Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Skuta - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Skuta
velocy     
8.8.2018
Kot je napisal že predhodnik, je bistveno lažje v obratni smeri kot nameravaš (z malih podov na Skuto je precej lažje gor kot dol). Mest, kjer bi ti SVK lahko prišel prav, pa je zelo malo. Srečno.
hudick     
8.8.2018
Za naslednjo turo sem si nekako zamislil pot Jezersko - Kranjska koča - Rinke - Skuta - Dolgi hrbet - Mlinarsko sedlo - Češka koča - Jezersko. Ali bi bilo mogoče bolje obratno?

Pa me zanima, kateri odseki so najbolj zahtevni (poleg Dolgega hrbta)? In kako se recimo primerjajo s Kopiščarjevo na Prisojnik, Plemenicami in Tursko goro čez žleb, katere sem opravil v zadnjem mesecu.

Hvala za pomoč!
coffee     
9.8.2018
Po tehnični težavnosti je definitivno lažje tako kot si si zamislil.

Če odmisliš sestop z Mlinarskega sedla, imaš poleg Dolgega hrbta samo dva zahtevna dela, vzpona na Koroško rinko in Skuto. Pomoje sta lažja od Plemenic/Kopiščarjeve in nekje v ranku Turskega žleba, čeprav dosti daljša od slednjega.
Loni     
9.8.2018
Šla lani točno to varianto kot jo ti navajaš. Meni izredno všečna tura, samo sestop z Mlinarskega sedla se mi je na koncu že kar vlekel. Se čisto strinjam s tem, kar je napisal predhodnik.
sirt1     
9.8.2018
hudičk - Tudi meni se zdi tvoj krog bolj primeren kot obratno. V tvojem krogu imaš oba šodrasta dela navzdol.Spust z Križa na pode in potem gor na Skuto je boljša izbira kot obratno. Res se šodr z Zgornjih Ravni na Spodnje Ravni pri vrnitvi že močno vleče, je pa boljše da se ti vleče navzdol na koncu, kot pa gor na začetku.
hudick     
10.8.2018
Super, hvala vsem 3 za odgovore! mežikanje
rifnik     
10.8.2018
Kako pa je z žigi?a so na Skuti,Križu in Jezerski kočni,hvala za odgovormežikanje
Indi     
10.8.2018
Žigi so na vseh teh vrhovih. Potrebujete svojo blazinico. So pa vsi že zelo zlizani in je po štempljanju težko razbrat, na katerem vrhu so bili pridobljeni.
trdi     
10.8.2018
Žigi za Skuto, Dolgi hrbet, Brano in Planjavo so tudi v koči na Kamniškem sedlu.
pohodnik38     
10.8.2018
Včeraj 9.8. opravil pot na Skuto iz smeri Žmavcarjev.Snega na poti več ni bi pa omenil da malo pod vrhom kjer je zadnja jeklenica previdnost ni odveč.Velika skala ki jo drži jeklenica ki je našpanana kot struna zgoraj pa še držita samo dva klina v razpokani skali.Jaz sem raje naredil kar obvoz po levi lažje plezanje cca 2-3 m in zgoraj stopil na pot ki gre prečno.Drugače pa je bilo fenomenalno lepo vreme pa kot naročeno takšnega še letos v gorah nisem imel nasmeh

SLIKE in podroben opis osebnih vtisov z poti

Lp! Tonenasmeh
Skuta Snega več ni1 Skuta Pred vstopom v steno2 Skuta Grebenček3 Skuta Tole pa še samo na jeklenici visi4 Skuta Na vrhu5 Skuta Oblaki so se odkadili6 Skuta Na Štruci7
SmaXy     
13.8.2018
V četrtek 9.8.2018 opravila turo Dom v Kam. Bistrici - Cojzova koča - Skuta - Turska gora - Kamniška koča - Dom v Kam. Bistrici. Tura je dolga in precej vroča, čeprav sva začela hoditi že ob 05:00. Ture iz te strani sva se lotila predvsem zaradi lahkega in hitrega sestopa iz Kamniške koče, predvsem zaradi melišča, ki ti precej skrajša sestop po taki dolgi turi. Drugače pa bi svetoval, da se tura opravi v obratni smeri. Skuta iz Cojzove koče je precej enostavna, spust iz Skute proti Turski je precej krušljiv, zelo je treba pazit, da ne prožiš kamenja tistim, ki se na Skuto vzpenjajo iz Žmavcarjev recimo. Potem spet enostaven vzpon na Tursko goro ter ponovno kar zahteven spust do Kamniške koče preko Kotličev, ki so sicer dobro varovani ampak definitivno se je lažje na Tursko vzpenjat čez Kotliče kot pa spuščat. SVK ti mogoče pride prav pri Kotličih v določenih delih, sama ga sicer nisva imela s sabo. Drugače pa neizmerno lepa tura. Lep pozdrav
navdušena     
14.8.2018
Lep opis, hvala. Torej je pot čez Kotliče zdaj na popravljena in urejena? Enkrat so poročali o podoru in da je pot zaprta? Koliko časa pa sta hodila?
andro44     
14.8.2018
Pot čez Kotliče je popravljena in urejena.
SmaXy     
16.8.2018
Kotliči so popravljeni in dobro varovani. So zelo razgibani in zanimivi, tako da bi vzpon iz Kamniške koče na Tursko goro predlagal kot super turo. Za pot Dom v Kam. Bistrici - Cojzova koča - Skuta - Turska gora - Kamniška koča - Dom v Kam. Bistrici sva potrebovala 12 ur, od tega je bila 10 ur hoje in 2 uri počitka. Je pa res, da sva fizično odlično pripravljena. Pot se lahko skrajša, če avto v Kamniški Bistrici pustiš nekoliko višje, recimo tam kjer se pot za žičnico križa s potjo na Jermanco, je en lep plac za pustit avto. V vsakem primeru pa je ključno, da se gre zelo zgodaj na pot, saj si skos na odprtem in sonce ne popušča. Lp
SabinaM     
20.8.2018
V zgornjem delu zavarovane poti, ki pride iz podov, je zelo velika nevarnost, da odleti velika skala! Skalo drži še samo jeklenica. Včeraj je od tam tudi odletel večji kamen in na srečo je eno gospo samo malo oplazil kamenček, ki se je odlomil.
Poti ne priporočam, možen pa je obvoz poškodovanega dela po levi.
Grenaleva     
20.8.2018
v katerem delu je to?
pohodnik38     
20.8.2018
@Granaleva šest objav višje moja 4 slika ali pa v opisu poti slika 39.Kot pa je omenila tudi SabinaM je možno se temu izognit po levi in čez dobre 2-3 metre stopiš na pot ki gre zgoraj prečno v levo.
Grenaleva     
21.8.2018
Hvala za pojasnilo...
Tadej     
29.8.2018
Planinsko društvo Kamnik sporoča, da je pristop z Malih podov na Skuto zaradi aktivnega podora in poškodovanih varoval do nadaljnjega zaprt.

https://www.hribi.net/novica/pot_na_skuto_zaprta!/2538
martin4     
29.8.2018
A je tisto skalo odneslo, ki je visela na jeklenici?
Page: 1 2 3 ... 39 40 41 42 43 ... 47 48 49      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing