Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Obnašanje živali - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Obnašanje živali
šodrovc     
9.4.2013
Viharnik, predlagam, da greš po zajčjih sledeh in sam odkriješ ali gre res zanj. Vendar se bojim, da bo prej sneg skopnel preden ga izslediš. velik nasmeh

Pa še nekaj 'googlovih dokazov':

Zajčji sledovi:
klik1
klik2
klik3
klik4
klik5
klik6
klik7
klik8
klik9
klik10

Sledovi risa:
klik1
klik2
klik3
klik4
klik5
klik6
klik7
Obnašanje živali1
JusAvgustin     
9.4.2013
http://www.youtube.com/watch?v=pwLn_His9Yw

mežikanje
pikica1     
9.4.2013
Pri tako majhnem številu risov v Sloveniji je skoraj nemogoče naleteti na njegove sledi.
http://www.rtvslo.si/okolje/v-sloveniji-je-ostalo-manj-kot-15-risov/294806
MANGRT     
9.4.2013
pa smo rešili risjo zajčjo ugankovelik nasmeh
Becar     
9.4.2013
@gori: a to je rjavi medved, ker so rjave sledi? velik nasmeh
gori     
9.4.2013
atu medu se ne gleda pod noge velik nasmeh
viharnik     
12.4.2013
Po srečanju z lovcem sem izvedel glede alpskega zajcavelik nasmeh.
Gospod je povedal, da so gorski zajci precej večji od navadnih, šape imajo širše in pokosmatene pri strani, zato so tudi sledi odtisov večje.Kožuh imajo precej obilen, močan zaradi hude zime, sovražnikov malo, kot vrsta pa so zelo redki v naravi, saj lovec pravi, da se niti ne razmnožujejo preveč.Podnevi so malo vidni zaradi belega kožuha, tehtajo pa tudi do 15kg, pozimi hrano kopljejo izpod snega, da se prehranijonasmeh.
pikica1     
12.4.2013
Tale jagr je precej nabrit možakar. Planinski zajec s 15 kg bi pa bil trofeja jezik
http://www.lovska-zveza.si/default.aspx?MenuID=37
šodrovc     
12.4.2013
velik nasmeh
Obnašanje živali1
viharnik     
12.4.2013
Ja, saj mal je bil pa res nabritzadrega.En kuli je kupoval v knjigarni in rabil takega, da bi ga kr s ketno prklenu nekam, ker mu vse poberejo, drugače dobrovoljček, a o velikosti zajca pa pravi, ogromni do 15kg, kar nisem preslišaleekvelik nasmeh.
šodrovc     
12.4.2013
Se hvali lovec:
"Danes sem ustrelil 14,99 kilogramskega zajca!"
Drugi lovec vpraša:
"Zakaj pa ne zaokrožiš na 15 kilogramov?"
Prvi lovec odgovori:
"Zaradi enega grama se pa ja menda ne bom lagal." velik nasmeh
pikica1     
12.4.2013
Križanec med risom in zajcem, no ja, to bi pa verjeten zneslo 15kg nasmeh
gori     
12.4.2013
lovci in ribici imajo nekaj skupnega velik nasmeh

Žena ribiča vesela reče možu: "Marko, najin tri mesece star dojenček tehta že 23 kg!"
"Nemogoče. Kje si ga pa tehtala?"
"Na tvoji ribiški tehtnici."
ajda     
17.12.2013
Sem razmišljala ali naj sploh objavim moje včerajšnje doživetje v gorah, a je bolje, da sem kar tiho. Vseeno bom napisala kaj sem doživela in naložila slike. Mene je dogodek precej pretresel. Vem, marsikdo bo rekel, lej jo "softič" Prav pa softič, taka pač sem.
Sredi dopoldneva prisopiham na Kredarico, par ljudi se je ravno odpravljalo v dolino. Pred kočo ostanem sama, grejem se na soncu in uživam v razgledih. Kasneje pride gor še en pohodnik, skupaj z vremenarjema smo bili štirje. Ravno prav za en klepet. Kljub temu, da imata vremenarja druge obveznosti sta tudi naju prijazno postregla. Vsi smo bili pred kočo, ko pohodnik opazi kozoroga tik pri vstopu na Triglav.
Bil je lep, še bolj mlad samec, bi se lahko reklo, da je bil na višku svojih moči. Opazovali smo njegov lahkoten korak, s kakšno lahkoto je napredoval v tisti strmini. Občasno je stopil na sam rob skalovja, in pogledoval po svojem kraljestvu. Nobene naglice ni bilo v njegovi hoji. Zdel se mi je, kot pravi gorski uživač. Uživali smo tudi mi ko smo opazovali to krasno žival.
Vse višje je bil, če nisi ves čas sledil s pogledom kje hodi si ga spet težko našel. Naredim kar nekaj slik. Kadar slikam takole od daleč kakšna slikca uspe druga spet ne. Sem čakala, da pride ven iz sence, da naredim še kakšno sliko bolj svetlejšo. In res stopi na s soncem obsijani rob. Krasno si mislim.
Naredim par slik, še ena, kje pa je sedaj? In vidim, da počasi drsi po snežni strmini. Vsi v en glas smo zavpili, padel je. Za moment je zgledalo kot, da se bo ustavil, a je bila snežna flika prekratka. Pade čez prvi skalni skok, na snežno strmino spodaj. Se parkrat prekotali z vse večjo brzino in ga odnese daleč spodaj v globel pod Triglavom.
Ostanemo čisto brez besed, kar gledali smo se. Tudi moški del je bil vidno šokiran, da ne bi kdo mislil, da sem samo jaz ena reva. Kar ne moreš verjet svojim očem.
Vso pot do doline me je preganjala misel na nesrečnega kozoroga. Le kaj je šlo narobe, da je revež takole končal. Zakon narave, morda.
Ker objava nima nobene veze s trenutnimi razmerami na Kredarico sem jo prilimala kar sem. Če je komu moteča, jo lahko da zbrisati brez greha.
Pa lep pozdrav vsem.
Obnašanje živali tu ga opazimo1 Obnašanje živali kam bo sedaj šel, smo se spraševali2 Obnašanje živali kar po gazi3 Obnašanje živali tudi pogled nam nameni4 Obnašanje živali kar v breg5 Obnašanje živali ogleduje si nadaljevanje poti6 Obnašanje živali kar naprej7 Obnašanje živali8 Obnašanje živali še ena bolj od daleč, da se vidi strmina 9 Obnašanje živali prav uživali smo ko smo ga opazovali10 Obnašanje živali počasi a odločno11 Obnašanje živali malo se razgleda12 Obnašanje živali lepa žival 13 Obnašanje živali ko se razgleda nadaljuje14 Obnašanje živali ta majstr gre na Triglav smo rekli15 Obnašanje živali včasih je šel malo po svoje16 Obnašanje živali pa po robu17 Obnašanje živali spet na uhojeni gazi18 Obnašanje živali tu pa je revež stopil korak predaleč19 Obnašanje živali ujamem še njegov zdrs zadnjih nog20 Obnašanje živali daleč spodaj v globeli je končal kralj strmin21
franca     
17.12.2013
Pretreslo me je. To je žival, ki jo občudujemo zaradi moči, ponosa, lepote. Potem pa...
viharnik     
17.12.2013
Žalostno za sicer izurjene kozoroge, a sedanji decemberski led je bil za kopita le pretrd in neugoden.
Po danšnji ponovni odjugi visoko v gorah bo ledenih mest, kjer jih prej ni bilo, še več!.
IgorZlodej     
17.12.2013
Čudno viharnik, bil sem tam gor pa nobenega ledu nisem videl eek
ljubitelj gora     
17.12.2013
Ajda hvala, ledu je bilo malo, je pa bil trd sneg, naše stopinje so tega kozoroga zavedle in končal je tam, kjer si noben ne želi.
lijaneja     
17.12.2013
Moja edina razlaga je, da je v žival priletel kamen. Da kralje višin pobirajo snežni plazovi, je splošno znano, da bi pa kateri zdrsnil po skalah ali snegu, pa še nisem zasledil.
viharnik     
17.12.2013
Povsem enostavna razlaga glede Kozoroga.Nad Kredarico je bilo vseskozi še pod mraziščem, te dni pa je pozitivna izoterma prišla preko višine Triglava, kar je ojužilo sprva samo površinsko skorjo.Kopito kozoroga je v takem zdrsnilo, ni pa moglo zadreti v stop spodaj v trdo podlago, da bi si našlo oporo v snegu.
Kot vidim po slikah pa je pot na Triglav res prava sprehodna varianta, že Skuta po vzponu dosti več zahteva.
Page: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing