Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Hranjenje ptic
velkavrh     
11.12.2017
Imamo dve krmilnice in že dva meseca redno vsako jutro nasujem pisane sončnice in mešanico semen, ki se kupi v Semenarni Ljubljana. Mešal sem že letos tudi samotel pisane sončnice in proso. Že več let opažam, da črne sončnice zimski ptičji gosti nimajo tako radi,zato raje lupujem pisane sončnice.Na drevesne veje navezujem tudi kupljene lojeve pogače.Lojeve pogače kupim v vedru in kar nekaj časa jih imamo. Mešano semen iz Obija se ni obnesla kot dobra -preveč je notri pšeničnih in ječmenovih zrn, ki v glavnem vse pristanejo na tleh neporabljene.
Največ je seveda poljskih vrabcev-smo na podeželju. Sledijo velike sinice .Manj je plavčkov-modrih siničk in močvirskih siničk.Te tri sinice so nekako stalnice na naših krmilnicah.Vedno prileti tudi jata ščinkavcev, vmes so vedno zelenci, ki pa jih je malo.Redni gosti so dleski-jih je kar kakih deset. In tudi jata liščkov in čižkov prileti. Imamo tudi tri redne brgleze in tudi tri redne velike detle.Po tleh nato pobira ostanke kos in taščica ter dva para turških grlic.Ravno včeraj sem opazil na krmilnici in lojevih pogačah dolgorepke-so redki gostje. Letos sem že opazil na krmilnici rumenega strnada in pinožo.Letos sem že videl pod krmilnico tudi šojo-v bližini imamo gozd. Na kompostnem kupu pa vidim sive vrane in srake.Zeleno žolno vidim v bližnjem drevju-le 10m od krmilnice, ampak okrog krmilnic jo še nisem videl.Meniščkov in čopastih siničk pri nas ni.
samoa     
11.12.2017
Tudi pri nas je kar živahno, mešanice semen sploh ne marajo,samo črne sončnice.
Imamo pa sedaj nove obiskovalke.
Hranjenje ptic1
velkavrh     
12.12.2017
samoa, če dobro vidim so to dleski.
samoa     
12.12.2017
Do sedaj smo imeli samo sinice,pa čopaste siničke so tudi včasih,ta teden pa so prišle na obisk te lepotičke.Ampak odganjajo sinice s krmilnice,prav napadajo jih.Zelo znimivo je opazovati vse skupaj.
Hranjenje ptic1
Stran: 1 2 3 ... 13 14 15       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki