Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Planinske koče
Majdag     
16.6.2018

Koča pod Golico...Katarina in Dragica vas vabita, da obiščete ta košček raja. Z razgledi na Julijce, Karavanke, doline. Pobočja pod Malo Golico so polna pisanega cvetja..Lepo je!nasmeh
Planinske koče  - Katarina in Dragica vas vabita v kočo pod Golico1 Planinske koče - Pobočje pod M. Golico je polno pisanega cvetja2
sAleska     
30.6.2018
Prosim ali se kaj ve, kdaj bo odprto zavetišče pod Špičkom? Hvala. Lp Aleša
darinka4     
30.6.2018
Lani so odprli 1. julija.
sAleska     
30.6.2018
Hvala lepa. Upam, da bo tudi letos tako. Nekoliko težko je načrtovati, če ne vem sigurno. Bo treba imeti rezervni načrt. zavijanje z očmi
turbo     
30.6.2018
Saj so na strani PZS - planinske koče tudi telefonske številke. In se pokliče, povpraša in temu primerno ravna mežikanje

https://www.pzs.si/koce.php
sAleska     
30.6.2018
zadrega Natančno tako sem ravnala: na spletu pzs piše, da je koča odprta običajno junija, julija, avgusta, hkrati pa piše, da je trenutno zaprta. Kličem, pišem a nič ne dokličem.
Sem pa šla zdajle gledat še na PD Jesenice. Tam pa piše, da je odprto julija in avgusta. Zadeva rešena. velik nasmeh
julius     
30.6.2018
Lahko pa na spletni strani PZS prebereš tudi naslednje:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12667
Vidiš, kako enostavno je to!
sAleska     
3.7.2018
Enostavno iskati med starimi novicami? eek A ni bolj logično, da poiščeš kočo? In zvečer 3.7. še vedno piše, da je zaprta! Načrt pohoda sem morala spremeniti. mrk pogled
Majdag     
30.9.2018
Koča pod Golico bo odprta še ves oktober. Katarina prijazno vabi, jesenska Golica je čudovita..nasmeh
Planinske koče - Koča bo odprta še ves oktober, pravi Kati1
pikica1     
30.9.2018
Na Stolu je Prešernova koča že zaprta mežikanje
mirank     
30.9.2018
Gomiščkovo zavetišče na Krnu tudizavijanje z očmi spodaj pa parkiranih več kot sto vozil...
grega_z_brega     
1.10.2018
Se belega kruha branijo eek
Grenaleva     
1.10.2018
Včeraj 30. 9. 2018 pozitivno vzdušje na taborniškem domu Šija pod grebenom Košute, bojo odprti menda vse vikende. Kofce so bile tudi polne.
samoa     
1.10.2018
Tudi na Prevali je bilo polno,zares polno ljudi,z vseh strani so(smo) hodili, kot da bi bile druge koče okrog že zaprte.
otiv     
1.10.2018
Kočo zapreti ne pomeni samo ključ obrniti v vratih in oditi v dolino. Oskrbnik koče ima precej več dela in mora objekt pripraviti na zimsko obdobje, kar sigurno ne postori v enem dnevu. To še posebno velja za koče v visokogorju.
jax     
1.10.2018
To drži, ampak praviloma ugotavljam, da so v tujini glede tega precej fleksibilnejši. Npr. v Italiji so koče praviloma odprte, dokler je vreme. Pri nas pa se določi datum, ki se ga nato vsi držijo kot pijanec plota.
otiv     
1.10.2018
Obdobja odprtosti koč določajo pri planinskih društvih, ki so lastniki objektov. Datumi so objavljeni v medijih in to že pred začetkom sezone in spreminjanje datumov lahko privede do neljubih situacij.
Janezs     
1.10.2018
Koče se rabijo od 10 do 6 meseca, ostale mesece ni težko posedet zunaj na soncu, ali celo v spalki prespat.
Otiv, če je tako težko kočo zapret naj ostane naprej odprta in bo zelo koristila tistim ,ki redno zahajajo v gore. Seveda se oderuhom, takšen način ne izplača. Lahko pa bi od letne" gužve" dali nekaj na stran za " črne " takšne dni.Seveda v visokogorju ni take sile,po odprtju, ali pač. Sredo gorje pa bi lahko bile koče odprte in bi nekaj primaknila planinska zveza ,nekaj občina, vsaj tistim ,ki nimajo pretiranega obiska. Za preživetje bi bilo dovolj. Za povprečnega Slovenca, pa so cene precej napihjene in za družino nedostopne. Na račun plastenk zelo dobro služijo. Lp.
jax     
1.10.2018
otiv
1.10.2018 Obdobja odprtosti koč določajo pri planinskih društvih, ki so lastniki objektov. Datumi so objavljeni v medijih in to že pred začetkom sezone in spreminjanje datumov lahko privede do neljubih situacij.

No, ravno to je tisto, kar (po mojih, lahko pristranskih) izkušnjah marsikje recimo v Italiji zmorejo, pri nas pa ne. Corsija se da dobit odprtega še v oktobru, če lepo vreme vztraja. Pač podaljšajo sezono. Pri nas pa se vsaka visokogorska koča 15. septembra zapre, pa tudi če (in to niti ni tako redko) najlepši dnevi za hribe pridejo še kasneje.
Aja, in ni mi čisto jasno, kakšno neljubo situacijo bi lahko povzročilo dejstvo, da si pred turo mislil, da bo pivo šele v dolini, na turi pa nepričakovano ugotovil, da si ga lahko privoščiš že v koči ...
Stran: 1 2 3 4 5 6       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki