Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Viševnik - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Viševnik
primoza     
28.3.2020
Očitno si nekateri ne pregledajo dobro niti kakega videoposnetka. Sam ugotavljaš, da se lahko razsuješ že na ravnem. A zato pa se boš za naslednjih par mesecev zaprl v atomsko zaklonišče? In kakšen boš bil po treh mesecih takega zapora. Najboljša rešitev za definicijo sprehoda je to, da delaš aktivnosti pod kakimi 75% zmožnostmi in da pri tem ne hitiš. Zadeva se bo itak vlekla in prva skrb pri takih stanjih je tudi za imunski sistem. Glede na to, da zadnje tedne praktično ni nesreč je to zadosten podatek, da ljudje ubirajo sebi primerne ture. Pa bolj pazijo. Če je pa res problem v trenutni obremenjenosti GRS je pa skrajni čas, da se uvede profesionalnost in zavarovanje. Tako ne bo nekih amaterskih napotkov, ampak bodo pravila in pogoji veljavnosti zavarovanja. Tako počasi in previdno kot zdaj hodim na Viševnik še nisem do zdaj oz. sem edino takrat, ko sem hodil s par letnimi otroci.
primoza     
28.3.2020
Pa na Viševniku ni enega mesta, kjer se ne moreš umakniti. Seveda, če vidiš, da je parkir plac dol zabasan valda, da ne boš rinil ravno na Viševnik. Večje tveganje kot okužba v hribih predstavljajo stačune. A malo čudno, da je NIJZ ravno danes izdal navodila, kako naj se obnašamo v trgovinah? Očitno je bilo v trgovinah marsikaj narobe, kar se bo pokazalo v porastu okužb v naslednjih 14 dnevih.
Tukaj bi le še dopisal, da so trenutni nasveti za gibanje povzročili izredno obleganost posameznih sprehajalnih točk. Nujno bi jih bili potrebno dopolniti s smeri določitve težavnosti pohoda lastnim zmožnostim (brez plezanja, seveda) in usmeritvi v manj obremenjene predele. Če ne to ne bo zdržalo na srednji rok.
and1     
28.3.2020
Primož, bi bil že čas, da malo počijemo od tvojih objav in komentarjev.Prosim.
damijan66     
28.3.2020
Če je kdo spregledal: http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=21&id=1022
Dimentrax     
31.3.2020
Danes dobre razmere na Visevnik (30cm novega snega); precej pihalo, zato sem obracal ze pri sedlu. Sonce hitro naredi skorjo. V Spodnjem delu smucisce Visevnik sem izgubil crn kljuc VW, ce ga kdo najde naj me prosim poklice na 040860226
primoza     
31.3.2020
Ja pogrešal bom Viševnik, ta sprehod do roba visokogorja. Ampak kaj hočemo, odlok je potrebno spoštovati.
djimuzl     
31.3.2020
Ja, visokogorje se pri nas za tiste, ki si očitno pri razlaganju prav vseh pojmov pomagajo z Google prevajalnikom, začne na 2864 metrih..
Odlok o omejitvi gibanja je obstajal že prej, zaostrili pa so ga ravno zaradi takih "turistov". Samo predpisane kazni so jih ustavile in nič drugega.
Odsvetovanja in prošnje pa so - kljub temu, da se je znanim razlogom pridružilo še povečanje nevarnosti proženja plazov - še vedno premalo, kar je razvidno tudi iz zgornjega "primera volkswagen", če izgubljenih "primerov" sploh ne omenjam..
PUHI     
31.3.2020
WW POKLIČI REŠEVALCE ZA KLJUČ, PA POLICIJI POVEJ.
Vitranc     
1.4.2020
Dimen-antrax, sedaj lahko vsak dan prekopavaš sneg od sedežnice do sedla in se sprašuješ, al te je doletela Božja kazen al si bil samo malo nerodn.
PUHI jezik
Kuler     
7.5.2020
Zdravo, kakšne so razmere za Viševnik? Je že kopno?
michael66     
7.5.2020
Kopno...južna stran...iz Rudnega polja.
Viševnik Današnja.1
Majdag     
3.6.2020
Viševnik... Pristop po običajni poti, mimo Plesišča. Pot je lepa, po tej strani snega ni.. V začetnem delu vzpona je veliko cvetočega alpskega kosmatinca in pogačic. Močno je pihalo vso pot, me je na grebenu kar prestavljalo. Sestop mimo Srenjskega prevala in čez Kačji rob. Graben je pol snega, tudi v dolinici pod Viševnikom je še sneg, vendar se lepo hodi po njem. Rožic pa še ni.nasmeh Naj bo lepo tudi vam.nasmeh

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2020/06/visevnik.html
Viševnik - Alpski kosmatinec1 Viševnik - Dolina, čez Kačji rob2 Viševnik - Oblački se podijo 3 Viševnik - Pohodnika s kosmato bučko- Maksom 4
Page: 1 2 3 ... 57 58 59       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing