Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Matkov kot - Matkov škaf - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / matkov kot - matkov škaf
 Matkov kot - Matkov škaf
lijaneja     
18.5.2022
Hvala za objavo prepričljive meritve. A si navezal kamen na meter?nasmeh
Tere     
18.5.2022
garmont hvala za info. Nadam se da ću u petak do Škafa ako bude vrijeme dozvolilo. nasmeh
garmont     
18.5.2022
@Tere, ni za kaj.nasmeh
Tone, na konec metra sem dal vponko, da je bil meter obtežen in je tako prosto padel na dno.mežikanje
lijaneja     
18.5.2022
Super, Adolf!
Hvala ti in srečno.
ločanka     
20.5.2022
Za obisk Matkovega škafa sva se odločila precej na hitro, čeprav je že več let veljalo, da enkrat je pa treba tja. Prebrala sva napotke o priporočljivi opremi, videla na teh straneh par slik, ki so vabile k ogledu in ni bilo več kaj odlašati. Strmina proti škafu je res večja, kot sem si pravzaprav predstavljala. Da pa kaj tudi dol prileti, pa je bilo videti po poti vzpona, sploh ko stopiš na sneg, zato sva se obnašala precej previdno, pri škafu pa tudi prav korajžna nisva hotela biti, še manj pa toliko radovedna, da bi ga merila ali celo lezla notri, saj ni bilo nikogar ki bi naju spravljal vennasmehnasmeh.
Na celi poti sva namreč srečala le par pohodnikov, dva ki sta se že vračala, eden je prihajal, ko sva se midva vračala, dva sva pa videla bolj od daleč, ko sva se spuščala med balvani.

Morala sva priznati, da je to videti res atrakcija, nekaj posebnega, nekaj ki ni primerljivo z razgledi s katerega koli vrha, enostavno posebno doživetje, ko občuduješ ta čudež narave. Ko bi to vedela prej, bi bil obisk najbrž že veliko prej, ampak potem bi odpadlo kaj drugega. Prav priporočam, še posebno tistim, ki boste ta ogled opravili prvič, kot sva to opravila midva včerajnasmehnasmeh!
Matkov kot - Matkov škaf tu sva parkirala, s tem pogledom1 Matkov kot - Matkov škaf približan pogled v krnico Latvico pod Mrzlo goro2 Matkov kot - Matkov škaf tu pa slikano proti škafu3 Matkov kot - Matkov škaf približano poznano okno, Matkovo okno4 Matkov kot - Matkov škaf nekaj cvetočega drevja, šmarna hrušica menda5 Matkov kot - Matkov škaf navadni slečnik6 Matkov kot - Matkov škaf7 Matkov kot - Matkov škaf8 Matkov kot - Matkov škaf strmina kar precejšnja, čeprav pravzaprav tako ni videti9 Matkov kot - Matkov škaf10 Matkov kot - Matkov škaf11 Matkov kot - Matkov škaf12 Matkov kot - Matkov škaf13 Matkov kot - Matkov škaf14 Matkov kot - Matkov škaf prvič tu15 Matkov kot - Matkov škaf16 Matkov kot - Matkov škaf dno se pokaže17 Matkov kot - Matkov škaf korajža je segala do tega pogleda18 Matkov kot - Matkov škaf pogled od vpisne knjige19 Matkov kot - Matkov škaf20 Matkov kot - Matkov škaf v dolino21 Matkov kot - Matkov škaf nad nama tudi praznina22 Matkov kot - Matkov škaf pri vpisni knjižici23 Matkov kot - Matkov škaf letos 12 vpisov, no, vsi se sigurno niso vpisovali24 Matkov kot - Matkov škaf v ozadju Veliki vrh25 Matkov kot - Matkov škaf nazaj pa med balvani,  ker sva pravzaprav zgrešila markirano pot26 Matkov kot - Matkov škaf pa ni bilo slabo zgrešiti pot27 Matkov kot - Matkov škaf28 Matkov kot - Matkov škaf opoldanski pogled nazaj29 Matkov kot - Matkov škaf Olševa v ozadju30 Matkov kot - Matkov škaf še enkrat pogled z bližine  parkirišča31
garmont     
21.5.2022
Na sliki št. 23 je na tleh moja pozabljena majica rumenozelene barve.mrk pogled
Če bi jo kdo pobral in jo prinesel v dolino, bi mu bil hvaležen.nasmehnasmeh
n3jc     
21.5.2022
Sem sel prav pogledat na facebook, ce so objave za skaf ze v javnih grupah. So - morda tam omeni pa ti kdo prinese.
Upam da se ohrani mir v teh koncih. nasmeh
Majdag     
22.5.2022

Ločanka, krasne fotke. Kaj vse naredi narava, lepo... nasmeh
ločanka     
22.5.2022
Majdag, hvalanasmeh
Enka     
6.6.2022
Hecno, da se ne da posneti fotke, ki bi pokazala, kako strmo je zares snežišče do Škafa. Kljub vsemu, kar smo prebrali, nas je malo presenetilo in z derezicami se nismo počutili prav suverene, čeprav je nekaj junakov "smučalo" tudi brez velik nasmeh. Je pa v zgornjem delu po sredini že pokukala ven skala z zajlo, ki je za spust kar dobra alternativa nasmeh. Večino snežišča pa se da obiti tudi že po markirani poti na levi strani. Škaf je vreden ogleda!

Včeraj sem bila prvič v Matkovem Kotu. Očarana in začarana. Golaž in per pri Bajti sta bila pa kot češnjica na torti.
Matkov kot - Matkov škaf Bajta1
panda     
6.6.2022
Enka: poglej mojo sliko na prejšnji strani.. slikano je z vrha škafa navzdol....nasmeh
Janez Seliškar     
6.6.2022
Tako nekako zgleda strmina snežišča, cca 15 metrov pod vrhom snežišča. V nadaljevanju se strmina še nekoliko poveča. Kdor ni vešč take hoje, je priporočljiv cepin oz. varovanje od zgoraj.
Matkov kot - Matkov škaf Po levi strani je kopno že precej pod vrh Škafa.1
garmont     
6.6.2022
O moji pozabljeni majici pa nič…mrk pogled
garmont     
7.6.2022
Sem šel danes kar sam pogledat, kako je z majico.mežikanje
Majice ni več, so pa čeveljčki…velik nasmeh
Lp
Matkov kot - Matkov škaf Vedno očara.1 Matkov kot - Matkov škaf Copatki2 Matkov kot - Matkov škaf3 Matkov kot - Matkov škaf4 Matkov kot - Matkov škaf5 Matkov kot - Matkov škaf Snežni jezik vse manjši.6 Matkov kot - Matkov škaf Po kopnem, dokler se je dalo.7 Matkov kot - Matkov škaf Nekaj metrov ga je še.8 Matkov kot - Matkov škaf9 Matkov kot - Matkov škaf Je šel po markirani poti…10 Matkov kot - Matkov škaf Še ogled slapa…11 Matkov kot - Matkov škaf …in mimo Matka domov.12
zokipoki     
7.6.2022
Dobro si tole napisal!
Si pogledal pri bajti?
garmont     
7.6.2022
Sem…nasmeh
geppo     
7.6.2022
Ha,ha, Dolfi, mogoče jo boš kje srečalcool
na kakšnem vrhuvelik nasmeh
lp
Page: 1 2 3 ... 16 17 18       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing