Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Vremščica
B2     
2.1.2013
@sh pozdravljena!
Opis vseh poti na Vremščico najdeš v rubriki "Seznam gora". Klikni na omenjeno rubriko in odpre se ti meni. Klikni na naslov "Goriško, Notranjsko in Snežniško hribovje" in odpre se ti seznam hribov - gora po višini. Poišči Vremščico (1027m) in klikni, odprejo se ti naslovi dostopov. Vidim, da nameravaš opraviti vzpon s skupino otrok. V tem primeru računaj na primerno daljše čase vzpona in sestopa. Vsekakor pa je Vremščica idealen cilj, kjer do odličnega izhodišča, najsi bo v Košani ali Gornjih ležečah za vzpon nanjo uporabimo vlakovni prevoz. Iz Gornjih ležeč je za povprečnega hodca uro in pol vzpona iz Košane pa nekaj manj. Svetujem ti, da se peljete v Gornje ležeče in se od tu povzpnete na vrh, ter sestopite v Košano. Obe poti sta dobro markirani in označeni s planinskimi smerokazi. Za lažjo orientacijo si pa lahko pomagamo z planinsko karto "Slovenska Istra, Čičarija, Brkini, Kras" založbe PZS 2011. Stane okrog 8 EUR. Glede burje pa tole - če se vzpenjamo iz Gornjih ležeč, jo bomo dobro občutili le kakih 10 minut pod vrhom in razumljivo na samem vrhu. Če gremo iz Košane pa nas bo dobro opihala že na startu in nas spremljala vse do borovega gozda, ter nas zopet pričakala na čistini pod vrhom in na celem grebenu do vrha... Sicer se pa vsaj za silo lahko skrijemo v zavetišče na po višini drugem vrhu Vremščice, kjer stoji nova cerkvica Sv. Vrbana... (dobrih pet minut oddaljena od glavnega vrha)...
Lep dan in vreme brez burje z lepimi razgledi vam (ti) želim!
sh     
2.1.2013
Hribovc88 in B2
Hvala obema za odgovore. Opise poti sem si že prebrala, vendar sem želela informacijo predvsem s katere smeri se je bolje napotiti gor. Ja glede burje mi je znano da se ni ravno priporočljivo napotiti na Vremščico ko piha.
B2 hvala še enkrat, povedal si mi vse kar me je zanimalo. Na Vremščici sem sicer že bila vendar iz Senožeč.
Lep pozdrav.
m     
6.1.2013
Pozdravljeni sh!

Strinjam se z B2, da je glede burje najboljša varianta iz smeri Gornjih Ležeč in sestop na Volče oz. žp Košana.

Če pa se odločite za vzpon drugem letnem času npr. zgodnjem poletju, ko je zjutraj še rosa... pa je smer Volče oz. žp Košana bolj primerna - tam ni visoke trave in posledično mokrih hlač.

(Pred leti smo s 7-letnikom šli z žp Košana na Vremščico, sestopili pa smo na ovčjo farmo pred Senožečami (cesta Divača-Senožeče) in od tam na štop proti domu. A zdaj se ne potuje več tako... povem samo kot primer, da 7-letniki zmorejo tako pot (precej asfalta).)


Varen vzpon z lepim vremenom in čudovitimi razgledi na morje in gorenasmeh,
M
sh     
6.1.2013
Zdravo M
Hvala, napotkov ni nikoli preveč. Sama imam izkušnje, da pogosto 7 letniki zmorejo več kot 14 letniki. Na Vremščico se bomo odpravili v marcu, vendar je treba informacije iskati precej prej. Vremščico s čudovitimi razgledi sem v tej zimi že doživela in upam, da nam bo vreme tudi v marcu naklonjeno.
Lep pozdrav
primoza     
3.2.2013
Danes smo se izognili plazovom in odšli v celotni postavi na ta priljubljeni tisočak. Vremščica je kar lepo zasnežena, burja se je do dobra naigrala s snegom, tako, da je vzpon priporočljiv. Gaz je zdaj že dobra. Nalomilo je kar precej vejevja.
Vremščica Zima, zima bela (1)1 Vremščica Zima, zima bela (2)2 Vremščica Zima, zima bela (3)3 Vremščica Pod Slatno4 Vremščica Vrhnji del5 Vremščica Burja se igra6 Vremščica Burja se igra7 Vremščica Burja se igra8 Vremščica Pred vrhom9 Vremščica Na vrhu10 Vremščica Nazaj proti Senožečam11
SuzanaM     
4.2.2013
Bravo! Zelo vabljivo in pridni otroci, ki še radi hodijo s starši v hribe.
bojan79     
8.2.2013
Danes bil gor, mrzlo pihalo, sonce je bilo malo sramežljivonasmeh. Večinoma nič shojeno.
Avto pustite spodaj ne rinit gor, je enmu z audijem spodneslo zadnji konc s ceste + zadnji pogon pa ni šlo nikamor.

Tako je šlo pa dol
http://www.youtube.com/watch?v=Ywv0NiREEP4
Vremščica1 Vremščica2 Vremščica Sun dog3 Vremščica4 Vremščica5 Vremščica6 Vremščica Na vrhu7 Vremščica pogled nazaj8 Vremščica Pogled proti Nanosu9
Karletto     
8.2.2013
Spomladi in poleti je na Vremščico najbolje izbrati smer iz Senožeč. Namreč ta smer je v drugih letnih časih izpostavljena burji, snegu, torej klopi in drugi žužki ne "uspevajo"...
Vsaj taka so moja opažanja.
Isto velja za Kokoško. Pojdite gor iz smeri Gročane ali agriturizma in na vrhu boste sešteli vsaj 15 klopov! mežikanje
Alfista     
9.2.2013
A nima audi pogon spredaj ali vse štiri.
Samo zadaj mislim, da ne. zavijanje z očmi
bojan79     
9.2.2013
Ti jst ne vem. V glavnem ni šlo nikamor, zdraven se je ustavil še en motorist (kros) sta nekaj gledala in mu je rekel naj pa poprosi enga ki je čakal da se rešijo je bil s terencem, ma ga ni zanimalo. Mi je žal da nisem kako sliko prtisnu.
LidijaJesih     
10.2.2013
Pa na Vremščico, smo rekli, če ni druge ideje. Novega snega ni bilo več kot 10 cm, gaziti zato ni bilo treba preveč. Po obetavnih -13 stopinjah C eek na štartu v Senožečah se je hitro ogrelo in na vrhu je bilo občasno prav prijetno toplo. Jasno, nič vetrovno, s pogledom na morje in Očaka ter vse drugo nam res ni bilo hudega. Kratek, prijeten zimski izlet, brez posebne gneče. Fotke so danes sposojene, moj danes brez baterij ni hotel delati.zadrega
Vremščica Nanos na novo popleskan1 Vremščica čisto jasno je bilo nekaj časa2 Vremščica zdele so se kot breze, a so bile le pobeljene od snega od vrha do tal3 Vremščica malo pod vrhom, napihane sipine4 Vremščica proti Očaku5 Vremščica toplo brezvetrje, vrh6
bos     
15.4.2013
Vsake zgodbe je enkrat konecjezik, in tako je moja boljša polovica včeraj zaključila s SPP.
Na vrh sva se odpravila s ceste, ki leži nad vasjo Gornje Ležeče. Pot je kopna in suha do vrha. Na vrhu odtisnema žig, si ogledava cerkev Sv. Urbana ter jo hitro mahneva nazaj do avta. Sledi vožnja do vasice Skadanščina, med potjo se ustavima še v vasici Pregarje, kjer je točka Poti kurirjev in vezistov, od koder se povzpnema na Slavnik po zadnji žig SPP-ja.
Vremščica Vremščica1 Vremščica pot na Vremščico2 Vremščica cveti, da ti polepša pot3 Vremščica daleč je do Slavnika, danes po krajši poti, mogoče kdaj drugič4 Vremščica spredaj Nanos, zadaj Julijci5 Vremščica pogled proti morju6 Vremščica pogled nazaj proti vrhu s poti proti cerkvici7 Vremščica cerkvica Sv. Urbana8 Vremščica napis na cerkvici9 Vremščica igra narave nad Slavnikom10
Kokta     
20.4.2013
Vetrovno, a vseeno fino nasmeh
Vremščica1 Vremščica2 Vremščica kažipot3 Vremščica4 Vremščica vrh5 Vremščica6 Vremščica pot7 Vremščica8
repika     
1.5.2013
V soboto iz Volč na Vremščico. Kljub slabi vremenski napovedi dežja ni bilo. No, smo pa ga kasneje bili deležni na Slavniku.
Vremščica1 Vremščica2 Vremščica3 Vremščica4
Bober 48     
5.5.2013
Uboga Vremščica,še nikoli nisi bila v takem stanju,niti v časih ko so po tvojih pobočjih vadili vojaki bivše JLA.A kaj,danes so v modi terenska vozila,tako zvani SUVi,s katerimi se nekateri "ljubitelji narave"pripeljejo prav do vrha.Nerazumljivo pa je,da pristojne oblasti to sploh dovoljujejo.Kaj pa o tem PZS?
Lep pozdrav Pavel
Vremščica Vremščica1
Holcar2     
5.5.2013
Vremščica je, podobno kot Slavnik, pač značilen primorski hrib, ki je raven na vrhu in kot tak primeren za veliko "rekreativcev" s terenci.
Ne samo s terenci, tudi s kros motorji.
Bicikli me pa ne motijo.
tine.sl     
5.5.2013
No večino pa ravno bicikli motijo, zato so tudi na mnogih krajih prepovedi za bicikle za ostala vozila pa ne.
Holcar2     
5.5.2013
Bicikli me seveda ne motijo, dokler jih ni preveč. vsaj ne onesnažujejo toliko kot motorna vozila.
Trobec     
5.5.2013
Kaj na to pravijo pristojni ti lahko iz prve roke pove en naš markacist. Mislim, da je bilo ravno na Vremščici (ali pa morda na Slavniku), ko je en turist rinil gor s terencem in se malo prevrnili. Poklical je policijo, ki je najprej trdila, da ni pristojna, na njegovo vztrajanje, da je pristojna, so pa odgovorili, da "trenutno nimajo na razpolago primerne opreme" (seveda peš že ne bojo šli gor).
No, turist je medtem že poklical na pomoč, prišli so njegovi prijatelji s še enim terencem in vitlom ter ga rešili. Oboji so potem še zaokrožili do vrha in nazaj v dolino.

Sem pa tudi sem pred kratkim srečal takega "ljubitelja narave" ko sva s punco hodila po južnem delu transverzale. Ko sva sestopala s Tinjana proti Ospu je kot nor priletel mimo nekdo z motorjem, še dobro, da sva bila malo izven poti.
Alfista     
6.5.2013
Močno dvomim, da se s SUV-om da priti po "cesti", ki je na fotografiji.
Za tak vzpon potrebuješ terensko vozilo z reduktorjem in terenskimi pnevmatikami.
Stran: 1 2 3 4 5 6       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki