srečala sva samo enega gornika, ki je povedal da je srečal pa še dva.Ni bilo gužve.Steza od sedla naprej(koder je manjši skok) je slabše vidna,je pa dobro markirana.Pod vrhom so ble tri zaplate snega , katere se je brez problema dalo obiti po zgornji strani.Vrh pa sneg poviša za 2-3 metre.Zaenkrat se za to pot ne rabi zimske opreme.Zaenkrat!!!
Grapa iz sedla po poti proti Bovcu čez Čuklo pa je še konkretno zalita z snegom.Tu brez zimske opreme ne bo šlo.
Za nazaj še hiter skok do kote 1313 pa krajši ogled trdnjave Fort Hermann niže.
Spet en čudovid dan v teh naših prekrasnih gorah.nasmehnasmeh
winni     
18.5.2020
Danes na Rombonu iz smeri Kluž, na sedlu je videt pot iz smeri Bovca, ki pa je še vedno neprehodna.
Markacije v gozdu so slabe, kar nekaj dreves s krogci je posutih, vendar se je težko izgubiti, ker je smer poti le ena.
En del od sedla dalje zahteva plezanje, kar bo za koga v mokrem preveč riskannto, je pa 20m nižje neoznačen, a lažji vzpon čez skale proti zadnjemu delu poti do vrha.
Potrebno bi bilo urediti kline ali jeklenico!!
Do vrha je še kar nekaj zaplat, kdor ima pogum jih lahko poskuša zaobiti, jaz sem se naenkrat znašel na robu brezna in sem raje odnehal iskati kopne poti. Velika možnost da zgrešiš pot pri sestopu z vrha, dobro uhojena neoznačena pot zavije pred grebenom navzdol in konča v gmajni polni snega.
Je pa vreme zaenkrat še super, tudi na soncu se da zdržati tja do 11 ure, pa tudi snega do junija najbrž ne bo več.
pclop     
28.5.2020
Kako pa je kaj tista pot z Rombona proti Prestreljeniku? Kopna?
djimuzl     
28.5.2020
Smučarska sezona še traja, nekaj ga je definitivno še nasmeh
geppo     
15.7.2020
Rombon ( Veliki vrh )14.7.2020
Zjutraj si skuhava kavo na klopci Planine Krnice. Po zajtrku in kavici v breg za klopci. Milan poišče mulatjero in prične se čudovito prečenje. Stara vojaška pot ima malo obiskovalcev in vegetacija jo ponekod prerašča. Pod nogami strme trave, prepadne stene, žlebovi, nižje Bovška kotlina. V gozdu zopet pride do izraza mulatijera, ki je po sto letih še čudovito ohranjena. V steni skrita kaverna in čudovit mešani gozd. Po cck. 3 urah hoje prideva do lovske koče na Planini Goričici. Soočiva se z prvimi markacijami danes.
Prične se vzpon ob številnih ostankih vojne. Pregledava vse kaverne med potjo. Čas nama hitro mineva, najin cil vrh Rombona, še zeelo daleč. Na trenutke je celoten greben zavit v meglo. Končno stopiva na vrh. Sonce, megla in dva obiskovalca poleg naju.
Ne obirava se dolgo, ker naju čaka še precej hoje. Spust ( ŽIČNICA ) ni že vrsto let doživel obiska markacista. Markacije, oznake zbledele in komaj vidne. Kje pa kje kakšen možic,tudi sama sva jih naredila nekaj. Posebnih težav nisva imela, tam pa tam sva malo študirala kam?
Pot je slikovita, pestracoolcool
Prečiva pod Černelskimi špicami. Ko preideva sedlo, se pričeneva spuščati. Pot, ki naju vodi nazaj do Planine Krnice ni markirana je pa lepo vidna in ustrezno opremljena z možici, da sva brez težav prišla po cck. 11urah nazaj na izhodišče.
Na klopci si privoščiva pivo, pospraviva opremo in proti domu.
lepo preživeta dva dneva z obilico hoje in plezanja
lp
Rombon Izhodišče Krnica1 Rombon Jutranja kavica na 1277m nmv2 Rombon V prečnici3 Rombon Prečnica4 Rombon Domiseljno postavljen možic5 Rombon Pogled nazaj6 Rombon Prečnica7 Rombon8 Rombon Lovska koča Goričica9 Rombon Šrapnel10 Rombon11 Rombon12 Rombon13 Rombon Rombon se skriva14 Rombon Vrh15 Rombon Razgled z vrha Rombona16 Rombon Pogled nazaj17 Rombon18 Rombon19 Rombon Proti žičnici20 Rombon Še cck. pol ure in zopet pri klopci21 Rombon22
miha85     
15.7.2020
kakšno je stanje melišča na severni strani(pot iz Čukle na Rombon?
Hvala!
geppo     
15.7.2020
Nisva hodila mimo Čukle. Se je pa možakar na vrhu pritoževal nad meliščem in dejal, da se bo po drugi vračal.
lp
miha85     
15.7.2020
je jamral zarad snega ali.... ?
geppo     
15.7.2020
Ne, kamenjavelik nasmeh
Page: 1 2 3 ... 12 13 14       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing