Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Blegoš - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Blegoš
lino     
22.3.2020
Samo K(ritiziram), hvala. Tvoj humor je res izviren in ta prav planinski za sprostitev duše. nasmeh Vsaj eden, ki se ne drži kislo kot kakšna mona ali limona.
brett     
27.5.2020
Danes po januarju zopet gor, le da namesto iz Leskovice tokrat s Črnega kala. Ta pot ima lepše razglede in je bolj primerna za kakšne začetnike in manjše otroke.

Top razgledi 360°: od Kanina, do konca grebena Košute in od lj kotline do Snežnika. Skoraj nič ni pihalo.
Koča odprta, obiskovalcev kar nekaj.

Bodite pa pozorni na to, da je popolna zapora na cesti Javorje-Murave, če želite priti na to izhodišče. Jaz sem prišel z žirovske strani, pa tudi tisti, ki prihajajo iz škofjeloške strani, se morajo poslužiti obvoza. Jaz sem šel skozi Volčo-Malenski Vrh-Dolenjo Ravan-Dolenjo Žetino-Gorenjo Žetino. In nato do Črnega kala. Pot je zelo ozka,ovinkasta in celotno vožnjo podaljša za cca 20min.
Blegoš Na poti1 Blegoš Koča na Blegošu in Julijci2 Blegoš Proti KSA3
julika     
27.5.2020
Volče so pri Tolminu (Volča). Ne greš na Gorenjo Ravan,temveč na Dolenjo Ravan....Obvoz je speljan mimo...Najlažje in najhitreje je skozi Sušo, od tu pa imate na izbiro direkt na Črni kal ali na Dolenjo Žetino
brett     
27.5.2020
Imate prav julika glede Ravni; sem slabo pogledal na Google map.mrk pogled Bom popravil v prvotnem opisu.

Je pa res, da obstaja še odcep proti Suši in od tam direkt na Črni Kal. Samo jaz sem imel v glavi opis iz Hribi.net in tam je kraj v opisu ceste Gorenja Žetina. In sem hotel priti do tega kraja.velik nasmeh
Volča sem sklanjal, zato sem napisal Volče. Imel pa sem v mislih kraj Volča mežikanje
palček plezalček     
27.5.2020
Zakaj pa si sklanjal samo kraj Volča in ne tudi ostalih? In zakaj si jo postavil v rodilnik?
julika     
27.5.2020
Potem si pa tudi narobe sklanjalzavijanje z očmi
brett     
27.5.2020
Uporabil sem tožilnik in imel v mislih, da se ta kraj uporabi v smislu skozi kaj: skozi Volče (množina), moral pa bi najbrž skozi Volčo (ednina). Bom popravil še za ostale v tožilniku pri prvotnem opisu, ker slednje sem samo našteval...
Naslednji posti pa naj se brišejo, da se ne smeti niti. No vsaj moje poste.
Hvala za opozorila.
trlep     
29.8.2020
Pomembno in dobro namerno obvestilo!
Na cesti Javorje-Žetina-Črni Kal nadaljujejo z deli na odseku med odcepom za Dolenjo Žetino in Gorenjo Žetino. Zapora je popolna!
Objavljen obvoz iz Dolenje Žetine v Gorenjo Žetino je strm in ozek, srečevanje pa možno le na dveh ali treh mestih. Še posebno težak je strm desni ovinek dobrih 200 m nad Dolenjo Žetino.
"obvoz" je primeren le za vešče in izkušene voznik!!
Obiskovalcem Blegoša zato svetujem, da uporabijo cesto skozi Hotavlje naprej v vas Suša od tam pa po gozdni cesti na Črni Kal.
primoza     
30.8.2020
Obvestilo je zelo dobro, koristno, še posebno, ker lahko slabe ceste še dodatno trpijo zaradi napovedanih nalivov. Čeprav sem pri prebijanju skozi sporočila najprej pomislil, da sem na enem zagamanem forumu slavistov.mrk pogled
primoza     
19.10.2020
Danes smo se po zdaj že običajni jutranji desetki na Črni vrh odpeljali do Slugove doline in se od tam povzpeli na bližnji Blegoš. Vreme hladno, skoraj zimsko,tako smo s Šijo kar hitro pobegnili nazaj v topel apartma Gatej. Od jutri pa smo omejeni na regijo, kar pomeni, da bomo raziskovali hribe nad kanjonom Idrijce. Malce žalostni smo le nad ponudbo lokalnih suhomesnih izdelkov, kjer so cene ponekod previsoke. Beri suha klobasa 20 eur kila.
Blegoš Izhodišče1 Blegoš Proti vrhu2 Blegoš Na vrhu3 Blegoš Megleni razgledi4 Blegoš Jesen5 Blegoš Mrzel jesenski pohod6
zippo     
20.10.2020
sej ni čudno, spomladi si toliko pokupil, da so dvignili cene
primoza     
20.10.2020
Zippo.velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
ljubitelj gora     
26.11.2020
Na Blegoš po poti katera še ni opisana na hribi.net. Začetek ni označen, višje se pojavijo markacije, je strma. Na vrhu nekaj še drugih, ampak se umaknil drugam.
Blegoš1 Blegoš2 Blegoš3 Blegoš4 Blegoš5 Blegoš6 Blegoš7 Blegoš8 Blegoš9 Blegoš10 Blegoš11 Blegoš12 Blegoš13 Blegoš14
Page: 1 2 3 ... 19 20 21       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing