Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dom na Krvavcu (Marija Snežna) - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Mountain biking / dom na krvavcu (marija snežna)
 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)
17.6.2014 - viharnik
Zjutraj se odpravim z MTB in novimi gumami Ritchey Speedmax Beta Comp 2.0 testno na Krvavec.
Štartam v Cerkljah, kjer se sprva opravi s strmejšim klancem vse do razpotja za Stiško vas.Višje cesta izgubi že precej naklonine in te v lepem tempu pripelje k Ambrožu pod Krvavcem.Višje še malo strmejšega vzpona, potem pa v dolgih cik-cakih cesta pripelje na Jezerca.Pot ves čas omogoča poglede v vedno globljo dolino, rastje okoli tebe se spreminja, zrak pa hladi, skratka čisto uživantsko zlitje z naravo in mirom.Višje sem, bolj me vleče še višje, zato skočim preko Plaže Krvavca še na kolesarsko 15min oddaljen Dom Krvavec.Včasih smo šli tudi do sedla Razor in naprej na sam vrh Krvavca, a je sedaj že nekaj let pri oddajniku tabla za prepoved vseh vozil.Pri Mariji Snežni je nekoliko pihalo in bilo kar hladno za ta čas.Tam srečam tudi prijetnega kolega z MTB, s katerim potem downhill-ava vse do Cerkelj, on pa še 2km do doma na Zg. Brniku.Pri Ambrožu policajka meri hitrost v dolino, jaz pa njej povem, da grem že čez 70km/h, ona pa ja,ja.Dejansko sem šel na sp. zaključnem odseku z novim hitrostnim rekordom 82km/h, rekord športne specialke je tu verjeli ali ne, kar 115km/h!.Gor pridejo šampioni pa v 38min.
Še nekaj statistike:1300 v.m. vzpona, prev 42km, od tega vzpona do Dom Krvavec 21km, povp. hitr. do Jezerc 8,9km/h, čas do tam 1h38min, do Marije snežne 2h20min, spust od tam do Cerkelj pa opravljen v 37min!.Vzpon na Krvavec s kolesom je drugi najvišji po težavnosti, prekaša ga samo še vzpon na Mangart.
Tura zahteva kondicijsko ogretega rekreativca.Krasna velika tura, ki ti zapusti vsidrane spomine.nasmeh
Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Na štartu zjutraj še nekaj jasnine1 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)2 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Ambrož pod Krvavcem 1088m3 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)4 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Tu pa že pravi Krvavec5 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Pl.Jezerce s temnimi oblaki6 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Še ovinek, dva do postaje Krvavec7 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Častitljiv viharnik še opravlja svoje delo8 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Nova brunarica Rozka9 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Do sem v 2h5min iz doline10 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Sedeži počivajo, a glede na dolgo zimo ne za dolgo11 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Plaža Krvavec 1600m12 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Selfie Krvavec13 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) S 15min vzponom še na Dom Krvavec14 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Okopnela streha Grintovca15 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Bližnji RTV stolp16 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Kržišče 1658m17 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Obsežen razgled v dolino18 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Marija Snežna19 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Triglav v oblakih20
lizika     
17.6.2014
Viharnik,

brez zamere, ampak gospa so bili policistka in ne policajka mežikanje

viharnik     
17.6.2014
velik nasmehmežikanjeMa, to je bila ena mlada milicajka, ki še ročnega radarja ni znala držati v rokah.To pa imajo časa, da spremljajo gibanje vetra na vejah dreves.
Laščan     
17.6.2014
Najbolj pomemben je podatek o novih gumah, ne pa slovnica !!??
viharnik     
17.6.2014
Ritchey Speedmax so odlične hitre gume s slide-terenskim profilom in še dovolj široke za dober izgled na MTB.Polnijo se na do 4,2 bar in so žičnate.Še ožje so le za asfalt, kjer te hitro na ovinku kak kamen preseneti s spodletavanjem, te pa ne.Z Ritcheyem imam zelo dobre izkušnje, tudi obodni del plašča ne razpoka hitro.Z njimi sem danes res užival in zalagal ovinke na polno.Tudi kolega, ki je dober kolesar, je dejal, da sem za dol šel res dobro.
Gume se dobijo ali v BTC Bauer, še bolje pa kar po pošti nad 30eur brezplačno v Pulzarju
http://www.pulzar.si/plasci_in_zracnice-ritchey.html
robi2107     
21.4.2017
Sam sem vedno štartal iz kamniške strani. No ja, štartal sem pravzaprav doma v LJ, saj sem se tudi do Kamnika pripeljal na dveh kolesih. Sicer je vzpon kar dolg, vendar do zg. postaje žičnice ni panike. Naprej je pa kar muka, saj je pot slaba (precej grob šoder), strmina pa pretežni del kar precejšnja. Navadno sem na kolesu vztrajal do oddajnika, le enkrat sem lezel na Zvoh. Seveda sem nekje tam, kjer se začnejo tisti tlakovci, sestopil in kolo naprej rinil. Sem pa potem spust z Zvoha izvedel precej diletantsko in z mednožjem zelo boleče nasedel na zgornji cevi kolesa in skoraj poletel čez balanco. Smo bili pač še bolj zeleni. Kakorkoli, prav preveč simpatičen mi vzpon na Krvavec ne vem zakaj nikoli ni bil. Je pa res, da dol leti kot strela. Cesta je dokaj široka z nekaj ostrimi ovinki, med katerimi pa je zelo lepo in tekoče speljana.
viharnik     
6.7.2017
Spet malo na domači Krvavec z Mtb
Turo začnem v frisnem jutru, ob pridobivanju višine ubežim sopari, za navzdol pa itak vedno piha.Vmes so s specialkami pridno trenirali domačini .Na povsem novi koči Rozki pokramljam z gospodarico Marijo in skoraj odprtih ust poslušam, kako so v pičlih treh mesecih pred zimo z odvozom vred celotne prejšnje pogorele koče, postavili še večjo hišo, hotel. Dnevno je gor delalo 75 delavcev različnih obrtniških strok. Vmes jeseni, ko se ni bilo grusta, je dvakrat zapadel na plato se prvi sneg.Samo spirovcev za celotno hišo je šlo za 17 kamionov po okoli 10m3,streha je pritrjena dodatno na profile z rostfrey žicnimi sidri, zaradi vetra. Gor sedaj temperatura pade ponoči na 7C, da se je treba pri spancu dobro pokriti.Gostje prihajajo iz Francije, Nemčije, Hrvaške... izredno moderne rešitve doma, rezervoar za vodo 5000l, možno pomivanje tal s šobo napeljave vode, ogrevanje na sončne kolektorje, centralna peč na drva . vsi podi in posteljnina iz posebnih antibakterijskih tapison materialov, tv, internet, svetila v hodnikih, protipožarna vrata v notranjosti prostorov... kapo dol za to delo tako mojstrom, se bolj pa gospodarju, ki bdi za kvaliteto izvedbenih del in tudi sam sedaj finishira.Po pivu le 2,5€ se odpravim se na Marijo snežno, kjer v senci in hladu kamnite ograje malo zadremal. Dol je spet šlo kot sneta skira, do avta v 35 min s ponekod 79km/h, lep dannasmehvelik nasmeh
Dom na Krvavcu (Marija Snežna)1 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)2 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)3 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)4 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)5 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)6 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Rozka II, prejšnjo je uničila 400 letna redka  talna strela, ki je udarila v glavno omarico in naprej gor v les hiše 7 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)8 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)9 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)10 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)11 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)12 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)13 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)14 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)15 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)16 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)17 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)18 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)19 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)20 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)21 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Kredarica se sveti22 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)23 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)24 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Malo po down hill progi25 Dom na Krvavcu (Marija Snežna)26 Dom na Krvavcu (Marija Snežna) Prejšnji rekord je bil 82km/h27
panda     
7.7.2017
Tak le glej, da se dol ne razbiješ mežikanje
korl     
7.7.2017
viharniček ne nakladaj, saj še sam seb ne verjameš, sinko
pikica1     
7.7.2017
@korl sej @viharnik ma kolo ne psa. Zakaj te pa on moti?
korl     
7.7.2017
saj nisem rekel da me moti, samo naklada. Sem ga gledal na toškem čelu kako zgleda pri njem tisto kot sneta skira
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing