Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Viševnik - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Viševnik
Roman29     
13.2.2019
Nič nisem rabil derez, niti cepina, jaz sem imel krplje. Verjetno bo za dereze v naslednjih dneh ko bo pot shojena in pomrznjena. Cepina pa na tej strani čez smučišče gor ne potrebuješ. Nobenih sledi nisem videl naprej proti MDV in tudi na Konjščici ni videti da bi kdo hodil....lahko pa tudi da se motim.
Blazpe     
14.2.2019
Lepo pozdravljeni, v soboto bi jo mahnil na Viševnik, mam pa vso zimsko opremo, skrbi me pa zaradi plazov?
Roman29     
14.2.2019
Če sprašuješ ali se bo splazilo ali ne ti nihče ne more dati točnega odgovora. Kot lahko prebereš v novicah je možnost plazov znatna. Lahko samo povem, da nikjer ni videti razpok tako kot lani, ampak to še ne pomeni da je 100% varno.
milepetro     
14.2.2019
Hvala za info Roman29. Vsa oprema bo v nahrbtniku tako kot pozimi mora biti. Če bo varianta grem naprej proti MDV, se odločim glede na razmere gor.nasmeh
Ljulica     
15.2.2019
Zdravo, a je kaj svežih informacij o prehodnosti Rudno Polje - Konjščica - Veliki Draški Vrh - Viševnik - Srenjski preval - Blejska koča?
MitjaBelak     
15.2.2019
Ljulica, to zaporedje bo pa naporna tura za jutrivelik nasmeh
Ljulica     
15.2.2019
Se preveč ugreza ali zakaj?
MitjaBelak     
15.2.2019
To ne vem kakšno je stanje poti, je pa tvoja omenjena trasa v zaporedju, kar dolga že v suhem, in ponavadi se nekaj časa pusti tudi za uživanje.
Bo mogoče kdo drug kaj več povedal o razmerah.
Srečno.
Ljulica     
15.2.2019
A, tako. Hvala za info. Bom poskusil in poročal o uspehu. Čas za uživanje pa najdem v sami hoji. nasmeh
bongo     
15.2.2019
Viševnik spodaj pri vlečnicah in naprej proti razcepu ter do grebena pomrznjeno in ok za hodit (ugrezne se le redko, če sploh), višje pa sonce naredi svoje in postane mokasto. Občasno se nekoliko ugrezne oziroma lahko drsi (če greš po špuri predhodnikov oziroma smučini, ni take sile), potrebna previdnost, proti vrhu se še malo stopnjuje. Zimska oprema (dereze in cepin) zato niso odveč za bolj ubran korak.
Kdor je vajen zimskih tur mu pa to najbrž ni vse skupaj nič.
Ljulica     
17.2.2019
O krasnih razmerah, ki so te dni, ni za govorit. :-) Viševnik sem osvojil od zadaj, s Srenjskega prevala.

Srenjski in Studorski preval sta bila včeraj zjutraj še neshojena. Nekaj ur kasneje se je trlo smučarjev.
Viševnik Na Viševnik s Srenjskega prevala.1
devill     
22.2.2019
Zanima me kakšna je kaj trenutno pot na Viševnik?
Je kaj shojeno,ledeno...
Daaam     
22.2.2019
Prej boš na lotu zadel kot pa da bi moral gaz delat na Viševnik mežikanje
strajnarR     
22.2.2019
Danes bil gor. Štartal ob 7:30, imel sem dereze, zjutraj je bilo pomrznjeno spodaj 80cm snega, bolj kot sem šel proti vrgu, bolj se je udiralo.
Nekaj pohodnikov, nekaj turnih smučarjev. Na trenutke je fajn zapihalo sneg v oči cool Je bilo pa lepo velik nasmeh
Viševnik1 Viševnik2 Viševnik3
PKP     
27.2.2019
Pozdrav vsem, zanima me, ali so trenutne razmere na trasi Rudno polje-Viševnik primerne za pasje spremstvo?
misace     
28.2.2019
27.2. Naši so se še doma pakiral ko sem že prvič iskal po gozdu nad Konjščico mežikanje Drzanje in kmalu nošenje smučk do Jezerc. Pod zasrenjenim Studorskim nekaj piruet s "tekaškimi" smučkami odloči da gremo kar z "prekratkimi" derezami na Ablanco. Še nisem bil mežikanje Lepo kompaktno in uhojeno. Oddričamo nazaj do Jezerc (turaši nasproti so zaradi trdote podobno obračali pod Studorskim, pešakom z derezam je blo lažje). Smuči na ruzak in po trdem na Srenjski preval. Viševnik se polni, z Malega Draškega ravno prismuča mojster z izkušnjami. Grem pa še jaz gor pogledat, v pancerjih še nisem bil. Cop cop gor in enako (ritensko) nazaj. VEter se je umiril. Sneg malo pred 12:00 še vedno kompakten a že rahlo popušča. Na Viševniku že gužva. Dobre razmere in se odpeljem v smeri Lipniške. Nekaj popolnoma novega. Desno ob Velikem Selišniku in levo na Veliki Vrh. Stare spihane sledi se zgubljajo, zemljevid kaže da grem prav. A pod nekaj centimetri mehkobe trd kompakten sneg v naklonu preveč oddrsava. Srenačev pa nimam. Prečim proti Lipanskemu, občasni ostanki gazi (se tolažim mežikanje ) kažejo da grem nekako prav. Pa grapce pa strmine in med ZGornjim Razorjem in Mrelšam proti Mrežcam precej snemanja smuči prečenja grapc pa dvigov in spustov čez kakšen robček. Ko z Mrežc vedno več špur v dolino sledim. Sonce na pravi strani, smer torej bo. Gaz stara a dobro uhojena in kmalu pridem do poti Pod Lipanco in v smeri Krucmanove konte. In ni dolgo ko odsmučam po zaprtem smučišču Viševnika proti vojašnici. Lepo. Naše pa tud v vikendu pri Jelki že zbrale vsaka svoj pograd. Juhej velik nasmeh
Viševnik1 Viševnik2 Viševnik3 Viševnik4 Viševnik5 Viševnik6 Viševnik7 Viševnik8 Viševnik9 Viševnik10 Viševnik11
legenda     
23.3.2019
Zjutraj od vojašnice do smučišča ledeno, nato pa vse do vrha vedno večja odjuga. V zadnji strmini hoja zaradi prediranja precej naporna. Dereze niso nujno potrebne, prej ovira zaradi nabiranja cokel.
Sicer pa prelepa sobota, za ta letni čas skoraj prevroče, z občasnim dobrodošlim rahlim vetrom. Obiska zelo veliko,smo pa bili pešaki napram turašem v manjšini.
Viševnik1 Viševnik2 Viševnik3 Viševnik4 Viševnik5 Viševnik6 Viševnik7 Viševnik8 Viševnik9 Viševnik10 Viševnik11
erikdc     
28.3.2019
Pozdravljeni. Ali kdo ve, kakšne so razmere za Viševnik? Bodo v naslednjih dneh male derezice ok ali so potrebne ta prave? Morda kdo ve kako je situacija proti Toscu? Hvala za odgovore.
redbull     
28.3.2019
Kaj so to male derezice?
and1     
28.3.2019
Redbull - v vednost: https://www.iglusport.si/snowline-spikes, - se prodajajo pod tem imenom, tako, da ni treba bit ciničen. Od nekoga s tvojimi izkušnjami pa bi pričakovala uporaben odgovor, ki bo pomagal erikdc-ju pri njegovih pohodih.
Page: 1 2 3 ... 49 50 51 52 53 ... 57 58 59      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing