Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / škofjeloško, cerkljansko hribovje and jelovica / pohod pohod pasja ravan - dražgoše
 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše
zvezdan     
10.1.2018
Morda bi se dalo tukaj kaj dogovoriti:
http://www.pdzeleznicar.si/60-39-spominski-planinski-pohod-drazgose.
markoo     
11.1.2018
Hvala za link.nasmeh
So mi odgovorili, da so odpovedali zaradi vremena (dež) in premalo prijavljenih.mrk pogled
pikica1     
12.1.2018
Če je kakšen zasebnik, ki opravlja avtobusne prevoze naj pride v Škofjo Loko na avtobusno postajo, bo imel prec poln avtobus. Bomo rade volje plačali sam, da nas zapelje na Črni vrh.
Nas je kar nekaj, ki na zborno mesto pešačimo že iz Loga. Se vleče tista asfaltna cesta. Kadar dežuje prideš ves premočen že na štart.
mukica     
13.1.2018
Morda se vas nekaj dogovori in pokličete taxi da vas zapeleje iz Loga..če ni nobene druge možnosti...Logistika je tukaj res malce zapletenazadrega
velkavrh     
15.1.2018
Poročilo s kraja dogodka.

Prvič sem se udeležil pohoda. To je bil 39. spominski pohod Po poti Cankarjevega bataljona ,Pasja ravan-Dražgoše.

Štart je bil v domu krajanov (okrepčevalnica Dom) na Črnem vrhu nad Polhovim Gradcem.Tu je bil vpis pohodnikov .Skupaj nas je bilo 308. Od tega okoli devetdeset prvič.Točno ob polnoči se je začel pohod.Pohod smo vodili vodniki PD Škofja Loka.Sam pohod je trajal okoli devet ur.Bila je popolna tema-lučke so bile obvezne.Snega na poti ni bilo. Bila pa je pot v veliki večini zelo blatna.Polovico poti je tudi dokaj strma, pa tudi spustov je dosti. Izmenjujejo se torej vzponi in spusti.Torej od izhodišča se gre po gozdnih poteh in brezpotjih v Zminec, čez Breznico pod Lubnikom, spust na Praprotno, skozi Ševlje in pod Zabrekvami v Dražgoše.

Pot bi z mojega gledišče opisal kot zelo dolgo,naporno in zahtevno glede na vremenske razmere-tema, blato.Veseli dejstvo, da se je na pot podalo prvič veliko mladih.Imeli smo enega pohodnika, ki je bil na pohodu 30x, eno pohodnico-našo vodničko-20x in deset pohodnikov, ki so bili na pohodu desetič.

Žal ni bilo ne pogojev, da bi imel s sabo aparat,tako, da je tu dokaz, da sem res to pot opravil.
Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše1 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše2 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše3
natasa si     
15.1.2018
Branko, nisi se samo udeležil pohoda. Bil si vodnik pohoda. In ti čestitam na prehojeni ne lahki poti in odlično opravljenem delo.
zlatica     
15.1.2018
Čestitke, Branko. nasmehmežikanje
Trobec     
15.1.2018
Razmere res niso bile zelo zimske... Je pa bilo zaradi vsega blata morda ponekod še bolj spolzko kot bi bilo v snegu. In v oblačnem vremenu je bila tudi tema "taprava".
velkavrh     
3.8.2019
V četrtek 01.08.2019 pa smo Četrkovci -upokojenska sekcija PD Škofja Loka -naredili dnevni pohod od Pasje ravni do Dražgoš.Seveda so popolnoma drugačne razmere kot tradicinalni pohod 13. januarja , ko vladajo zimske razmere in štarta se opolnoči. Pohod je dolg -najbolj vztrajni smo ga prehodili celega-malo smo seveda hodili po bližnjicah, ki pa jih je treba poznati, pa res se nismo sputili od cerkve Sv. Jederti v Dražgoše, temveč smo se kar od cerkve zapeljali v Lajše na zasluženo toplo malico-ajmoht z ajdovimi žganci z ocvirki-slastno.Hodili smo nekako osem ur.
Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Štart je bil pri Domu krajanov na Črnem vrhu. Odtod se štarta tudi 13. januarja.1 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše2 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Črni vrh.3 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Po neštetih gozdnih stezicah. Pot seveda ni označena .13. januarja so postavljene puščice , table , trakovi,tako, da se ponoči ne zgubiš.4 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Pri lovski koči.5 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše6 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše V vasi Zminec-če ne poslikam hišnih šteilk vasi ne vem kje hodimo.7 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Breznica pod Lubnikom.8 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Pavza s kavico je bila pri okrepčevalnici pri Nacetu v Breznici.Tu se na zimskem pohodu tudi ustavi za čaj,gori mala grmada ,da je malo topleje.9 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Pro krepčevalnici pa smo se ločili.To je skupina najvztrajnejših.10 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Mimo grička z luštno cerkvico.11 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše V  vasici Praprotno.12 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Pri Birtu v vasici Luše.13 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Tu se gre nato čez vodo prek mostička.V bližini je sankališče.14 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše15 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše V vasici Ševlje.16 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Tod gre tudi pohodniška pot-ne vem katera.17 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše V vasi Pozirno.18 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše V vasici Zabrekve .19 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Mimo oglarja -ne vem , če še kdo v teh koncih kuha oglje-delil je domače žgnje.20 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Blizu našega zaključka peš hoje .21 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Cerkev S. Jederti(po naše Jera ,Jerca) v Lajšah. Samo naselje  pod hribčkom levo od Dražgoš.22 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Zaključek je bil v vasici Lajše.23 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše Prijetno smo se imeli-po domače.24 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše25 Pohod pohod Pasja ravan - Dražgoše26
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing