Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ladra -Bovec - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Ladra -Bovec
9.8.2012 - dm72
Današnja tura je za tiste,ki se nahajate v bližini Bovca oziroma Kobarida.Na kolo sem se pognal v vasi Ladra pri Kobaridu,(tu sem si ogledal izredno lep slap žal njegovega imena ne vem na potoku Ročica,je pa dostop do njega kar zahteven in zahteva vso previdnost)se zapeljem do Napoleonovega mostu,kjer zavijem desno proti Drežnici.Malo pred vasjo zavijem levo za vas Magozd,kjer se žačne makadamska cesta in pripelje vse do vasi Log Čezsoški.Najprej pa pridemo do Trnovega,ki se nahaja na drugi strani Soče in je z to potjo povezan z visečim mostom tukaj imamo prvi zasilni izhod.Jaz jo mahnem naprej in pridem do še enega visečega mostu,ki je povezan z vasjo Srpenica,tu imamo drugi zasilni izhod.Tudi tukaj grem naprej in pridem do prej omenjene vasi Log Čezsoški,kjer se ta makadamska pot konča.(Žal moram omeniti,da ta pot ni ravno dobro oskrbovana saj je na nekaterih delih kar razrita in tudi pogosto kamnita,res škoda ,da se te poti ne uredi za kolesarsko pot saj je izredno lepa in gre precejšen del tik ob reki Soči).Tukaj imamo še en most in si lahko ogledamo slap Boka.Jaz grem tu naprej proti Čezsoči,kjer pelje asfaltirana cesta tik ob reki Soči grem proti Bovcu in nato domov do Loga pod Mangrtom.Tura res lepa malo pokvari vtis le slabo vzdrževana makadamsa pot.
Ladra -Bovec Velik tolmun pri  x slapu1 Ladra -Bovec Čudovit slap na potoku Ročica2 Ladra -Bovec Vas Drežnica z Krnom3 Ladra -Bovec Krasna Drežniška cerkev4 Ladra -Bovec Reka Soča pri Trnovem5 Ladra -Bovec Ciklama6 Ladra -Bovec Kajakaša na reki Soči7 Ladra -Bovec Nov viseči most pri Srpenici8
GregorC     
9.8.2012
Tole je pa res lepa pot, vsaj tisti del, ki sem ga prevozil jaz lansko leto. In sicer od Trnovega do Čezsoče in naprej do Bovca. Je pa res, da je škoda ker nekaj odsekov ni bolje vzdrževanih, ker tako turo naredijo kar precej težjo. Sploh zato, ker sem opazil, da je zelo obiskana.
Irina     
9.8.2012
dm72 .... sami palčki za fotografije in prispevek.
Gorazd G     
11.8.2012
Slikal si Slap v Koritah.
Da ne delam obnove, je tule zapis iz knjige Naravne znamenitosti Posočja (DZS, 1991), kjer na str. 81 piše: "Slap v Koritah je visok 59,5 m in s tem najvišji znani slap v koritih na Slovenskem. Njegovo ustje je široko pol metra, tako da se voda zbere v močan curek in potem zgrmi v globino. Približno 20 metrov drsi po zglajeni steni, potem pa pada tik ob njej v globok, prostran tolmun."
Itd ...

Lp, Gorazd
dm72     
11.8.2012
Najlepša hvala za informacije.
stankos     
11.8.2012
Če pa iz Čezsoče pri gostilni Vančar nadaljuješ naravnost prideš pri Jablanci še do enega visečega mosta.Ko prideš čez most lahko nadaljuješ na desno v Kal Koritnico ali levo v kampe,ki so v Vodenci.Od tam pa v Bovec in naprej.
dm72     
11.8.2012
Ja točno tako.Lahko pa namesto čez omenjeni most nadaljujemo še do konca asfalta,kjer so tudi zadnje hiše potem po ozki potki naprej ,kjer se čez nekaj metrov širi v makadamsko pot in pridemo do velikega betoniranega mosta čez Sočo in pridemo na glavno cesto pod Kal Koritnico.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing