Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Kaj se dogaja s hribi.net?!

Print
Duco3. 11. 2011 23:07:07
Ni jenju ni jenju, bi rekel Iztok Mlakar.

Anonimnost je del interneta, če hočete ali ne. Grajanje čez vzdevke je brezpredmetno in krivično je, da zdaj vsakega za vzdevkom ovenčate za strahopetca. Mnogo ljudi tako lahko dejansko izrazi svoje mnenje, ki ga v javnosti morda ne bi. To je pač čar (in problem) forumov.

Proti Igorju nimam nič, mislim pa, da ti tudi 100 let izkušenj v hribolazenju, alpinizmu in reševanju v gorah ne da pravice, da zviška gledaš na druge oz. komentiraš vsako drobnarijo, ki jo nekdo napiše po ne čisto njegovem vzorcu (sorry, ampak tisto sklicevanje na "strokovnjake" je bilo ravno tako popolnoma nepotrebno in provokativno!).

Na koncu pa je vse skupaj tako ali tako brez smisla ker nobena stran noče popustiti, tako da je vsako kreganje obsojeno na jalov konec in je edinole prav, da administrator take stvari pobriše!

Moja 2 centa.
všeč
observer3. 11. 2011 23:21:59
Veliko izrečenih besed je po nepotrebnem... tudi občutljivost je prevelika, glede na to da smo gorniki bolj kleni ljudje... človeške slabosti so prisotne vsepovsod... ampak Slovenke in Slovenci smo poseben narod, ki ga ne krasijo samo superlativi ampak vse kaj drugega....
všeč
ljubitelj gora3. 11. 2011 23:24:36
izza stola je najlažje ˝tunkat˝ prave gornike, planince in tud alpiniste...
všeč
lynx4. 11. 2011 00:19:17
Aja, pa internet je res precej anonimen in če bi zahtevali prijavo z imenom in priimkom, se ne bi nič izboljšalo — lahko bi se prijavil kot MojcaMavec, JonTrollington ali pa IbnAlabahari, pa nihče ne bi mogel preveriti istovetnosti. velik nasmeh
všeč
JusAvgustin4. 11. 2011 14:58:14
Res je žalostno, da se dogaja to kar se trenutno na tej strani. "težave" se pojavljajo že nekaj časa in vse skupaj gre le še na slabše. Včeraj sem se pogovarjal s soplezalcem o tej zadevi(sam od sebe mi je namignil, da stran postaja bolj podobna farsi, kot pa čemu drugemu) in moram priznati, da se z njim strinjam. Toliko, kot je Igor namenil časa tej strani in uporabnih nasvetov, ki smo jih dobili od njega je res žalostno, da se zaradi takega absurda vse skupaj vrže v koš. Človek ima in bo imel svoje "cake", pa saj jih imamo konec koncev vsi tukaj. Sicer pa tole ni o enem uporabniku, temveč o NAS vseh. sam se javim prvi, da sem včasih sovražno nastrojen. A taki smo, 100 ljudi, sto čudi. Stran je postala že tragikomedija ne samo satira. Admina ne moreta ukrepati glede tega "koliko ima kdo slame v glavi", lahko samo brišeta naše sranje, ki ga tukaj izjavljamo. Pa, da ne bo spet kdo rekel "pa naj najprej pomete pred svojim pragom..." jaz imam pometeno, poribano in po vrhu še posesano. ne skrivam se za anonimnostjo, vsi moji podatki so dostopni, tudi na ZS se da marsikaj zmenit. Net je pač pravljica. laja, laja a ne ugrizne... Na K mi grejo novopečeni prišleki, ki s svojimi veleumnimi komentarji podirajo stran, na K mi grejo ljudje, ki jim je slovnica na hribih.net bolj pomembna od trenutnih razmer in komentirajo koliko je kdo napak naredil v stavku!; ne prenesem pametnjakovičev, ki tukaj zdravijo svoj ego in težave(za to imamo ustanove), prav tako me mineva sploh še kaj gor dat, ker itak nima smisla. Za koga? za tiste, da bojo iskali ločila, veliko začetnico, da bojo komentirali opremo, ki je v življenju še v živo videli niso? Konec koncev, čemu moj trud? Zakaj po turi objavit in prilepit slike? Taka in podobna vprašanja se sprašujem že kar nekaj časa in veliko drugih uporabnikov tudi. ne dajemo zase gradiva gor, temveč za zanamce, ki jim bo info. koristila, jo bojo uporabili. Tega večina sploh ne razume, da to ni bahanje in postavljanje, češ jaz pa zmorem ti pa ne! Ker plezam ZASE in hodim ZASE ne za vas. To da objavljamo je samo naša dobra volja, nismo primorani objavit ničesar. Kje so objave, uporabnikov kot turbo, jaša, knap, šodrovec. Vedno manj je objav ali pa sploh nič več, z menoj je podobno. Nima smisla objavljati, če v vsaki objavi doživiš medgeneracijski in drugomisleči šok. Najprej je potrebno pri sebi popredalčkati, šele nato se spravi na sosedov predalnik! Še nekaj, "uspešnost" se ne meri s številom ogledov profila in objav, temveč je notranje zadovoljstvo tisto, ki šteje... Med nami so alpinisti svetovnega ranga, hudi "maherji v brezpotjih", odlični gorniki, planinci... ekstremisti vseh vrst! ma tukaj je vsega, tudi tistih, ki jim je zdraha drugi dom... namesto, da bi izkoristili ponujeno, da se čimveč naučimo. ne, mi j****o drug, drugega. Za kaj? Za kurčevo zdravje!!!
Vsak naj se vpraša zakaj se je prijavil sam odgovor poznam.

Lp, anonimni
všeč
lynx4. 11. 2011 16:10:37
Iluzorno je pričakovati, da se bodo ljudje spremenili zaradi malo internetne interakcije, zato je tudi precej nesmiselno poskušati!

Mogoče bi tole prej pričakovali od viharnika, ampak treba je stremeti k bitju (biti?) balvan. nasmeh Miren, hladnokrven in nepremakljiv, predvsem napram kamenčku na melišču, ki ga sprovocira vse od gamsa, Trenutnih razmer do Pravilne gorniške opreme. Ali kot bi rekel internet, treba je bit' bolj kot medeni jazbec.

Ognja se nikoli ne gasi z ognjem.
všeč
turbo4. 11. 2011 16:56:01
@Juš

pusti, nima smisla . . .
všeč
viharnik4. 11. 2011 17:07:12
Neke stvari so res že smešne, kar se tiče raznih posameznih izpadov na vsake toliko časa.Pa vendar je vse to pri takšnem številu uporabnikov hribi.net precej normalno-realno in sprejemljivo stanje.Poznam dobre gornike, ki na netu kaj prida ne objavljajo.Razlogi so osebne narave in prepričanj v katere se ne spuščam, ker spoštujem svobodno voljo.Sigurno drži, da gornik pri svojih doživetjih sam največ potegne na turi, ki jo je opravil in nekaterim ni po godu, da bi jo delili z ostalimi, drugim pač.Informacij takšnih ali drugačnih je na hribi netu ogromno in vsekakor pripomorejo prav vsem gorniškim zanesenjakom k boljši osveščenosti, uporabe opreme, iskanju poti, oceni zahtevnosti vzpona itd.Vskdo pa se verjetno tudi zaveda, kje so njegove meje v gorah, znanje, sposobnosti.Pa ne le to.Gore so zato, da vsakdo najde v njih nekaj kar ga pritegne, vrh je lahko pomemben ali pa tudi ne.Za mene prav gotovo ni pogojen, ker je neke vrste vrh že v meni samem in se sam lahko obrnem tik pod vrhom brez kakršne koli težnje ali razočaranja, spet drugi mora na vsak način doseči vrh gore.
Generalno pa mislim, da je na kateremkoli gorskem linku podajanje svežih razmer obiskovalcev gora vse prej koristna stvar kot pa obratno.Že iz varnostnega vidika po opisu in slikah ali opombah na poteh lahko razberemo masikaj, kar je npr. tistim nekaj lavinskim postajam ali PD-jem v naših Julijcih nevideno in neregistrirano.Končno pa je tudi lepo pogledati preko fotografij kakšen kot naših gora, kjer nismo dolgo hodili.Že prej sem omenil, da je potrebna strpnost in toleranca med uporabniki.Predvsem pa če že so komentarji, naj bodo pristni, realni, upravičeni in nežaljivi.Ne predstavljam si kako bi mi zahodnjaki shajali v kakšnem 10milj. mestu na vzhodu, kjer na ulicah ni prostora niti za normalno hojo, avtobusi so polni do zadnjega obsega človeka in še čez in vse deluje po redu.
Z razumevanjem in ljubeznijo, če jo je človek kdaj razvil pa se da vse rešiti, veliko doseči, predvsem pa veliko lepega doživeti in ne kot pri nas na zahodu, kjer je vsega dovolj, človek pa ubogi, duhovno izgubljen brez osnovnih Božjih vrednot oz smernic.
všeč
JusAvgustin4. 11. 2011 17:11:53
turbo

imaš prav... sicer panasmeh
všeč
aonuk14. 11. 2011 18:25:40
Vsaka vam čast, (stari mački)od vas se človek lahko samo uči.nasmehNekatere ,kot je l.g. pa je treba preskočiti,ker samo smetijo forum.jezen
všeč
dprapr4. 11. 2011 19:10:46
Duco, se popolnoma strinjam!
Aonuk1, jaz pa mislim, da ima tudi l.g. pravico objavljati in podajati svoje vtise na svoj način. Ne vem, zakaj bi moral njega preskočiti. Na neki način je celo popestril forum.
Kar se pa tiče "starih mačkov", tudi oni so nekoč bili začetniki. Ampak, takrat si moral biti tiho in skrivati plezalno opremo in cilj, sedaj je pa to hvala bogu drugače. Ampak, izgleda, da "stari mački" tega ne prenašajo in želijo tako nadaljevati.
Cenim vsakogar, tudi tistega, ki ne prenese dobronamerne graje.
Predvsem pa, kot sem že enkrat omenil, na forumu naj bo čimmanj nestrpnosti in poniževanja in čimveč različnih opisov poti in trenutnih razmer.
Kar se tiče anonimnosti, sam s tem nimam težav. Moj vzdevek je skupek imena in priimka!
Lp
všeč
MajaO4. 11. 2011 19:44:31
všeč
Alesko19714. 11. 2011 20:12:48
Sam sem na forumu bolj nov, nisem pa tako nov v hribih nasmeh. Stran mi je super prevsem zaradi opisov poti - res so v pomoč in strokovni, prilagojeni kar najširšemu spektru gornikov in "gornikov". Čar in prekletstvo forumov pa je v tem, da čisto vsak lahko trosi modrosti - tudi jaz nasmeh.
Ampak bedaki se najhitreje naveličajo če se jih ignorira. 100% dokazano. Drugače pa - live and let live.
všeč
strelec19544. 11. 2011 21:57:24
A ni že dovolj prepirov in žaljivk v dolini...?eek
prava reč če nekdo vpraša ali je potrebno januarja za vzpon na Triglav vzeti s seboj rokavice.Na takega se res ni treba jezit in ga žalit.Nikjer ne piše da je treba na tako vprašanje odgovorit.velik nasmeh
Tudi kavka na sliki me je spraševala zakaj sem se sezul pa ji nisem odgovoril...velik nasmeh
pa brez zamere,če pri 57.letih še nisem resen.
1
2
všeč
serajko4. 11. 2011 22:55:33
@juš
pametnejši odneha
lp
všeč
Irina5. 11. 2011 01:52:45
Fantje pa kaj se kregate?
Bodimo strpni drug do drugega, to bo edino ohranilo spletno stran v dobri kondiciji.

Mlade "kozliče" včasih res preveč razganja, a tudi to bo minilo in se vneslo. Za neprimerne in nesramne komentarje se pa ve-brisanje.

In, če so nekateri res dokončno zapustili spletno stran, delajo največjo škodo samim sebi. Znanje, ki ga ne deliš z drugimi je mrtvo znanje. A, ni škoda?

Bodimo veseli, da lahko hodimo v gore in uživamo v njih lepotah. Mnogo, premnogo jih je, ki so za vse to prikrajšani, pa si srčno želijo, da bi imeli to možnost.

Pred nami je vikend, preživite ga lepo, kjerkoli že boste hodili.
1
všeč
skrajnik5. 11. 2011 02:14:14
Hvala
všeč
Lunca5. 11. 2011 17:00:23
Že sam obstoj te teme jasno kaže, da se je slika stanja naše družbe projecirala tudi v hribe... To se ne odraža samo tukaj, pač pa tudi v hribih samih. Včasih je veljalo, da v hribe hodijo samo veseli, pošteni ljudje... Danes temu ni več tako.. Cel kup tekmovalnosti, sovražne nastrojenosti in negativnih čustev, tam, kjer je to najmanj potrebno... Nekateri bodo še vedno hodili po znanih poteh, romali v kolonah na vrhove, drugi pa bomo ravno zato iskali manj obiskane potke in vhove... Pa srečno vsem tam gori!
všeč
mukica5. 11. 2011 17:35:27
Strinjam se Jusom ,Irino in vsem ki ste za strpnost na forumo,brez blatenja in mlatenja prazne slame,iskanje igle v kopici....Tiste, ki so nam dali največ uporabnih informacij,slik in nasvetov pa vabim nazaj...saj VAS rabimo...Če ne drugače pa vsaj prek ZS
Lep konec tedna Martina
všeč
benjamin75. 11. 2011 18:52:55
Se popolnoma strinjam, lunca in mukica!

Vsak po svojih močeh kažemo svojo (pre)moč v steni ali "le" travnati stečini, še najmanj pa potrebujemo razkazovanje besednih mišic...eek
V dobrem in slabem vremenu...iščimo lepoto in mir v gorah.nasmeh Pojdimo raje na Tolsto Košuto gledat debeljenje lunce ali pa na Kras žarenje ruja!

Srečno!
všeč
Page:12345...343536
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies