Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ribniki in jezera Slovenije - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / ribniki in jezera slovenije
 Ribniki in jezera Slovenije
26.11.2019 - velkavrh
Nisem še zasledil tega naslove in bo morda v redu, če izlete in oglede raznih ribnikov in jezer po širni Sloveniji objavljamo pod tem naslovom . Kot ribnikov in jezer po Sloveniji je res nešteto. Poseben čar imajo tista visokogorska , ki jih je kar nekaj.Kralja jezer pa sta seveda Blejsko in Bohinjsko jezero.Nenazadnje imamo tudi presihajoča jezera. Veliko jezer imamo, ki so nastala z delovanjem človeka. V bivših glinokopih je nešteto jezer in ribnikov po Sloveniji. Z zajezitvijo rek jih tudi imamo.Nenazadnje pa imamo kup ribnikov , ki so nastali zaradi ribogojništva .Več ribnikov in tudi jezer je vključenih v krajinske parke,v Naturo 2000 itd.

Torej bom pod tem naslovom objavljal ribnike in jezera od zdaj naprej in ne tudi tiste , ki sem jih že v minulih desetletjih obiskal sam ali preko raznih društev.

Včeraj smo imeli škofjeloški upokojenci včanjeni v PD Škofja Loka pri dveh upokojenskih skupinah-Torkovci in Ponedeljkovci zaključni izlet in pohod okoli ribnika Vrbje, ki je v neposredni bližini Žalca.Ribnik Vrbje spada pod Krajinski park ribnik Vrbje .Park se uvršča v območje Natura 2000.Ob ribniku potekajo nekako tri poti-Učna ekološka pot, Srčna pot in Hmeljska pot.

Prvo smo se zapeljali v Šempeter k gostišču Rimljan na kavico in čaj, nato pa smo naredili pohod okoli ribnika Vrblje in se sprehodili okoli ribnika, kjer potekajo kar tri poti. Nekako smo združili kar tri v en pohod in hodili nekako uro in pol.Začne se na parkirišču, kjer je INFO točka Krajinskega parka ribnika Vrbje z panoji in prijetnim gostiščem.Gostišče odpirajo ob desetih dopoldne.Ta čas je ribnik izpraznjen in nudi kar malo žalostno podobo.Le tam ter tja je nekaj mlakuž in po tej brodijo bolj osamljene sive in bele čaplje in razne race.Ribe so izlovili in jih preselili v bližje druge ribnike. V začetku nas pot vodi mimo raznih lesenih skulptur, na levi mimo nas buči reka Dravinja, ki je dobro regulirana in tu ne more prestopiti bregov.Nato se zavije na desno mimo nasadov površin,kjer pridelujejo zeleno zlato -hmelj. Tu nekje ima tudi kmetijska zadruga (ne vem točno katrera )matični nasad divjakov, ki so jih ravno rezali, da nato vzgojijo podlage za cepljenje različnega sadja.Kot sem zapisal smo hodili eno uro in pol. Zapeljali smo se nato še v Žalec in si ogledali Eko muzej Hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, ki je urejen v nekdanji štirinadstropni stavbi sušilnici hmelja. Zraven je še čebelarski muzej. Poleg muzeja je še nasad zdravilnih rastlin in dišavnic.Poleg je tudi center za vzgojo sadik hmelja-inštitut .
Ribniki in jezera Slovenije Ribnik Brbje.1 Ribniki in jezera Slovenije To je zavarovano območje narave .2 Ribniki in jezera Slovenije Info točka pri jezeru z gostiščem.3 Ribniki in jezera Slovenije Tu imamo tri tematske poti.4 Ribniki in jezera Slovenije To so te tri poti.5 Ribniki in jezera Slovenije Vodne ptice ribnika.6 Ribniki in jezera Slovenije V bližini teče reka Dravinja in ustvarja svojevrstno pokrajino.7 Ribniki in jezera Slovenije Ribnik nas ta čas ne more ravno očarati, ker je brez vode.8 Ribniki in jezera Slovenije9 Ribniki in jezera Slovenije Opis Srčne poti.10 Ribniki in jezera Slovenije Ob poti je več lesenih skulptur.11 Ribniki in jezera Slovenije12 Ribniki in jezera Slovenije13 Ribniki in jezera Slovenije14 Ribniki in jezera Slovenije Opazovalnica za ptice ribnika. Veliko ptic se tu ustavi pri selitvi in počitku. Našteli so kar 150 vrst ptic. 15 Ribniki in jezera Slovenije Dravinja-dobro regulirana.16 Ribniki in jezera Slovenije Nasad divjakov.17 Ribniki in jezera Slovenije Gasilska .18
Tadej     
18.1.2020
Nekaj slik s sprehoda okrog Rudniškega jezera...
Ribniki in jezera Slovenije1 Ribniki in jezera Slovenije2 Ribniki in jezera Slovenije3 Ribniki in jezera Slovenije4 Ribniki in jezera Slovenije5 Ribniki in jezera Slovenije6 Ribniki in jezera Slovenije7 Ribniki in jezera Slovenije8 Ribniki in jezera Slovenije9 Ribniki in jezera Slovenije10
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing