Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Najbolj obiskane poti v snežnih razmerah - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / najbolj obiskane poti v snežnih razmerah
 Najbolj obiskane poti v snežnih razmerah
školjka     
18.11.2014
Živjo,

ali lahko predlagate kakšne destinacije za pozimi (predvsem na koče), ki so dovolj obiskane, da je sneg nekako shojen in za dostop zadostujejo tiste derezice od verige z 2cm zobmi, vendar brez gamaš ter da je vzpona za ca. 1,5-2h.

Tj. zanima me, če so pozimi s prej omenjeno opremo dostopne takšni cilji: Uršlja gora iz poštarskega doma, Blejska koča in debela peč iz Rudnega polja ...

Hvala že vnaprej.
guki     
18.11.2014
Uršlja gora iz Poštarskega ni tak cilj (je bolj gazenje), je pa Uršlja gora iz Ivarčkega jezera tak cilj (ponavadi shojeno ob prvih snežinkah)
Macesna     
18.11.2014
Blejska koča na Lipanci z Rudnega polja je tak cilj, vendar ne takoj po sneženju - morajo namreč malo shoditi pot (kar jo sicer zelo hitro, ker je priljubljen cilj).
Debela peč večinoma ni tak cilj.
Z omenjeno opremo in brez gamaš je fajn tudi Uskovnica (pozimi je odprta koča - ob kolikor toliko lepih vikendih zagotovo)), in sicer z Rudnega polja - od parkirišča pri tekaškem centru. Poglej med izlete za opis poti. Do koče na Uskovnici je hoje za kako uro, ni naporno, rahlo gre navzdol.
Aha, še en cilj mi pride na misel: planina Kofce nad Poljubeljem (malo naprej od Tržiča). Ima kočo (lepi vikendi), pot hitro shodijo, hoje je za uro, uro in pol v eno smer. Ne pojdi takoj po sneženju, počakaj kak dan, da pot dobro shodijo (posebej če je vikend, bo šlo veliko ljudi). Je zelo lepo.
viharnik     
18.11.2014
Komna, Ratitovec, Blegoš, Zelenica, Roblekov dom, Pl. Korošica, Velika pl., Dobrča, Kriška pl., Valvazorjev dom, Dom Pristava, koče okoli Vršiča, Krnica, Tamar, Vogar do Pl. pri Jezeru, pogorje Soriške pl., Goška ravan, Orožnova koča, Porezen, Nanos, Uršlja gora, Dom pod Peco, Lepenatka...izbire je veliko.
primoza     
18.11.2014
Kališče je vedno dobro shojeno, ker zbirajo celo zimo vzpone.
Branee     
18.11.2014
je treba tut napisat da je dom na kaliscu od oktobra odprt od cet do nedelje in pa seveda praznike
BlackDiamond     
30.12.2014
Katere zimske izlete priporočate za neizkušene planince? Čas hoje cca. do 2 uri.
špik 80     
30.12.2014
okoli domačega domanasmeh
ljubitelj gora     
30.12.2014
To je vse kar rabte: http://www.hribi.net/goreiskanje.asp
sh     
30.12.2014
Eni so z odgovori res zelo prijazni.
Predlagam nekaj preizkušenih ciljev, po naši oceni varnih tudi pred plazovi: Jerebikovec iz Mojstrane, Goli vrh z Jezerskega, Trupejevo poldne iz Srednjega vrha. Tudi Debela peč in Viševnik sta pozimi precej obiskana, vendar je potrebno več previdnosti. Lp
krist2     
31.12.2014
Se strinjam glede prijaznosti. Viševnik, Debela peč je v snegu več kot dve uri v eno smer. Do 2 uri hoje v obe smeri skupaj v alpah predalgam izlet na Malo planino, Tamar, dolino Krnice, Vrat... Za vrhove pa je 2 uri v snegu malo časa. Lažji in krajši izleti so na Kriško goro, Dobrčo, Visoki Mavrinc, Ratitovec. Hoje v obe smeri pa je malo več kot 2 uri.
GregorC     
31.12.2014
Pa še kakšen Blegoš, Lubnik, Velika planina, Tromeja, Koča na Ljubelju...
Sebastijan2020     
21.1.2019
Lepo pozdravljeni!

Ker vem, da ste tukaj izkušeni ''plezalci'' me zanima ali imate predloge za hribe ali gore, katere se da pozimi varno obiskati. Varno mislim s tem, da ne rabiš ravno cepina in plezati po kakšnih stenah več ur nasmeh Najpomembnejša je tako ali tako posameznikova pazljivost.

Letos sem že dvakrat bil na Okrešlju. Trenutno je tam prava pravljica in zanima me kakšna podobna destinacija. Lepa narava, čudovit razgled in podobno.

Kakršnihkoli predlogov bom zelo vesel mežikanje

Lp, Sebastijan
bbugari1     
21.1.2019
Npr. Pokljuka - Uskovnica - Zajamniki; Tromeja; vršiške koče; Vogel; Komna; Primorski konci; mangrtsko sedlo...
mirank     
21.1.2019
Matajur, Snežnik, Peca, Porezen, Dravh-Lajnar -Šavnik-Možic-Slatnik,.....
darinka4     
21.1.2019
Pa Golak ste pozabili, Kucelj, Mala gora, Pleša...
Ljubica Š.     
21.1.2019
Lubnik, Blegos, Porezen, Ratitovec. MENINA PL. Kalisce, Kriska g, Dobrca, Roblek, valvazor, vodiska pl. No 11 sem ti jih nastela. To je na Gorenjskem. Lp
MountaineerX     
26.1.2019
Gozd Martuljek - Bivak pod Špikom, Gozd Martuljek - Spodnji in Zgornji Slap, Mojstrana - Jerebikovec, Aljažev Dom v Vratih - Bivak pod Luknjo, Rudno polje - Viševnik,... nasmeh
Page: 1 2 3 ... 7 8 9       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing