Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Viševnik - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Viševnik
lijaneja     
28.3.2019
In v opisu lepo piše, ¨¨Omogočajo izredno udobje pri hoji po poledenelih poteh¨¨kjer ni omenjenih nobenih goranasmeh
Roman29     
28.3.2019
Tistim, ki jim še ni jasnovelik nasmeh

https://www.mimovrste.com/dereze/veriga-dereze-mount-track-m-37-40?src=bestsellers
mukica     
28.3.2019
Različni prodajalci, ponudniki, različni opisi meni zelo uporabnih derez.Z menoj so vedno v nahrbtniku in večkrat uporabljene za sigurn korak po sredogorju in vaških kucljih ,ki so kaj hitro poledeneli zaradi množičnega obiskamežikanje Faj pa je, da vsak zase ve kaj potrebuje in koliko bo nosil eek
djimuzl     
28.3.2019
Seveda pa je treba poudariti, da je kvalifikacija "vrhunske dereze" za takšne proizvode s strani prodajalca/proizvajalca zelo zavajujoča...
lijaneja     
28.3.2019
nasmeh¨¨Dereze niso primerne za visokogorje¨¨, piše v podrobnem Romanovem opisu. Viševnik je dvatisočak (in vsekakor spada v visokogorje), ki je v zahtevnih zimskih razmerah lahko še kako krut.nasmeh
Roman29     
28.3.2019
Ja res je dvatisočak, ampak lahko dostopen dvatisočak, ki ga osvoji vsak, ki ima vsaj malo kondicije in za pot nanj so dovolj male derezice, če greste iz Rudnega polja prek smučišča gor, če greste nanj prek Srensjkega prevala vam pa priporočam profesionalne dereze in cepin. V zahtevnih zimskih razmerah je pa lohk še Šmarna krutavelik nasmeh
Janez Seliškar     
28.3.2019
Pri nikoli končani razpravi o tem, ali uporabiti male derezice ali dereze za ture v visokogorje, si mi postavlja naslednje vprašanje. Ali ljudi moti nekoliko večja teža derez, ali pa ti ljudje ne znajo uporabljati cepina, ki ga moramo obvezno uporabiti pri hoji z derezami? Močno dvomim, da tisti, ki hodijo z malimi derezicami, istočasno uporabljajo tudi cepin!
drdivx     
28.3.2019
Glede "derezic", derez......je ta članek priporočljiv za nekatere. Pri vsakem opisu je vsaj 1 link do izdelka in se lahko vidi kako zadeva izgleda.

https://www.kibuba.com/kibubazin/Kako-izbrati-dereze
djimuzl     
28.3.2019
@lijaneja, res, a hkrati navajajo "...primerne za hojo na vsakem koraku, bodisi v gorah, po celem snegu ali shojenem snegu..."
To, da niso primerne za visokogorje, navedejo čisto na dnu opisa/oglasa, "vrhunskost" pa na prvem mestu... In tudi opozorilo o neprimernosti v visokogorju je zavajujoče - saj ne rabiš v visokogorje, da naletiš na ledene površine, na katerih s takimi "ketnicami" nimaš tam kaj iskati, tudi na Rožniku ne.
Pa tudi ta navedena "primernost za zahtevnejše uporabnike" mi ni povsem jasna..

Res je najprej potrebno podučit pohodnike, da se zavedajo limitov uporabnosti takih izdelkov. Ampak tudi opozarjanje na tako ali drugače zavajujoče oglaševanje, ki je lahko potencialno nevarno, je tudi pomembno.
Roman29     
28.3.2019
Jaz nikoli ne uporabljam cepina pri malih derezah, vedno hodim samo s palicami ali brez, ker male dereze uporabljam tam kjer cepina zaradi zdrsa ne potrebujem in tudi nikoli še nisem videl na Viševniku, Debeli peči, Ratitovcu, Blegošu in podobnim vrhovom, da bi kdo imel cepin in male dereze. In grem glavo stavit, da če bi dal vsem, ki grejo na te vrhove profesionalne dereze bi se jih na poti v dolino pol polomilo z njimi.nasmeh
dprapr     
28.3.2019
Ne vem, zakaj bi tam, kjer ne potrebujem derez, uporabljal derezice.
Mogoče zato, ker je tam možen "mali zdrs"?zmeden
erikdc     
28.3.2019
Vidim, da je šla debata (kot velikokrat na forumu) v drugačno smer od želene. Imam komplet opremo in jo znam uporabljat. Zanimalo me je zgolj zato, ker ima nekdo v družbi le MALE DEREZICEvelik nasmeh in zaradi tega so me zanimale razmere, da vidim ali se odpravimo tja ali kam drugam. Hvala.
Janez Seliškar     
28.3.2019
Potem se boste odpravili kam drugam. Na poti na Viševnik, so za tega "nekoga" male derezice smrtno nevarne, saj obstaja možnost zdrsa.
mukl     
28.3.2019
Koliko enega "prepucavanja" in nebuloz, vsak zase najbolj ve kaj bo uporabil, mar ne, če nekdo misli, da so primerne 12 zobe dereze, naj natakne te, če pa so komu dovolj "šmarnogorske dereze", potem naj natakne te in debata je končana.
Edino to se pa strinjam, da za vzpon z Rudnega polja mimo žičnice in Plesišča, cepin resnično ni potreben, če pa ga kdo rad nosi s seboj, ga pa naj ima.
MitjaBelak     
28.3.2019
Mi gremo v soboto gor mimo žičnice. Ne bom trdil, ampak se zna zgoditi, da bo oprema ostala na hrbtu, vsaj tako je ponavadi koncu marca, ko je pot shojena, in čez dan močno ojužena, in še lep dan se obeta. Če ne bo šlo do vrha, se bomo pa pa na sedlu posončili in pomalicali,nasmeh pa v dolino.
MitjaBelak     
30.3.2019
Danes do vrha nekateri z derezami, nekateri pa čisto brez. Uporaba je stvar osebne presoje. Ugrezanja ni, drsi tudi ne pretirano, čez dan močno ojuženo, zelo toplo in skoraj brez vetra. Greben pod vrhom in sam vrh skoraj brez snega. Obiska pa bolj malo vsaj glede na izjemen dan. Je pa živ led na cesti spodaj, takoj ko se stopi v gozd. Greš pa malo s poti in je ok.
Srečno
Viševnik1 Viševnik2 Viševnik3 Viševnik4 Viševnik5 Viševnik6
jazo1312     
4.4.2019
Video vzpona...
Cesta super, pot v štartu ledena...višje je bolje.
Več v videu
Po novem sneženju ta teden pa nevem kako je.
https://youtu.be/G3_5hgnLwgs

Lp, Jan jezik
Viševnik1
Luigi811     
14.4.2019
Mater sem zbral dannasmeh) celo pot po avtocesti scalo, ko sem se začel vzpenjati proti pokljuki začelo snežiti... Sama pot pa precej ledena, snežilo pa na polno tako, da se ni vidilo nikamor... a jbga, tudi takšni dnevi morajo bit....nasmeh
Viševnik1 Viševnik2
redbull     
14.4.2019
Bravoo
Lep izkoristek dela nedelje
Daisy28     
4.6.2019
Živijo! Je bil mogoče te dni kdo na Viševniku? Je še kaj snega? Šli bi iz Rudnega polja... Hvala! nasmeh
Page: 1 2 3 ... 50 51 52 53 54 ... 57 58 59      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing