Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Oprema - čelada, samovarovalni komplet, meh za vodo... - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / oprema - čelada, samovarovalni komplet, meh za vodo...
 Oprema - čelada, samovarovalni komplet, meh za vodo...
Sitback     
25.7.2017
VIA FERRATA stran 11. zanima me ali je komplet primeren za začetnika.

ali je tale primernejši?

Hvala za odgovor. Lp
rajko0028     
26.7.2017
Spodnji nima čelade, ki pride večkrat prav kot SVK.
PS
V Deca.... sestaviš sam boljši set za nižjo ceno.
robi2107     
1.8.2017
Sitback, vidim, da nisi opravil niti najosnovnejše izbire, katero vrsto plezalnega pasu si boš sploh omislil. zmeden Mogoče ti bo tole kaj pomagalo pri odločitvi: Plezalni pasovi - Ali še zgornji del pasu, pri komu in zakaj?, je pa na spletu še več virov na to temo. Tudi sam sem bil pred to dilemo, pa sem potem sledil večini in se odločil za najosnovnejšo varianto, sedežni plezalni pas. Ko se boš odločil, katero vrsto pasu si boš omislil, pa si pri dokončni izbiri lahko pomagaš še s testi plezalnih pasov (climbing harness), ki jih je tudi kar nekaj na spletu, pa tudi z mnenji in ocenami uporabnikov. Med posameznimi pasovi je nekaj razlik v teži, udobnosti, prilagodljivosti zank, številu zank za opremo... in seveda tudi ceni. Sam sem se na koncu odločil za Petzl Corax, ki sem ga preko SportsDirect.com iz Anglije s 50% popustom nabavil za smešnih 25 eur, pa še poštnine mi niso računali, ker sem naročilo opravil preko njihove mobilne aplikacije.
Sitback     
1.8.2017
Pred dnevi sem šel v nabavo in sem pomočjo prodajalca izbral naslednjo opremo: čelado, pas in samovarovalni komplet. S popusti je vsa zadeva stala 147€.
Danes sem opremo preizkusil na zavarovani poti Lisca, ki je sicer kratka ampak zahtevna.
robi2107     
1.8.2017
Morda bi lahko kupil bolje, predvsem SVK, ampak pustimo zdaj to. Kar je, je. Predvsem se zdaj dobro poduči o uporabi SVK, da ne boš postal del črne statistike. Različni tipi vponk se namreč na vodoravno napetih jeklenicah različno vpenjajo (v tvojem primeru od spodaj navzgor, da so vratca na zunanji strani, stran od stene), na navpično napetih pa vedno vsaka z druge strani. Dokler ne pride do zdrsa oz. padca, je to vseeno, če pa do njega pride, je to lahko odločilno. Drugo pravilo pa je, da vedno vpenjaš oba trakova (v tem se uporaba Y sistema razlikuje od starega V sistema, ki je na vodoravnih odsekih dovoljeval vpenjanje samo z enim krakom), ker sicer lahko v primeru padca pride do pretrganja in si v riti. eek V zvezi z uporabo SVK je še nekaj pravil, ki si jih velja pogledati. Na spletu imaš na to temo veliko napisanega. Pa srečno.
Sitback     
1.8.2017
No, vedno se da kupiti boljše (ali pa slabše) nasmeh Najlepša hvala za vse nasvete, jih bom upošteval!
Potholer     
14.8.2017
Pozdravljeni, zanima me mnenje o naslednjih dveh nahrbtnikih 1
2 oziroma kateri je primernejši za 1-2 dnevne izlete, ferate, gorništvo.

Hvala za odgovor!
Potholer     
14.5.2018
Razmisljam o nakupu 3L vodnega meha. Nisem ga se nikoli imel ali uporabljal zato me zanimajo mnenja ali je to smotrna investicija ali ne za eno ali vec dnevne izlete cez drn in strn?
coffee     
14.5.2018
Pomoje pod črto ni bistvene razlike med takim mehom in dvema 1.5L plastenkama, če ti pitje iz meha ustreza in ti cenovno ni problem.
turbo     
14.5.2018
Jaz meh z veseljem uporabim na daljših turnih smukih, kjer mi je odveč ustavljanje samo zaradi tega, da bi naredil nekaj požirkov. Tudi na turah po štiritisočakih sem ga z veseljem uporabljal, saj se mi je obrestovalo, da sem vseskozi po malem srkal izotonični napitek. Takisto imam meh v nahrbtniku, kadar se odpravim na kako daljšo ferato, kjer pač ne gre, da bi snemal nahrbtnik in se odžejal. Sam uporabljam Deuter 2 l (precej star model) že vrsto let in mi še vedno odlično služi.
darinka4     
14.5.2018
Jaz pa sem čisto slučajno pred nekaj leti preko spletne prodaje zasledila nahrbtnik 45+ . Bil je zadnji kos in znižan. Ne vem točno za koliko. Sem poklicala, je bolj sigurno in ker barve pač nisem mogla izbirat - zadnji kos, sem vprašala, če mi ga še kaj znižajo.Prijazni. Končna cena je bila 100 evrov, ker te znamke nahrbtniki so kar dragi. Že naslednji dan so mi ga brezplačno dostavili. Meha pa ne uporabljam. Poglej spletno stran factorystore-tam imajo nekaj znižanih modelov.
Page: 1 2 3 4 5       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing