Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / od parkirišča pod slapom do doma planincev v logarski
 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski
12.8.2008 - geppo
Danes12.8.08 smo naredili pohod od - parkirišča pod slapom - Okrešelj - Kamniško sedlo - Planjava - Lučka Baba - Klemenča jama - Dom planincev.
Imamo pohodnika, ki si je zaželel to prečenje vrhov. Natanko sem preučil vremensko ( nič, kaj hudega niso napovedovali - malo vetra ), vstal ob 03uri ( zvezde - brez sapice ) - TOREJ BO LEPO!!
Iz rugzoka še zmečem >višek opreme in dodam še nekaj plastenk vode ( vode tukaj ni v izobilju !! )PRIČAKUJEM NEZNOSNO VROČINO IN DEHIDRACIJO!!
Vroče žemlje 4:30 v Mozirju in na parkirišču pod slapom 5:40uri.
Piha, že kar močno in oblaki hitijo čez vrhove ( toplo je!! )
Na Okrešlju že zaskrbljeno gledamo v vrhove in dotočimo popito vodo in pohitimo na sedlo.Na sedlu piha kot hudič, mene oblečenega ( kratke hlače + majčka kratki rokavi) kot bi prišel s helikopterjem iz Moravskih toplic že pošteno zebe ( pameten >odvečno zjutraj pometal iz rugzaka<mežikanje. Zatečemo se v kočo, pijemo čaj in poslušamo tuljenje vetra, ki se sliši v kočo.
Iz rugzokakov potegnemo, kar imamo za obleč ( jaz bore malo - samo železno rezervo - kapo + zimsko srajco dolgi rokav )in hitro naprej. Tempo diktiram jaz, ki me najbolj zebe. Oblaki nam drvijo mimo glav in se cepijo v vrhovih gora, veter hrumi, da nas na trenutke zanaša v sunkih. Malo pred 10uro smo na vrhu Planjave. Ne vemo ali bi se plazili okrog vrha, da nas ne odpihne preko roba.
Naredimo nekaj fotografij in naprej - amfiteater ( proti Škarjam - pot ) nam nudi malo zavetja pred hudim vetrom. Na grebenu pazimo pred sunki, da kdo ne zgrmi v prepad!!
Še preko Babe in vstop v Škarje - ta nam nudi malo zavetja. Ko se spuščamo, smo malo zaščiteni pred vetrom in tudi vedno topleje postaja. Na Klemenči dolijemo vodo in že kar utrujeni se spuščamo v dolino ( avto je pod slapom!! )
Tistega, ki si je zaželel prečenje, pošljemo po vozilo 3km v breg ( parkirišče pod slapom ) - mi pa na zasluženo pivo k prijaznim dekletom, ki strežejo v Domu planincev!!
POT KONČALI 13:20URI - jaz kar utrujen!
Lp

Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Jutro pod slapom - Ojstrica1 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Gamsi pred vstopom v skalo - proti sedlu2 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Slovo od Kamniškega sedla  - v hudem vetru3 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Pot ni pretirano tehnično zahtevna4 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Zelo močan veter na vrhu Planjave5 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Pot, ki nas še čaka6 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Figure na nebu7 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Amfiteater, ki nam je nekaj časa nudil zavetje pred vetrom8 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Zopet en vrh9 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski In pogled z njega10 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Odpirajo se čudoviti razgledi11 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Še na L. Babo12 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Spust po strmih travnikih13 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Pogled nazaj na L. Babo14 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Škarje smo že obdelali15 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Še malo fotografiranja16 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Pogled iz Klemenče 17 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA, DA ALKOHOL ŠKUDUJE ZDRAVJU18
panda     
13.8.2008
Ala vam vera. Bili ste hitri. Tudi mene mika že dolgo to prečenje z Ojstrico vred. Planiram v obratni smeri (Dom planincev-Klemenča-Ojstrica-Škarje-L.Baba-Planjava-Kamniško sedelo-Okrešelj-parkirišče). Pa mislim, da v enem dnevu ne bo šlo (spanje na K.sedlu).Drugi dan pa nazaj pa še peš do avta. Zanima me od avtorja zgornjega prispevka: predvidevam, da ste imeli kar hiter tempo - je imel začetnik z vami kaj težav glede dohajanja tempa? Hvala za odgovor.nasmeh
geppo     
13.8.2008
Panda!
Razen začetnika 20 let ostali preko 50 let.Tempo, niti ni bil hud ( preko 250 posnetkov in čaj na sedlu, malica v zavetrju -torej cck. 1uro postankov ). Brez večjih postankov smo naredili pot od sedla do Planjave!( na Planjavi - 9:45uri ). Ta prvi del etape je bil res malo hitrejši ( mene je zeblozadrega ) - potem pa normalno. Začetnik, ( nekaj visokogorskih tur je že opravil ) je že zelo s treniran in mi krotimo njega!!
Če greš v obratni smeri Ojstrica - najprej KOPINŠKOVA na Ojstrico ( obvezno ).
Priznam, da ko smo se spuščali iz Klemenče v dolino, ni bilo konca poti..)Na Klemenči se nismo zamujali, da se ne ohladimo. >Začetnik< je še porabil 0:30 min do krožnega prometa pod slapom. Tako, da ni iz gledalo samo divjanje po vrhovih.
Lp in srečno potnasmehnasmeh
Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Lučka Baba in Ojstrica v ozadju1
panda     
13.8.2008
geppu: Hvala. Ja na Ojstrico obvezno po Kopinškovi. Planiram spanje na K.sedlu. Če bo šlo v enem dnevu OK. Če ne pa drugi dan čez Kotliče na T.goro in po žlebu dol.nasmeh
geppo     
13.8.2008
Za žleb - pa je bilo že tako veliko napisanega!! ( jaz članek Križ )
Torej, pričakuj malo težav pri sestopu - SREČNO!!
Lp
aljazek     
13.8.2008
Tudi sam sem najprej hotel iti to pot(kamenča-ojstrica-kamniško sedlo-okrešelj), pa sem potem pred nekaj dnevi samo kolega peljal na Ojstrico, včeraj pa sem potem še ta del prehodil. Še par fotk od včeraj sem dodal.

PS: panda: brez težav dohajal, ker tudi drugače imam hitrejši tempo...doma sem še nogomet igral potem velik nasmeh
Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Ojstrica 2350m1 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski razgled2 Od parkirišča pod slapom do Doma planincev v Logarski Logarska s Planjave3
panda     
13.8.2008
Hvala za vse (geppu in ostalim).nasmeh
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing