Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planinski čevlji - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Planinski čevlji
ermate     
27.10.2018
Je tu še kakšen lastnik čevljev La Sportiva Trango Guide Evo GTX?
Sam sem jih kupil kakšna 2 meseca nazaj in sem z njimi generalno izredno zadovoljen. Težavo imam le z zaščitno gumo okrog čevlja, saj se je ta v prepogibu pri prstih že začela trgati stran. Je imel kdo podobno težavo? Jih bom nesel nazaj v trgovino na reklamacijo, ampak me zanima če so komu že popravljali ta model obutve... In izkušnje nasploh.
LP
NatašaB     
28.10.2018
Pozdravljen,
sama imam Trango Tower GTX ženski model. Tudi meni se je začela trgati zaščita na zadnjem delu čevlja na peti. Nesla sem jih nazaj in dobila nove. Zdaj jih po vsaki turi s strahom ogledujem in upam, da se napaka ne ponovi.
ermate     
28.10.2018
@NatašaB bomo pa imeli vsako sezono nove mežikanje tudi zamenjani imajo garancijo... in če se jim kaj zgodi, samo nazaj!
dprapr     
29.10.2018
Ampak, ko prideš drugič z napako na čevljih po eni opravljeni turi, ti raje vrnejo denar, da nimajo več opravka s tabo.nasmeh
Moja izkušnja z neko drugo znano znamko čevljev!
javrhrib     
4.11.2018
Skoraj sem ze narocil dva para, pa raje prej vprasam: Salomon cevlji iz npr. 97 na 22 EUR - je tole prava stran, ali stran za pobiranje denarja od naivnezev ?
https://www.salomoneshops.com/damijanp     
4.11.2018
Zaščitni program Bitdefender mi javi: "Phishing page blocked for your protection", tako da se raje ne bi igral ...
Planinski čevlji1
turbo     
4.11.2018
@javhrib
Pri tebi v spletnem naslovu piše SalomonE, original pa je brez E:

https://www.salomon.com/fr-fr/shop-emea/men/collection/speedcross-family.html
nerok92     
22.1.2019
Katere čevlje predlagate?
Začel sem s krajšimi pohodi (Ratitovec, Blegoš), nadaljeval bom z daljšimi pohodi v visokogorje (cilj je Triglav in podobno)...pa potreboval bi za vse letne čase.
michael66     
22.1.2019
Kupiš čevlje v katerih se dobro počutiš in za denar,ki si ga pripravljen dati zanjenasmeh
turbo     
22.1.2019
nerok92

Tole je zelo primerno za vse leto in za vse vrste tur:

https://www.promontana.si/tibet-gtx-cevlji.html
dprapr     
22.1.2019
Za takšen znesek dobiš dva para (poletne in zimske), kar je zagotovo boljša varianta. Pri zimskih moraš razmišljati tudi o vrsti derez, ki jih boš uporabljal.
jprim     
22.1.2019
@nerok
Pri obutvi ne šparat. Govorim iz lastnih izkušenj. Prvi čevlji so me pred 11 leti stali 50 eurov. Naslednji so bili že malo dražji, saj s temi se ni dalo dobro hodit v visokogorju.
Sedaj imam že 5. par, ... So nekaj podobnega kot je turbo prilepil link.
Več kot jih boš poskusil na nogah, lažje se boš odločil.
Lp!
palček plezalček     
22.1.2019
Lowa Tibet je tudi po mojem mnenju pretežek in preokoren čevelj za poletje.
biba     
22.1.2019
https://www.iglusport.si/trango-trk-gtx
JusAvgustin     
23.1.2019
Tole je zelo dober čevelj, naslednik Trango Alpa GTX, ki ga uporabljajo tudi gorski vodniki. https://www.iglusport.si/trango-tower-gtx

Je pa tako, da boš slej kot prej rabil tudi čevelj za zimo, ker letni čevelj vsekakor ni primeren za resne zimske ture.

SamoK     
23.1.2019
Tole z zimskimi čevlji je precejšnje pretiravanje. Če nisi skrajen zmrzljivec ali če ne plezaš po zamrzlih stenah ali slapovih, kjer moraš po uro ali več stati pri miru, so zgoraj navedeni čevlji povsem primerni tudi za zimo. Nanje ne moreš pritrditi avtomatičnih derez, a kaj potem!
Sitback     
24.1.2019
Jaz za polete uporabljam salewa (s čevljem sem sicer zelo zadovoljen, priporočam mogoče le brez membrane, ker je po parih meseceih neuporabna) ali pa če prenašam težji tovor Alpina Ladakh. Za zimo pa nimam, oziroma bi uprabljal Alpina Tibet, vendar pa mi manjka druge opreme in izkušenj nasmeh
igorf     
25.1.2019
Mi imamo pri hiši enega "skrajen zmrzljivec" (žena...). Ne pomaga niti kombinacija zimski gojzarji + nogavice iz kuhane volne. Vedno zebe. Mogoče kdo ve, če se da kje dobiti kake tople gojzarje z npr. dodatnim notranjim čevljem, kot so bili npr. La sportiva Spantik - samo mi ne rabimo "odpravarskih" čevljev.mrk pogled
jbs     
25.1.2019
Lovski čevlji z grelci: https://www.alpinashop.si/p354-364-26582/lovska-obutev/lovska-obutev/hunter-heat-622l1
Lalala     
19.2.2019
Zdravo,

jaz se že kar zelo zelo dolgo odločam za nakup novih čevljev in se seveda nikakor ne morem odločiti. Poskusila sem jih že kar nekaj, ampak me na koncu vedno skrbi, da bodo slaba izbira.

A imate kakšna sveža priporočila? Iščem ene čevlje bolj za poleti oz. takšne za celo leto za nezahtevne pohode (torej ne take za polavtomatske dereze itd).

Težava je v tem, da me vsi čevlji grozno ožulijo, saj imam zgoraj nad peto eno kost, ki štrli navzven. Obliži in primerne nogavice seveda stvar omilijo, ampak še vedno se kdaj zgodi, da se mi kar fajn vname vse skupaj.

Bolj kot je čevelj visok, boj me žuli. Bolj je trd, bolj žuli. Po drugi strani pa sem nagnjena k zvinom enega gležnja, zato bi rada višje čevlje.

Ker mi na splošno ne ustreza večina čevljev, mi je žal zmetat veliko denarja (ker ga tudi nimam veliko)za čevelj, ki me bo brutalno ožulil, po drugi strani pa bi kdo rekel, da če so čevlji dražji, so boljše narejeni in bodo morda manj žulili. Nagibam se h nakupu kakšnih cenejšega ranga (nekje pod 200).


Probala sem Scarpa Marmolada pa so se mi zdeli kar v redu, ampak sem potem brala, da je veliko ljudi imelo žulje po njih. Po drugi strani sem probala neke navadne Alpinine (Silver) pa so se mi zdeli tudi mehki, ampak verjetno ne kvalitetni. Čeprav bi samo za poleti verjetno bili čisto dovolj? Probala sem še nekatere druge seveda pa so mi tile dvojni ostali v najlepšem spominu.

Bi imeli kakšno misel ali priporočilo glede tipa čevljev, ki ne ožulijo toliko? Na kaj je treba pazit? Je boljše imet nizke in totalno mehke čevlje in samo kakšno posebno povezo oz. nogavico za gleženj, ki se zvija?

V mislih imam dolge, vendar lažje pohode, v smislu zahtevnosti.

Pa fajn bi bilo, da bi bili do določene mere vodoodporni. zmeden
Page: 1 2 3 ... 73 74 75 76 77 ... 80 81 82      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing