Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kredarica - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Kredarica
brett     
27.7.2020
Danes prvič v kraljestvu Triglava.
Start s Konec ceste na Pokljuki, mimo (na žalost) opuščene koče in staj na Konjščici, na Studorski preval. Potem pa vizualna poslastica po nezahtevni poti okoli Tosca do Velega polja. Velo polje z obkroženimi vršaki je meni osebno vizualno najbolj pravljični, bolje rečeno pravi fantazijski svet v Sloveniji. Vredno za lokacijo LOTRvelik nasmeh!!
Od tu pa prvič zavil desno proti Konjskemu sedlu in tam na razcepu direktno na Kredarico. Tistih nekaj odsekov s klini in jeklenicami prava popestritev.
Na vrhu pa čudoviti razgledi na S in J. Bombastičnomežikanje

Pot lepo urejena, markirana, tehnično vsaj meni nezahtevna...je pa dolga. Celotna pot 23km. Sta pa dva klina od zajle izruvana na drugem odseku jeklenic od Vodnikovega doma proti Konjskemu sedlu. Ni pa nobena tragedijajezik
Kredarica Jutro na Konjščici. Opuščeno.1 Kredarica Bohinjska kotlina še počiva, SBG pa lepo obsijane.2 Kredarica Čista poezija!!3 Kredarica Vodnikova koča pod Vernarjem in levo zadaj Očak.4 Kredarica Tik pred Konjskim sedlom in mejo 2000m.5 Kredarica Jeklenice na poti so prava popestritev!6 Kredarica Na cca. 2350m. Spodaj Konjsko sedlo, v ozadju meni ljub Tosc, pred njim Vernar.7 Kredarica Znani prizor.8 Kredarica Od Jalovca, do Škrlatice. Vmes kraljuje Razor!9 Kredarica Jalovec10 Kredarica Razor11 Kredarica Stenar12 Kredarica Škrlatica13 Kredarica Mangart14 Kredarica Lepo je tu gori!15 Kredarica Ti vrhovi pa so bili pet let nazaj moj vstop v Julijce.16 Kredarica Žeja je prehuda.17 Kredarica Gorska flora je na vrhuncu.18
bumslpepe     
27.9.2020
Nekaj slikic za prijatelje.
Hvala predhodnikom za gaz.

Lep pozdrav
Igor
Kredarica1 Kredarica2 Kredarica3
j.     
1.10.2020
Včeraj (sreda, 20. septembra) iz Krme na Kredarico in nazaj. Začel sem malo po poldnevu. Tanka snežna odeja se je začela na Vrtači, a pot do Prgarce ni bila v nobenem oziru problematična. Nad Prgarco pa čobodra, potoček iz talečega snega je tekel po poti vse do Ulic. Tam se je pričela prva resnejša gaz, ki je na pobočju vzhodno od Vrha Snežne konte nekoliko bolj plitva, a se je sem ter tja med skalami predrlo krepko čez kolena.

Kredarica že deluje v meni všečnem zimskem načinu. Meteorolog mi je prijazno prinesel vroč čaj, ki se mi je še kako prilegel. Triglav je s severne strani nekoliko zameten, a sledi vseeno vodijo proti vrhu. Če sem pravilno ocenil, bi ob trenutni količini snega morala biti varovala še vedno vidna.

Skočil sem še do Vrha Kredarice in par korakov naprej proti Rži. Razgledi so bili prav tako veličastni, kot dan prej na Macesnovcu. Le v smeri proti severo-zahodu so bile gore zavite v nizke oblake.

Povratek je šel hitro. Zaradi prihajajočega večernega hladu se je sneg nekoliko utrdil in se ni več prediral. A po površju je bil še vedno malo odjužen, tako da so bili koraki mehki in kolena niso preveč trpela. Tudi potoček po poti nad Prgarco je presahnil. Ob mraku sem bil pri avtu. Dereze in cepin so ostali v nahrbtniku.

Med vožnjo proti Mojstrani mi je v temi pred avto skočil najprej en, nekaj sto metrov naprej pa še drugi mladi srnjaček. Oba sta se obnašala enako. Počakala sta, da sem bil z avtom čisto blizu, potem pa hop čez cesto. Ravnanje, ki bi ju lahko stalo življenja. K sreči sem vozil počasi in sem ju videl že od daleč. Lepi živalci!

Kredarica Tanka senžna odeja na Vrtači.1 Kredarica Malo polje pod Prgarco.2 Kredarica Prgarca.3 Kredarica Kurica.4 Kredarica Gaz na Ulicah.5 Kredarica Po vzhodni strani mimo Vrha Snežne konte.6 Kredarica Pobočje Vrha Snežne konte.7 Kredarica Virus daje pečat tudi Kredarici.8 Kredarica Triglav je s severne strani nekoliko zameten.9 Kredarica Različni viri energije.10 Kredarica Veliki Draški vrh in Tosc. V ospredju Vernar.11 Kredarica Rjavina in Rž.12 Kredarica Levo Begunjski vrh in Cmir, zadaj Kepa, desno Vrbanove špice. Spodaj desno Staničev dom.13 Kredarica Škrlatica.14 Kredarica Proti Razorju je kuhalo.15 Kredarica Rž izpod Kalvarije.16 Kredarica Trije mogočni: Veliki Draški vrh, Tosc in Vernar.17 Kredarica Osupljiva severna stena Malega Draškega vrha.18
lijaneja     
2.10.2020
Lepo si nam predstavil začetek zime.
alba21     
2.10.2020
Ja, res so lepe fotografije. Najbrž si užival v ljubem miru.
j.     
2.10.2020
Hvala obema! Ker sem bil popoldan, je bilo res lepo, mirno in prijazno. In seveda precej zimsko.
bumslpepe     
6.10.2020
Spet nekaj slikic za prijatelje.

Parkiral pri koritu. Cesta od vrha klanca naprej od korita zelo slaba. Mogoče za terenca. Pred Leso jezero.

Igor
Kredarica1 Kredarica2 Kredarica3 Kredarica4 Kredarica5 Kredarica6
Page: 1 2 3 ... 106 107 108       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing