Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Razmere na planinskih poteh
 Razmere na planinskih poteh
25.2.2018 - lakkon
Pozdravljeni pohodniki in pohodnice.

Sem zelo vesel, da obstoji hribi.net. Zame in za mnoge verjetno ta glavna pomoč pri pohodništvu, gorništvu, itd. Tu pa mislim predvsem na opciji ''Seznam gora'' in ''Iskanje izletov'' in še za kaj.

Sem pa kar razočaran nad ''Trenutne razmere'' v zimskem času.
Ne nad vsemi info, ampak predvsem na odzive na kakšno povpraševanje po trenutnem stanju za točno določeno goro in tudi za pot na njo. Tega pa povečini ni, je kdaj podano zgrešeno (namerno ali ne?), zelo na kratko oz. preskopo in dostikrat z odgovori, ki se sploh ne tičejo podanega vprašanja. pa zelo malo ažurnih info o razmerah je o konkretnih pohodih, pa čeprav sem prepričan, da se hodi vedno in vsepovsod.

Podobno sem zasledil na več pohodniških facebook skupinah. Lahko se je hvaliti, kje vse se gre. Očitno je mnogo težje še nekomu drugemu pomagati. Zato tudi ne vidim več preveč smisla v teh skupinah in sem se jih ''rešil''.
Verjamem, da ljudje ne spremljamo vedno teh forumov, samo sem pa vseeno razočaran nad slabimi odzivi.
No, sem pa vsaj toliko zadovoljen, da kdaj pa kdaj s pomočjo kratkih opisov in kar nekaj foto le dobim nekaj pomoči.

naj bo varen korak še naprej nasmeh
grega_z_brega     
26.2.2018
Slabe razmere, manj obiska, manj opisov razmer...
Pri dobirh razmerah so pa opisi razmer brez pomena.
Brezveze, greš pa pogledaš kako je, ne pa da kritiziraš.jezik
lakkon     
26.2.2018
sem še pozabil omeniti, da ne grem ravno pogosto na hribe, v gore. sem namreč kar oddaljen od bolj zanimivih, višjih in še neosvojenih pohodov oz gora. Zato se mi pač ne ljubi iti nekam na blef. To si lahko privoščijo tisti, ki imajo bližje izhodišča ali ki so res obsedeni s pohodništvom. Vem, da bi šel lahko po tistih res bolj priljubljenih in zato tudi najbrž shojenih poteh, a sem tak, da grem raje nekam, kjer še nisem bil. Tam pa gredo drugi kot vse kaže bolj poredko in zato ne dobim nobenih koristnih info. OK, se bom pač prisiljen zadovoljiti s tem in če se mi bo res kam zahotelo, bom pač moral malo riskirat. Srečno!
dprapr     
26.2.2018
Toliko, kot se sedaj najde na netu o razmerah, ni bilo nikoli v preteklosti. Seveda pa ne hodijo ljudje v gore zato, da bi vsako turo potem tudi objavili.
Poskusi še na straneh alpinističnih odsekov, na SloAlp, na Turnem klubu,... Možnosti je veliko in veliko se najde, kljub neobjavljanju večine obiskovalcev gora.
Janezs     
26.2.2018

Mislim, da največ informacij iščejo tisti, ki ne želijo nosit, odvečno(zimsko) opremo seboj in,da bi šli, že po narejeni gazi in še bi lahko našteval. Če hočeš nekam prit, porabi,čas in denar, "izlij" veliko znoja. Ko imaš enkrat to v krvi, ni več hudo.
jax     
26.2.2018
Janezs
26.2.2018
Mislim, da največ informacij iščejo tisti, ki ne želijo nosit, odvečno(zimsko) opremo seboj in,da bi šli, že po narejeni gazi in še bi lahko našteval.

In kaj točno je s tem narobe? Se vnaprej pozanimat, kakšna oprema je potrebna? To, ali se na podlagi prejetih informacij odločim, ali grem ali ne, je pri tem čisto drugotnega pomena.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki