Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Špik - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Špik
sla     
24.8.2020
nejcf - zato pa grem jaz čez graben gor in čez Lipnico dol velik nasmeh
bremzzi     
24.8.2020
A ni to zanimivo, meni je pa spust po poti čez graben super, res da strma in direktna, zato pa kratka in hitra pot.
miri     
24.8.2020
Nomen est omen.bremz(a)i-zavora.velik nasmeh
Lukito     
21.9.2020
Špik 20/9/2020

Parkirala sva pri Ruskem križu v temi, ker je bilo ravno dovolj prostora se za en avto. Začelo se je daniti, tako da lučk nisva potrebovala. Sva pa ugotovila da je spodaj se eno veliko parkirišče in je pametneje parkirati tam. Potem sva pazljivo stopila čez potok in namočila samo del ene nogavice v Suhi Pišnici.

Pot sva nadaljevala mimo koce v Krnici čez Lipne prode "okrog ovinka" in naprej do grebena, kjer sva nataknila čeladi in pospravila palice. Splezaš na prvi kucelj in zadaj opaziš vrh. Da to ni vrh Špika ugotoviš malo kasneje. In potem se pol ure, malo poplezaš in si na vrhu. Na vrhu so kot kaze pred kratkim postavili tudi nov triangel z vpisno knjigo. Vreme je bilo krasno, Špik je tudi eden najbolj razglednih vrhov tako da sva si vzela čas, nekaj pomalicala, poslikala in uživala.

Ljudi sva po poti srečala bolj malo, na vrhu nas je bilo mogoče 10. Sestop sva začela malo po poldnevu in šele takrat so nekateri prihajali gor. Najprej sva mislila sestopiti skozi Kačji graben, ampak je bila zelja po kavi v Krnici in morebitnem za kolena manj obremenjujočem sestopu po isti poti močnejša. Pri koci je bilo kar polno, tako da je ona dobila kavo, jaz pa pivo in pol, potem pa sva nadaljevala proti avtu in domu.
Špik Krnica1 Špik Razgledi2 Špik Ob poti3 Špik Prestop na sonce4 Špik Pogled nazaj5 Špik Malo plezanja6 Špik Lipnica7 Špik Spik8 Špik Na vrhu9 Špik Razgledi10 Špik Koca11 Špik Zemljevid12
Page: 1 2 3 ... 22 23 24       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing