Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / Mountain biking / Jesenska turca KTK - Travnik nad Ljubnim

Jesenska turca KTK - Travnik nad Ljubnim

Print
Turno kolesarstvo5. 10. 2010 21:49:58
Sobota 9. 10. 2010, 40 km, 1200 m v.r.

Jesen je tu in z njo jesenska tura KTK. Iz Ljubnega v Savinjski dolini se bomo povzpeli na Travnik, vrh v grebemu ki se vleče od Smrekovca proti Raduhi in loči Savinjsko dolino od Koroške. Kot že ime pove je Travnik na vrhu poraščen s travo in če nam bo vreme naklonjeno bomo z njegovega temena lahko uživali v razgledih na Savinjsko dolino in dolino Bistre in na vrhove nad njima. Ker bo tura v oktobru se bo tudi drevje že obarvalo času primerno, kako pa lahko vidite na slikah s predlanskega predogleda.

Turo bomo pričeli pri gostilšču "Kegljišče" malce naprej od Ljubnega, pot nas bo vodila nekaj časa navzgor ob Savinji, nato pa bomo zavili desno v dolino potoka Kupljenik. Po zložnih gozdnih cestah se bomo počasi dvigali do roba prostrane planine pod vrhom Velikega Travnika. Svet se tu odpre in nas nagradi z lepimi razgledi. Gozdna cesta bo prešla v kolovoz po katerem bomo pripeljali do Koče na Travniku (1550m). Nedaleč od koče je vrh Velikega Travnika (1637m) od koder se odpira čudovit razgled po Savinjskih Alpah na zahodu, proti Peci in Celovški kotlini na severu in ob jasnem vremenu tudi na Visoke Ture z Grossglocknerjem, proti vzhodu pa vse do vrhov v Hrvatskem Zagorju in do Medvednice.

Sledi 1200 višinskih metrov spusta, vse do Ljubnega, prek planin, mimo kmetij, ob čudovitih razgledih. Pripravljene imamo tri različne spuste v skladu z željami in zmožnostmi udeležencev, tako da bo vsak prišel na svoj račun.

Zberemo se v soboto, 9.10.2010 ob 9:15 pri gostišču "Kegljišče Ermenc" (kjer bomo tudi posedeli po turi). Gostišče se nahaja ob glavni cesti, dober kilometer iz Ljubnega v smeri proti Lučam. Odhod bo ob 9:30. Skupen vzpon do koče, nato še četrt ure peš na vrh. Zahtevnost vzpona po gozdnih cestah V3-V4, po kolovozu na planini mestoma V4-V5, zahtevnost spusta: težja varianta S4-S5, nekaj mest S5-S6, lažji varianti S3-S4. Obvezna oprema: gorsko kolo s profiliranimi gumami, čelada, rokavice, prva pomoč, rezervna zračnica, topla oblačila, vetrovka.

Dogovori glede skupnega prevoza na forumu.

Turo vodita Janja Majhenc in Jože Rovan. Informacije na 041 637 799 oz. joze.rovan@ef.uni-lj.si. Tura bo izvedena le v lepem vremenu, morebitna odpoved ture zaradi slabega vremena v petek 8.10.2010 med 18. in 20. uro.

Slike za pokušino si lahko ogledate v galeriji.
http://ktk.pzs.si/files/jalbum/travnik/galerija.htm
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies