Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Prisojnik
Branee     
18.7.2019
Ne
vstarc16     
18.7.2019
V nedeljo 14. 7. sem se povzpel po Hanzovi poti. Zelo je težaven je prestop prek krajnje poči na snežišče po vznožjem Hudičevega stebra, snega je še okoli 5 m. Treba je po jeklenici splezati nekaj metrov navzdol, s cepinom narediti poličko na snegu in prestopit čez poč. Do roba snežišča je 3 m z naklonino 70 st in se je treba dvakrat navleči na cepin, stoje na prednjih zobeh derezah.

Greda, ki pelje do pod vrh Hudičevega stebra je po snegom v zgornji polovici. Možen je obvoz levo po skalah (precej gladko, I-II)), jaz sem šel desno, med snegom in skalom, kar se ni izteklo - ni bilo izhoda. Bilo je treba ponovo obuti derez in se povzpeti na snežišče (45 st). Naprej snega ni več. Dol sem šel po grebenski poti.
Kirt     
19.7.2019
Hi all,
Does any of you know if there is still some snow on Kopiščarjeva? (The last post about snow veing there was 1.07 so I guess it changed a lot)? I was looking at Prisojnik from the Mojstrovka trail and there seems to be a snow patch some length below the 'window', but I don't know the exact line of Kopiščarjeva so I couldn't tell if it actually crosses that patch. Thank you for your help nasmeh
dRM     
19.7.2019
Hi Kirt,

here is a picture taken few hours ago from the road.

Prisojnik1
dRM     
19.7.2019
Danes na Prisank po Grebenski poti in sestop po Slovenski.
Obe poti dobri, lepo markirani, tudi na novo (Slovenska) zato pohvala PD. Snega ni na nobeni poti več, tako kot je že Branee napisal.
Pogled navzdol skozi Okno ne pokaže snega po Kopiščarjevi, vendar se iz ceste vidi, da je v spodnjem delu še vedno kakšna zaplata snega.

Strnjen posnetek Grebenske poti si lahko pogledate tukaj.

P.S.: Čeprav se ponavadi na Prisojnik štarta dokaj visoko (Vršič, Erjavčeva koča), kar privlači razne "selfie hunterje" je gora še vedno mogočna in si zasluži spoštovanje in temu primeren pristop.
Niti v sanjah si ne predstavljam, da bi krenil na Prisojnik v supergah in jogurtom v vrečki...
Prisojnik Jalovec in Mojstrovke se prebujajo1 Prisojnik Ob poti na greben delajo družbo planike2 Prisojnik Prisojnikovo okno, pogled navzdol3 Prisojnik V spomin...zadaj jezero Jasna4 Prisojnik Prehojena pot, v ozadju Jalovec, Mangrt in Mojstrovke5 Prisojnik Jutranja Razor in Triglav6 Prisojnik Na vrhu7 Prisojnik Izven konteksta, ampak vseeno...zadaj Razor in Triglav8 Prisojnik Zaplata snega ob Slovenski poti9 Prisojnik Kozorogi in spodnji del Slovenske poti10 Prisojnik Nove označbe na razpotju11 Prisojnik Pogled proti Oknu iz ceste na Vršič12
Stran: 1 2 3 ... 52 53 54       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki