Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mali Golak - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Mali Golak
GITA     
5.3.2018
Darinka, se ti je kaj kolcalo včeraj mežikanjenasmeh? Tam nekje okrog poldneva se je na vrhu odvilo "mini srečanje hribi.net"mežikanje. Midva sva na vrh prišla s smučmi, gor pa na najino presenečenje @ločanka in @Jože. nasmeh. Smo te imeli v mislih in se pogovarjali, da si večkrat gor in da je res škoda, da te tokrat ni, da bi se srečali... zadrega.
Mali Golak Zimska idila nad kočo...1 Mali Golak Res lepo...2 Mali Golak Snega je ogromno...3 Mali Golak Zimska idila na vrhu...4 Mali Golak Razgledi pa čudoviti na vse strani...5
darinka4     
5.3.2018
Škoda Ločanka. Nisem te prepoznala. Pa drugič. Povabim na pivo.nasmeh
ločanka     
5.3.2018
Včeraj res prekrasen dan za prvi obisk tokrat zasneženega Malega Golaka. Me je prevzela lepota tega skromnega vrha po višini in lepota razgleda, ki je bil včeraj širni in daljni. Vzpon iz Tihe doline, povratek pa mimo koče-krožna pot.
Vtis pa sta na vrhu polepšala tudi GITA in Matija, ki sta vrh osvojila na smučeh in tako vzbujala skomine po le-tehnasmeh.

Darinka, res smo te omenjali, ker tako redno zahajaš na ta vrh in kar nekako pričakovali, da se mogoče lahko od nekod pojaviš. Pa mislim, da smo se res srečali potem tik nad kočomežikanje.
Mali Golak tile so šli na V.Golak1 Mali Golak obložene smreke ob poti2 Mali Golak proti Matajurju včeraj3 Mali Golak Julijci nad meglenim morjem4 Mali Golak tudi on je občudoval5 Mali Golak nekako v tej smeri Padska nižina6 Mali Golak od Prestreljenika do Krna7 Mali Golak proti Italiji8 Mali Golak hribi-net debata na vrhu9 Mali Golak občudovanje razgleda10 Mali Golak tudi Kucelj obiskan11 Mali Golak proti Velikemu Golaku12 Mali Golak13 Mali Golak14 Mali Golak proti Nanosu15 Mali Golak bi stavila, da je šla mimo Darinka16 Mali Golak razgled s Predmeje, razgledna točka17
ločanka     
6.3.2018
Darinka, ne bom pozabila na tvojo obljubo.
Imam pivo radanasmehnasmeh
PrimozR     
24.3.2018
Pozdravljeni, jutri nameravam na Golak, pa me zanima, če je kaj snega na poti.

Hvala!
Enka     
24.3.2018
Danes smo naredili krožno iz Predmeje (športno igrišče). Snega na poti ogromno, je pa uhojeno, čez Tiho dolino sicer malo manj, ampak se da brez težav.
Mali Golak1 Mali Golak2
mirank     
26.3.2018
Golaki včeraj niti niso bili tako slaba izbira. Začeli smo skozi T dolino čez koreniko do jase, tam desno kar malo po svoje direkt na V Golak in potem po grebenu na Srednjega in preko Malega do koče. Bojazen da bomo trapali po cesti nazaj se je izkazala za neupravičeno, saj hodiš ves čas po snegu prav do Predmeje. Cesta (državna)zavijanje z očmi Lokve-Predmeja je zametena tudi več kot meter na debelo in očitno bo tako dokler ga tisti ki ga je dal ne pobere.
ločanka     
26.3.2018
mirank, a so Golaki nasplošno slaba izbira?nasmeh
Edina     
26.3.2018
Danes Golak ni bil slaba izbira, čeravno razgledov, kot ste jih imeli v minulih dneh, ni ponudilmežikanje

Razmere na poti identične. Srečno na potkahnasmeh
lozarbogdan     
7.4.2018
Danes na Malem Golaku.Zjutraja start brez rokavic in kapenasmeh,glede na to da je bila včeraj v dolini pomlad.Hodim,hodim pa se ne ugrejem,dam rokavice in kapo in sem prišel na delovno temperaturo.Sneg zjutraj pomrznjen,na vrhu sončekvelik nasmehvelik nasmeh in čudoviti razgledi.Lep sprehod,v koči pa prijazna postrežba!!velik nasmeh
Mali Golak1 Mali Golak2 Mali Golak3 Mali Golak4 Mali Golak5 Mali Golak6
darinka4     
9.5.2018
Prva majska lahkotna ampak deževna tura danes na mali Golak.Le pol ure sem hodila brez dežja in nekaj deset minut na vrhu je počakal, da sem se ogledala naokoli. Težki temni oblaki so se podili , ko sem bila na vrhu. In drobcena sodra je padala med dežjem. Kot bi bil april. Pa je že maj. Naredila sem krožno turo in sestopila mimo koče , ki je med tednom zaprta na izhodišče. Pa še nekajkrat je zagrmelo, ko sem hodila po gozdu. Nikjer ni bilo nikogar. Snega pa ni več . Če pomislim , koliko ga je bilo letos. Hitro ga je pobralo .
Mali Golak tablo bo treba obnovit. 1 Mali Golak2 Mali Golak tukaj sem še suha. Kmalu  bo  pričelo deževati.3 Mali Golak spominčice ob poti4 Mali Golak na vrhu malo počakam, da dež preneha.5 Mali Golak in nebo me usliši.6 Mali Golak mi pusti deset minut ne več.7 Mali Golak oblaki se zgrinjajo.8 Mali Golak tako pa zgleda  podnevi v dežju Golak9 Mali Golak tudi hladno postaja.10 Mali Golak se vidi, da je konec tedna dosti obiskan vrh11 Mali Golak nekateri ne znajo praznih plastenk nesti v dolino.12 Mali Golak kar nekaj jih je na vrhu.13 Mali Golak se odpravim proti koči14 Mali Golak tam še malo počakam, ker močno dežuje.15 Mali Golak ob cesti proti domu polje žita in maka.16 Mali Golak17
andrej Lj     
3.6.2018
Včeraj (sobota 2.6.) smo se vesela druščina (v družbi dveh štirinošcev) odpravili na Mali Golak. Pot je lepo pohodna,markirana...po težavnosti res lahka pot primerna za vsakogarnasmeh. Vreme je bilo super, hrana v Iztokovi koči pod Golaki pa zelo okusnajezik. Varen korak vsem še naprej.
Kleemen     
1.8.2018
Danes bil na Malem Golaku in pri koči, pa nikjer nisem našel žiga od SPP? Predvidevam, da je shranjen v koči, ampak kje je potem fora, če nekdo dela SPP med tednom, kako potem prejme žig?
miri     
1.8.2018

Začetnik si na Slovenski planinski poti sistematično pridobiva planinsko in gorniško znanje, veščine in izkušnje. Ko prehodi vso pot, je že izkušen, razgledan gornik, z utrjenimi duhovnimi dobrinami, ki jih taka pot daje, oblikuje in ohranja. Slovenska planinska pot tako ni namenjena zgolj zbiranju žigov, na kar je opozoril že njen snovalec: »Prijatelj, hodi počasi! Transverzalo res lahko opraviš v enem mesecu, a hodi rajši pet let. Potem boš imel več od nje, mnogo, mnogo več. Častni znak te bo že počakal!« kopirano
Kleemen     
1.8.2018
To je res, ampak nima veze s tem. Žig SPPja mora biti na dostopnem mestu v vsakem dnevu, ne samo ko je koča odprta - če sploh je v koči..? Na Golaku sem pa bil že najmanj 30x v nekaj letih, tudi pred tem ko sem začel zbirati žige SPPja, tako da imam že veliko od njega in mi žig ni tako pomemben, ga bi pa vseeno rad imel v svoji "zbirki". Torej, še vedno ne vem kje se nahaja žig SPPja na Malem Golaku? zmedenvelik nasmeh
ajax     
1.8.2018
na vrhu je zmeraj biu,na skali,kjer se upišeš v knjigo,v koči je tud zmeraj biu,zdaj ko so novi lastniki pa ne vem.
Enka     
1.8.2018
Začetnik na SPP si tudi sistematično pridobiva znanje in iznajdljivost pri iskanju žigov na vrhovihvelik nasmeh. Na Malem Golaku sem ga pozimi brez težav našla na skali.
andrej Lj     
2.8.2018
Klemen, žig na Malem Golaku je pritrjen na skali, kot sta omenila že ajax in Enka. Vrhovi kjer ni koče na vrhu so žigi pritrjeni na skale ali na kovinske palice, trikotne oblike. V planinskih kočah pa je ovalne oblike.To je razlikajezik.
VAREN KORAK VSEM ŠE NAPREJ
miri     
2.8.2018
Slika je enako verodostojna.
Kleemen     
2.8.2018
A res? Nisem vedel.. Na skali sem ga videl, ampak je samo znak in napis Mali Golak (brez napisa SPP) zato nisem vedel, če je pravi. Pa tudi za ožigosat potrebuješ črnilo s seboj, če ne je suh.. velik nasmeh Hvala za info, bom vedel za drugič ko grem gor. nasmeh
Page: 1 2 3 ... 11 12 13 14 15       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing