Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


PT = Pohorska kolesarska transverzala - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Mountain biking /  pt = pohorska kolesarska transverzala
  PT = Pohorska kolesarska transverzala
28.8.2010 - Gost
nasmehPred dnevi v nedeljo sem odpeljal odsek pohorske kolesarske transverzale med Peskom - Kopami in nazaj. Skupaj se je nabralo cca. 50 kilometrov poti in 1400 višinskih metrov. Celotna PTransverzala sicer poteka po gozdnih cestah na relaciji med Sv. Bolfenkom na mariborskem delu Pohorja-Glažuto-Šumikom-Klopnim vrhom-Peskom-jezercem-kočo na Pesniku-Kopami-kočo Planinc- z zaključkom pri koči pod Kremžarjevim vrhom na slovenjegraškem delu Pohorja in meri 75 kilometrov v eno smer. Je projekt in izvedba MRA-Mariborske razvojne agencije. Odlično je označena v obe smeri s količki in z oznakami PT in kar zahtevna za vožnjo. Poletne nevihte so gozdne ceste na Pohorju kar pošteno načele. Na poti srečal kar nekaj kolesarjev. Še kakšna ponovitev bo vsekakor sledila, ker nekaj odsekov še nisem odvozil...

Lp bruny
KarmenR     
12.11.2010
Vsekakor priporočam, da jo poskusiš kdaj odpeljati tudi v celoti. Na tem linku najdeš karto, v tiskani izvedbi pa jo lahko naročiš tudi na tic@maribor.si.
Sicer pa se vsako leto v začetku avgusta odvija prireditev ''Z gorskimi kolesi čez Pohorje'', kjer smo PT lansko leto vozili v pravilni smeri (Bolfenk-Kremžarica), letošnjo pa v obratni.
ogo     
28.11.2010
Jaz sem jo lani odpeljal v obe smeri. Od Kremžarjevega vrha do Belvija in nazaj. 150km, 3600vm, slabih 10ur.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing