Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / General talks / Uporaba ročnih naprav za orientacijo v prostoru, npr. Garmin Oregona 650

Uporaba ročnih naprav za orientacijo v prostoru, npr. Garmin Oregona 650

Print
Hribolaznik11. 08. 2021 10:23:23
Bom še jaz komentiral. Te naprave imajo porazno zdržljivost. Garmin Montana 700 recimo v GPS načinu v 10-minutnih intervalih deluje do 18 ur. V 10-minutnih intervalih!!! Natančnost v takih intervalih je seveda porazna, če se hitro giblješ. Za slovenske razmere, ko si v 10 minutah praktično že v drugem okolišu je to porazno.

Druga zadeva. Že tako je v gorah porazna satelitska slika, to je možnost sprejetja signalov vsaj 4 satelitov v določenem trenutku. Tega v steni ni, to je znanstvena fantastika, ne glede na to kateri sistem bi radi uporabljali, tu padejo vsi Glonassi, Galilei in Leonardi.

Tretja zadeva pa je to, da se te naprave navigirajo seveda po naloženem zemljevidu. Če je zemljevid natančen je potem tudi naprava (relativno, tu spet pride do izraza 10 minutni interval med signali) natančna.

Bistvo mojega pisanja je, da se te naprave zelo dobro obnesejo v predelih sveta, ki so obširni, neobljudeni, teren je raven (ne gorat), ekspedicije so večdnevne, in natančnost določanja položaja v vsakem trenuti ni pomembna ampak so pomebne le določene točke/lokacije. Slovenija žal ni primeren kraj.
(+4)všeč
jcerni31. 07. 2023 09:47:55
Uporaba garminove ročne navigacije: GPSMAP 66i: https://youtu.be/Unon0SMPnVw
všeč
Page:12
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies