Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Otroci in gore
primoza     
3.9.2018
Gita, karkoli že to pomeni, to je prvo v gorah. Namreč, da se prilagaja turo najšibkejšemu. Ampak recimo trenutno sem počasnejši od Ajde. To pomeni, da se hitrost prilagodi meni. Pa mi za to ni treba biti otrok. Po čem pa sklepaš, da je vedno otrok najpočasnejši? In tudi mi ni čisto jasno, kaj je narobe s tem, da se prepočasnega, premalo pripravljenega pusti doma. To je osnova za neko varno hojo. Tako smo mi pustili v Kamniku Žana, ko smo šli na Kilimajaro.
UB77     
3.9.2018
Točno tako!!! Kako se počuti 10-letni otrok, ko "pogrne" na očetovem fizičnem preskusu in mora ostati doma? Delež maščob gor ali dol.....
primoza     
3.9.2018
In pri svojih konkretnih izkušnjah vem prav to, da je Žan po gorah in nasploh v športu najbolj užival, ko je bil dobro telesno pripravljen. Seveda je dobro pripravljenemu gibanje v velik užitek. Komu pa je tudi všeč, da se ga vedno čaka. Ne tistemu, ki se ga čaka, ne čakajočim.
primoza     
3.9.2018
"Točno tako!!! Kako se počuti 10-letni otrok, ko "pogrne" na očetovem fizičnem preskusu in mora ostati doma?"
Verjemi mi, da je bil o posledicah pravočasno informiran.velik nasmeh Posledično smo imeli uspešen vzpon v postavi, ki je bila temu dorasla.
miri     
3.9.2018
Sem mislil,da le mame "pokvarijo" sinove.mrk pogled
(Oprostite, mame).
korl     
3.9.2018
In pri svojih konkretnih izkušnjah vem prav to, da je Žan po gorah in nasploh v športu najbolj užival, ko je bil dobro telesno pripravljen.

si to kar sam namesto njega presodil...
večno ti bo hvaležen ker si mu onemogočil afriško avanturo.

Uspešen vzpon na Kili opravi tudi veliko upokojencev in to brez težav, samo postopno je treba, v kar pa te itak prisili režim ki dovoli vsak dan le vzpon do naslednje koče. Mi smo imeli v skupini gospo ki je imela 70 let in je v hribe hodila samo za vikend, pa je zmogla.
primoza     
3.9.2018
Spet en pametnjakovič, ki govori, da je Kili za vsakega.eek No vsaj debata se je malo razvila. Kilija ni za podcenjevati, vsaj če hočeš res priti na vrh. Žan pa bo le še imel čas priti gor, če bo hotel, saj je še mlad.
primoza     
3.9.2018
"Sem mislil,da le mame "pokvarijo" sinove.mrk pogled
(Oprostite, mame)."

Zdi se kot pogled permisivcaeek. Potem pa so potrebna pooblastila za vpogled v ocene in druge nebuloze. Če bi imel dovolj interesa, bi se že potrudil. Najslabše naredi človek, če navadi otroke, da je vse samoumevno. Vsaj moje mnenje je tako.
Macesna     
3.9.2018
Mogoče je pa Žana zanimal tudi safari, ne samo v odličnem času osvojen vrh Kilimandžara. Bi lahko počakal v koči, če bi bil prepočasen za vrh.
jax     
3.9.2018
Tako bom rekel: dopuščam možnost, da kdo družinsko situacijo pri primozajevih pozna tudi bolj pobliže, sicer pa vsi lahko samo špekuliramo o stvareh, ki jih v resnici sploh ne poznamo.
Meni se sicer zdi komaj doumljivo, da bi desetletniku postavljal kakršenkoli pogoj glede telesne pripravljenosti za kakršnokoli aktivnost, ampak kot rečeno - nisem bil zraven, zato konkretne situacije pač ne morem komentirat.
primoza     
3.9.2018
V kakšni koči? Mladoletnike se ne pušča brez nadzora sredi Afrike.zmeden, vsaj jaz si česa takšnega ne predstavljam. Kar pa se tiče pripravljenosti sem pa mnenja, če se človek loti hoje v gore, ne glede na starost, potem mora biti telesno primerno pripravljen. Tu ne vidim nečesa spornega. Sporno bi bilo, če bi se lotevali izletov z nepripravljenim Žanom. Na koncu lahko pride tudi do kake nesreče, ne vem kaj bi potem bilo??? Bolje, da je lepo varno za računalnikom.
primoza     
3.9.2018
Pa za pet dni safarija se je malo drag špas v Afriko voziti. Nismo vsi milijonarji.velik nasmeh
Macesna     
3.9.2018
Pa saj za pet dni enega hriba tudi, a ne?
primoza     
3.9.2018
Sedem dni. Vmes pa še dodatno tri dni po hotelih.nasmeh.
primoza     
3.9.2018
Pa da ne bo nesporazumov. Še vedno ga kdaj kam vzamemo. Posebno na naš lokalni hribček, ali pa kam z gorcem. V tem primeru ga vedno čakamo pri vzponih. Manjka neke kontinuitete. Letos je bil tudi z Ajdo na planinakem taboru, a se je vrnil predčasno, ker se je zapletlo okrog rabe telefona. Tako ni šel z nami tudi na letošnjo 3 tedensko Tirolsko.
lino     
3.9.2018
Primoza, pohvalno! Uporabljaš nekakšen všečen sistem korenčka in palice. To je mnogo boljši in zdravstveno primeren način kot pa pogled na skupine mladih, ki med seboj ne spregovorijo niti besede. Samo strmijo v razno razne ekrane in tipkajo kot kakšni debili. Veliko nas podpira tvojo napredno vzgojo mladine. Lp!
primoza     
3.9.2018
Hvala za vzpodbudne besede. Zadnja se je "trudila" okrog Žana Ajda, ki je pred 14 dnevi z njim odkolesarila 100 km in 2200 višincev okrog Kamnika.nasmeh
darinka4     
3.9.2018
Ja čudna pota ubira to življenje. Lahko dva otroka vzgajaš prav enako, pa se ne izide. Ker sta si preveč različna. Ljubezen do gora pa je v tebi. In greš , ker te vleče. Mene ni nikoli nihče silil, daleč od tega in predaleč od gora , vsaj pred 30 leti, ko še ni bilo avtomobilov. Je vozil vlak. Sežana - Jesenice. Redno. Smo se tega posluževali. Tisti, ki smo želeli v gore. Sem malo zašla, a mislim, da je bistvo povedano. In upanje res umre zadnje. Srečno.
turbo     
3.9.2018
Poudarek je na 100km in na 2200 višincev, ne na temu, kako sta se imela, kaj sta se lepega pogovorila in kaj sta prijetnega doživela. Mar ne, Primož velik nasmeh
primoza     
3.9.2018
Me ni bilo zraven.nasmeh
Stran: 1 2 3 4 5 6       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki