Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Kam s psom?

Print
capraibex17. 01. 2017 16:41:09
Kakršen lastnik,tak pes.Zelo malo je takih,ki se zavedajo,da se nekateri ljudje zaradi slabih izkušenj bojijo spuščenih cuckov.V tem je srž problema.Takoj,ko pes ni na domačem dvorišču,mora biti brezpogojno na povodcu,sploh na planinskih poteh,okrog postojank,na planšarijah.Lovcem pa večja pooblastila za odstrel klateških mrcin.
všeč
dprapr17. 01. 2017 17:39:25
Ko se piše ali komentira o psih, je rdeče obvestilo urednika o pregledu sporočila pred objavo.zavijanje z očmi
Da ja ne bi kdo kaj kočljivega objavil o psih. Ko bi bili še obiskovalci gora- ljudje tako zaščiteni!
Pa jih nekateri kar veselo fotografirajo in jih objavljajo, kot da so javne osebnosti. In to običajno tiste, ki niso opremljeni po njihovem okusu.
(+7)všeč
julius17. 01. 2017 18:02:26
Za vse pasjemržneže pa tale stara prigoda iz Anglije.
Po telefonu možakar rezervira sobo v hotelu. Na koncu pogovora izrazi milo vprašanje, če lahko pride z njim tudi njegov pes.
Receptor kot iz topa izstreli.
Dragi gospod, ni problema. Psi so pri nas zelo zaželjeni gosti.
-ne hodijo z blatnimi čevlji po preprogah
- na gredo spat v čevljih
- ne brišejo čevlje v rjuhe
- ne kadijo v sobah in ne otresajo pepel po postelji
- in ne nazadnje, ne otipavajo in ne nadlegujejo sobaric
(+2)všeč
dprapr17. 01. 2017 19:25:08
Če objaviš karkoli, kar ni po volji ljubiteljev psov, si pasjemržnež?zmeden
In dobiš za nagrado neko izjavo, ki je ni mogoče preveriti.
Julius, če si tudi mene zajel zraven, se seveda motiš.

Mene moti predvsem to, da se nekatere teme obravnava kot drugorazredne. Torej, da se jih cenzurira in te že urednik vnaprej opozarja v rdečem, da ja ne boš napisal kaj bogokletnega, kar je sedaj sprejeto kot najbolj zaželeno, najbolj pravilno in sploh ah in oh.
(+4)všeč
grega_z_brega17. 01. 2017 20:15:26
Tista iz "Anglije" pa vsake toliko v različnih oblikah zaokroži po FB.jezik
(+4)všeč
lino17. 01. 2017 20:23:21
Pa še ena fotografija iz naših krajev. Malo za šalo, malo zares - nasvet nevzgojenim in nesramnim lastnikom najboljšega človekovega prijatelja:
PASJI WC 500 m VIŠJE OB CESTI V GRMOVJU - NAJ VAŠ PES SERJE DOMA, NE TUKAJ OB CESTI1
(+2)všeč
miri17. 01. 2017 21:02:31
Čisto pa je ,ane?velik nasmeh
všeč
julius17. 01. 2017 21:57:44
Drago!
Vse v receptorjevem "odgovoru" našteto so gola in v življenju miljonkrat dokazana dejstva. Noben pes in tudi nobena žival ne premore kanček človeške zlobe in hudobe.
Pojdi v tako imenovani "planinski" sezoni v okolico Triglava, prespi na Kredarici in srečal boš vso človeško kulturo.
Popivanje, vpitje, norenje, bruhanje, nadlegovanje ...
Pes pa je slika in odraz svojega gospodarja. Lahko je samo boljši od njega.
Če premisliš koliko slabega so ti že naredili ljudje, sodelavci, prijatelji in ne nazadnje sorodniki so kosmate duše prav blagohotne.
Kaj porečeš na reševalne pse, pse vodnike za slepe, pse slednike .. Ko bi v trenutku, ko gre za tvoje življenju na obrazu začutil rešiteljev vlažen pasji smrček, ga ne bi nikoli pozabil.
Zato sem trdo prepičan v tisto kar mi je mati neštetokrat ponovila, da kdor ne mara živali, tudi ne mara ljudi.
(+5)všeč
mukica18. 01. 2017 06:06:22
Julius, podpišem...napisamo je sama resnica nasmeh običajno rečem vsi , ki imajo radi živali so dobri ljudjenasmehnasmehnasmeh
(+1)všeč
turbo18. 01. 2017 07:00:36
Na tem planetu smo bili popolnoma sami. In od vseh živih bitij, ki so živela v naši bližini, se je z nami spoprijateljil samo pes.

Maurice Maeterlinck

Le redkim psom uspe povzdigniti svojega gospodarja na svojo inteligenčno raven, prav pogosto pa se dogaja, da ljudje prisilimo svoje pse, da se spustijo na našo.

James Thurber
(+3)všeč
sla18. 01. 2017 07:47:09
Od zanjih objav je edino "capraibex" napisal pametne besede.
všeč
SamoK18. 01. 2017 08:16:30
O, hvala, sla, da si nam to sporočila. Res nisem več vedel, kaj naj si mislim.
všeč
dprapr18. 01. 2017 08:29:03
Mukica, sama resnica?zmeden

-ne hodijo z blatnimi čevlji po preprogah
- na gredo spat v čevljih
- ne brišejo čevlje v rjuhe
- ne kadijo v sobah in ne otresajo pepel po postelji
- in ne nazadnje, ne otipavajo in ne nadlegujejo sobaric

Vsemu temu zgoraj navedenemu bi lahko rekli bedarije na kvadrat. To je podobno tistemu, ko so priporočali prehrambene izdelke brez holesterola, pa ga ti v resnici sploh niso vsebovali že v osnovi.

Lepo je samo razvidno, kam pripelje vsiljevanje "ljubezni" do psov.
Torej tisti, ki nimajo radi psov, so slabi ljudje? Če ne spiš s psom v isti sobi, si slab človek? Če ti nekdo drug ne pusti spati s tvojim psom na skupnem ležišču, je slab človek? Če te opozori na "kakec" ali na nadlegovanje tvojega psa, je slab človek?


Oglasil sem se še enkrat (zadnjič), ker niso bili razumljeni moji komentarji. Še enkrat ponavljam, da me moti predvsem vsiljevanje svoje ljubezni do psov drugim ljudem. In sodelovanje medijev, tudi Hribi.net, ki v kali zatrejo drugačna mišljenja.
Je bilo zadnjič tudi rdeče obvestilo pred komentarji o obiskovalki gora, ki nekaj mimoidočim ni odzdravila in je bilo veliko "pljuvanja" po njej? Ne vem, se ne spomnim, je pa bila tema umaknjena, kar je bilo edino pravilno.

Julius, kakšno je vedenje nekaterih v planinskih kočah, pa nima nobene zveze s psi.
Verjamem, da je skrajno neprimerno za obiskovalce gora. Tudi zaradi tega nekateri več ne prestopimo praga planinskih koč.

(+8)všeč
lubadar18. 01. 2017 09:16:59
Mene še noben človek ni vgriznil, pes pa že in to ne samo eden.
(+1)všeč
gorolazka18. 01. 2017 09:42:55
Primerjate človeka in psa? zmeden Kaj je pes brez človeka? Domačih ljubljenčkov ne primerjam z nami, še manj trdim, da kdor ne mara živali ne mara ljudi. Nisem pasjeljubka, zaradi slabih izkušenj, pa zato tudi ljudi ne maram? Dajte no....
(+2)všeč
potka18. 01. 2017 10:30:59
Spodnje trditve sem le povzela iz že napisanega uporabnikov.
-Zelo malo je takih,ki se zavedajo,da se nekateri ljudje zaradi slabih izkušenj bojijo spuščenih cuckov.V tem je srž problema.
-Še enkrat ponavljam, da me moti predvsem vsiljevanje svoje ljubezni do psov drugim ljudem.
-lastniki psov se obnašajo kot da so sami
-mi je lastnik celo grozil s tožbo, čeprav je šlo več kot za obrambo

O svoji izkušnji sem že napisala in še nekaj besed o odnosu lastnice psa, ki je napadel mojega, sama pa sem bila v groznem strahu, kdaj in kam bo zagrabil mene, ko se je dvignil in bil z gobcem pred mojimi očmi. Poleg tistih klasičnih, ne naredi nič, je šolan...kaj težim, saj ima psa zavarovanega, govorim ji, da tam hodijo tudi otroci, stari ljudje...da se bomo še srečavali in mora imeti psa pod kontrolo, če ne obvladuje tako velikega psa, naj ga ne ima...no, za slovo sem dobila s strani lastnice namesto na svidenje-blablabla
Skratka o vsem tem govorijo zgornje trditve, ni razumevanja, ni empatije, ni spoštovanja drugače mislečih, ni sposobnosti se zazreti vase in biti kritičen do sebe in svojega psa...in nenazadnje ignoriranje zakona.
Vse to se dotika tistega dela lastnikov psov, ki se tako obnašajo, ne razumejo ali pa nočejo razumeti...in nikakor ne tistih, ki s svojimi štirinožci uživajo in odgovorno pustijo uživati tudi drugim...


(+4)všeč
robi210718. 01. 2017 12:09:28
Bom nekaj dodal k tej temi, vendar bolj s kolesarskega vidika, ker sem imel neljuba srečanja s psi predvsem kot kolesar (z veliko kilometrino). Sam imam sicer rad vse živali, vendar se mi je že ničkolikokrat zgodilo, da se je vame, največkrat pa za mano, zapodil pes. Običajno sem bolj pritisnil pedala in mu ušel, vendar občutek ni prijeten, sploh pa človeka razjezi, da mora bežati pred psom. Me je že večkrat imelo, da bi se obrnil in mu odmeril eno pošteno brco. Morda bi ga to potem izučilo, saj kolesarski čevelj ni ravno mehak. Da ne omenjam nevarnosti zaradi padca. Iz lastne izkušnje vem, da za zlom zapestja ni potrebno veliko, lahko pa so poškodbe še veliko hujše. Resnici na ljubo je veliko (večina?) psov povsem miroljubnih in se ne zapodijo v kolesarja, vendar vseeno upočasnim vožnjo, če grem mimo psa, ki ni na povodcu. Pa naj mi nikar nihče ne razlaga, da imajo psi lovski nagon pa da v kolesarju vidijo plen pa blablabla... Ko sem na cesti, imam vso pravico do neovirane vožnje, brez strahu, da se bo vame zapodil pes (že tako je na cesti dovolj drugih norcev). Tudi zakon je glede teh stvari jasen. Sicer mi je povsem jasno, da tudi pes rabi svojo dozo norenja, sem tudi proti temu, da je ves čas na povodcu, vendar naj mu lastnik to omogoči tam, kjer to ne bo moteče za druge ljudi. In divje živali. Tudi gozd žal ne more biti pasje igrišče, sploh tedaj, ko imajo v gozdu živeče živali mladiče. Dejansko je kar problem, kam naj gre lastnik zmatrat svojega cucka. Še najbolj je primeren kakšen travnik, stran od ljudi, v mestih pa imajo ponekod tudi za to namenjene ograjene površine (ena takšna je npr. za Štepanjcem v Lj).
(+9)všeč
SamoK18. 01. 2017 12:16:33
Edini resnično moteči, nevarni in uničujoči dejavnik za živali v naravi je človek.
(+2)všeč
ljubitelj gora18. 01. 2017 12:20:52
Naša Nemška ovčarka je vsak dan v hiši, spi na tepihu in je povsem mirna. Ponoči spi zunaj.
všeč
capraibex18. 01. 2017 16:15:26
Nemška ovčarka čez dan v hiši.ponoči zunaj.Kot vem si s kmetije doma,samo kaj takega pa res ne bi pričakoval.Kje imate čez dan šele krave,niti pomisliti ne upameek
všeč
Page:123...3233343536...394041
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies