Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Črvov vrh - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Črvov vrh
9.5.2011 - Janez Seliškar
Iz Baške grape, ŽP Grahovo ob Bači nas je vodila pot. Najprej po cesti za Bukovo, potem pa po bližnjicah in kolovozih mimo kmetije Pušnik okrog Bukovskega vrha. Na križišču, pri opuščeni šoli, smo zavili desno in najprej prišli na Bukovski vrh. Dalje nas je pot vodila po grebenu proti Črvovemu vrhu. Vrh je izreden razglednik po Šentviški planoti, Baški grapi in Julijcih. Nadaljevali smo proti Ponikvam. Tu smo si ogledali Plečnikovo cerkev in nadaljevali proti Logarščam. Sledil je še spust v dolino na Postajo (Most na Soči).
Črvov vrh Bukovski vrh1 Črvov vrh Pod Črvovim vrhom2 Črvov vrh Danes gremo desno3 Črvov vrh Sv. Lucija na Logarščah4 Črvov vrh Izliv Bače v Idrijco5
stanebalant     
10.5.2011
Presenetljivo malo odziva na zgoraj opisano turco. Res, da je opis objavljen pod rubriko " trenutne razmere ", pa vseeno radi pokomentiramo še obrobne zadeve, ki s tem nimajo nikakršne zveze. Taki pač smo. Opis ture na Črvov vrh me je takoj navdušil. Namreč, za spremembo, od napornih zimskih vzponov, se takšen izlet prav prijetno prileže. Predvsem pa me je navdušila sama izpeljava izleta: z vlakom do izhodišča, celodnevno potepanje in uživanje v prelepi naravi, druženje s prijatelji, zaključek pa zopet na železniški postaji, ko čakaš na vlak, ki prihaja.
Spomini na mlada leta, ko smo se še kot zagnani mladci, polni pričakovanj, željni novih doživetij in izzivov, posluževali rednih linij javnega prevoza za dostope na bolj ali manj težko dostopne vrhove in ture po naši čudoviti deželici. Ali se še spominjate ?
atoamac     
10.5.2011
Kakšne so pa časovne razdalje med posameznimi točkami?
Janez Seliškar     
10.5.2011
Za celo pot smo rabili 7.00 ur lagodne hoje, od tega 3.50 do Črvovega vrha.

Šentviška planota je čudovita, zato se splača vzeti cel dan in se prepustiti raziskovanju znamenitosti. Potem, ko se dvigneš iz grape je to eno samo sprehajanje med vasmi, po travnikih, gozdovih in slemenih. Izbrati je potrebno le dan, ko je dobra vidljivost in zadovoljstvo bo veliko.
miri     
10.5.2011
V februarju sem šel na Črvov vrh iz Stopnika.Krasna tura. Pogrešal pa sem vsaj malo smerokazov za vrh.
Janez Seliškar     
10.5.2011
Ja, kar nekaj smisla za orientacijo in branje karte je potrebno imeti. Pravzaprav je to brezpotje, saj markacij ni.

Fotogalerija na povezavi:

https://picasaweb.google.com/janezseliskar11/SentviskaPlanota07052011?feat=email#
ločanka     
10.12.2019
Zanimivo, ljudje se vpisujejo v knjigo na Črvovem vrhu vsak dan, tu pa mrtvilo že osem let. Kot da vrh ni zanimiv, a mi smo se prepričali prav nasprotno, pa četudi smo nanj stopili na oblačen, nedeljski dan. No, vremena ravno nismo hvalili, turo pa vsekakornasmeh.

Tone je predlagal to turo, najbrž tega ne bi storil, če bi mislil, da na poti ne bo zanimivosti. Pa so bile, z vsakim korakom, in z vsakim pogledom, sploh če si v teh koncih prvič.
Z velikim pričakovanjem smo se tako usmerili na lepo porasel greben med Poličanko in Kozarsko Grapo, in uspeli med vejami videti tudi slapove, ki jih ustvarja Poličanka na svoji poti. Smo jo tudi prečili na primernem mestu in se mimo opuščenih senikov dvignili v zanimivo vasico Police, po kateri se imenuje tudi grapa, ki smo jo po poti občudovali.
Iz Police nas je kolovozna pot dvigala vse višje, mimo očem prijetno obnovljenih domačij do Črvovega vrha, kjer pa smo si razglede ogledovali bolj na informativnih tablah. Pa to ni slabo, saj takoj ugotoviš, da se boš moral ponje še vrnitinasmeh.
Vrh smo nato zapustili v smeri Bukovega gaja, se povzpeli še na Košarico in se mimo Degarnika spustili nazaj v Police in po drugi poti nazaj v Laze. Tako smo opravili pravo osmico, saj smo pot ponovili le v kratkih korakih.

Smo se strinjali, da je bilo vredno opraviti to pot kljub oblačnemu vremenu, saj če je razpoloženje dobro, ga vreme ne more kar tako pokvariti, sploh če se vmes načrtujejo še drugi podvigi v tistih koncihnasmeh.


Črvov vrh začetek hoje in vzpon na greben1 Črvov vrh po grebenu2 Črvov vrh pogled na slap v grapi Poličanka3 Črvov vrh dobro razpoloženje4 Črvov vrh po grebenu naprej 5 Črvov vrh tu nekje smo potok prečili6 Črvov vrh ne vem, a je zgoden, a je pozen7 Črvov vrh8 Črvov vrh tu mimo9 Črvov vrh pogled nazaj, mi je bil všeč10 Črvov vrh pogled proti cerkvi sv. Ivana 11 Črvov vrh še bližji pogled12 Črvov vrh tu pa proti cerkvi Marijinega rojstva v Policah13 Črvov vrh obnovljena in slovesno predana župniji Cerkno, v soboto 07.12., en dan pred našim izletom14 Črvov vrh na Počivalcu15 Črvov vrh skozi vas Police16 Črvov vrh so mi padla v oči ta vrata17 Črvov vrh edina markacija na celi poti18 Črvov vrh tu mimo19 Črvov vrh prijetna pot po tem makadamu20 Črvov vrh obnovljene domačije ob poti21 Črvov vrh22 Črvov vrh23 Črvov vrh smo na Gorskem vrhu24 Črvov vrh malo heca25 Črvov vrh naš cilj, Črvov vrh26 Črvov vrh27 Črvov vrh28 Črvov vrh razgled, za zastavo se v megli koplje  Kotel29 Črvov vrh vsak dan se vpisujejo30 Črvov vrh31 Črvov vrh smo vstopili32 Črvov vrh33 Črvov vrh voda iz vodnjaka34 Črvov vrh tu mimo35 Črvov vrh mojstrovine36 Črvov vrh težko določljiv vrh Košarice37 Črvov vrh ko se vremena malo zjasnijo38 Črvov vrh Rodica se je zableščala v soncu39 Črvov vrh smo si ga ogledovali,a nanj se nismo povzpeli40 Črvov vrh drugi pogled na Rodico41 Črvov vrh pa tretji tudi42 Črvov vrh Bukovski vrh 6, druga stavba z leve nosi letnico 1720; naša pot vodi pa tudi levo43 Črvov vrh vas Bukovo pod Kojco44 Črvov vrh povratek v Polico45 Črvov vrh tale ni pobegnil46 Črvov vrh tu mimo47 Črvov vrh Idrijca48 Črvov vrh takole nekako je potekala naša osmica49
miri     
10.12.2019
Sl.45,a ne,da nekako ne paše "v Polico".V Police.
Še enkrat bo treba tja gor.Krasni razgledi so ob lepem(jasnem) vremenu.
Tadej     
29.12.2019
Mi je dala Ločanka idejo, pa sem šel z Bukovega na Črvov vrh, z vrha pa sem se spustil do Šentviške Gore in od tam nazaj do Bukovega.
Poti so kopne, je bilo pa danes sončno, mrzlo in občasno vetrovno.

Lp, Tadej
Črvov vrh Začetek pri cerkvi na Bukovem1 Črvov vrh V tej smeri2 Črvov vrh Ledene sveče3 Črvov vrh Od Matajurskega vrha do Črne prsti in še malo naprej4 Črvov vrh Utrinek5 Črvov vrh Kojca6 Črvov vrh Ob poti7 Črvov vrh Ob poti8 Črvov vrh Na Črvovem vrhu9 Črvov vrh Porezen10 Črvov vrh Na Črvovem vrhu11 Črvov vrh Na Črvovem vrhu12 Črvov vrh Dolomiti13 Črvov vrh Julijske Alpe14 Črvov vrh Bohinjsko-Tolminske gore, spodaj v senci Grahovo, v soncu pa Koritnica15 Črvov vrh Ob spustu proti Šentviški Gori16 Črvov vrh Ob spustu proti Šentviški Gori17 Črvov vrh Utrinek18 Črvov vrh Cerkev sv. Vida na Šentviški Gori19 Črvov vrh Ob poti20 Črvov vrh Bukovski vrh21 Črvov vrh Pogled z Bukovskega vrha22 Črvov vrh Porezen23 Črvov vrh Ob poti24 Črvov vrh Kojca25
ločanka     
30.12.2019
Tadej, sem kar malo važnanasmehnasmeh.
Razglede si pa imel, jaz ponje še pridem. Res lepi konci!
Tadej     
30.12.2019
Lepi kraji, še posebej včeraj ob lepem vremenu. So mi pa hribi v porečju Idrijce v zimskem času vedno zanimivi.
Tadej     
15.2.2020
Danes sva s Tonetom prehodila pot Bukovo - Brelih - Pušnik - Bukovski vrh - Črvov vrh - Police - Reka.
Pot je kopna in normalno prehodna.

Lp, Tadej
Črvov vrh Žabiški Kuk in Vogel1 Črvov vrh Kotel2 Črvov vrh Matajur3 Črvov vrh Domačija Pušnik4 Črvov vrh Jalovnik5 Črvov vrh Ob poti6 Črvov vrh Bukovski vrh7 Črvov vrh Pogled na Črvov vrh8 Črvov vrh Porezen in Kojca9 Črvov vrh Črna prst v oblakih10 Črvov vrh Trnovski gozd11 Črvov vrh Pri Bukovem gaju12 Črvov vrh Tolminski Kuk, Zeleni vrh, Podrta gora in Vrh nad Škrbino13 Črvov vrh Na Črvovem vrhu14 Črvov vrh Pogled z vrha15 Črvov vrh Na Črvovem vrhu16 Črvov vrh Zanimiv pojav okoli sonca17 Črvov vrh Pomladanski žafran18 Črvov vrh Cerkev sv. Marije v Policah19 Črvov vrh Ob poti20 Črvov vrh Ob spustu v Reko21 Črvov vrh Glavna cesta Idrija - Most na Soči22
miri     
15.2.2020
Midva tudivelik nasmeh:
Črvov vrh1 Črvov vrh2 Črvov vrh3 Črvov vrh4 Črvov vrh5 Črvov vrh6 Črvov vrh7 Črvov vrh8
valerija112     
15.2.2020
Ooo,Tadej se že veselim,če bo nastal tudi opis preko Polic na ta razglednik.
Komaj čakam.
Tadej     
15.2.2020
Lepo Miri, škoda da se nismo srečali.
Valerija, tudi opis bo prišel na vrsto.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing