Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kamniški vrh - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Kamniški vrh
dprapr     
21.4.2020
2 ali 3 mesce počakati za splošno dobro?
Včasih smo čakali še dlje, da smo imeli dovolj za odhod v hribe.mežikanje
Kam so zginile vse dobre lastnosti obiskovalcev gora, s katerimi smo se vedno ponašali pred drugimi, ki so govorili o nas, da smo nori, da hodimo v gore?
aleš k     
21.4.2020
Da ne bo pomote. Ni problem počakati,če veš zakaj.
Verjetno smo malo nori,v dobrem pomenunasmeh
MEHOVO     
21.4.2020
dprapr končno napisani pravi razmislek,..ni čudno da so začeli pravi planinci raziskovat jame, ker tam je mir in ne moreš delati selfijev in podobnih bedarij,.kot jih počno sedanji "planinci"velik nasmeh
primoza     
21.4.2020
Ja no. Časi se menjajo. "Pravih" planincev pa je res že veliko po jamah. Nova generacija bo pa spet nekaj drugega.velik nasmeh
Macesna     
22.4.2020
Še malo olja na ogenjnasmeh in pogled čez plot: v Chamonixu so vse dejavnosti v hribih do nadaljnjega prepovedane, reševalna služba pa ukinjena:

https://www.chamonix.net/english/news/pghm-chamonix-very-strict-23-march-2020
primoza     
23.4.2020
Ja Francozi imajo s Corono kar težave. Še vedno raste število primerov in mrtvih. Primerjalno je tam tako kot če bi imeli pri nas dobrih 600 mrtvih in 6000 okuženih. Alpenverein pa je že najavil sproščanje ukrepov. Do njih se bo dalo priti v kakem mesecu ali dveh. Pa priporočila njihovega Alpenverein so slabša oz. manj informativan od priporočil naše PZS.
redbull     
23.4.2020
Tocn tko, lepa primerjava.
Če se hribov držimo bomo zdravimežikanje
primoza     
23.4.2020
Res pa nam je lahko vsem primer Francije, Italije, Španije za opozorilo, da bo socialno distanciranje moralo biti prisotno še precej časa. Vključno z maskami po javnih prostorih, vključno z avtobusi in vlaki. To je tisti del, ki nam bo moral priti v kri. Tu vseeno ne podpiram tistih, ki se družijo vsevprek, ker nam lahko sicer drugače precej nedolžna zadeva pomori večino starostnikov. Smo pa dokazali, da dejansko so učinkoviti ukrepi, ko spustiš izpod vajeti množice rekreativcev ob istočasnem opozarjanju na pravila gibanja in rabo mask. To bo po moje tista prava pot. Občine pa čim prej sprostiti, ker je ureditev krivična do marsikoga. Na teren pa čimveč zdravstvenih inšpektorjev za nadzor in kaznovanje tistih, ki se ne držijo osnovnih pravil (1,5 m razdalje in omejitev stikov). Tudi mene bi zelo motilo, če bi zaradi takih bumbarjev prišlo do ponovnega izbruha Corone v razsežnostih ala Francija, pa da bi se šli nato še bolj restriktivna zapiranja vključno z zgoraj omenjeno razpustitvijo GRS in prepovedjo vse kakršnega gibanja iz stanovanj. Navidezna "zmaga" je dejansko le navidezna, posledica zelo ostrih, pravočasnih ukrepov. A zadeva se lahko ponovi. So pa enako "krivi" tisti, ki so zganjali pretirano paniko, se zapirali v bunkerje, pisali abotne članke o koronabedakih ipd. Kot vidim na terenu pa gredo zdaj zadeve v pravo pot. to je učimo se živeti s tem virusom. Idiotizem je bila tudi napoved letovanja doma. Prepričan sem, da bomo mi na Tirolskem v hribih. Seveda ob upoštevanju podobnih omejitev kot tukaj.
parenzo     
23.4.2020
Primož, za začetek naj povem, da si tudi velik humorist in ne samo odličen gornik.
Praviš:
„ Na teren pa čimveč zdravstvenih inšpektorjev za nadzor in kaznovanje tistih, ki se ne držijo osnovnih pravil (1,5 m razdalje in omejitev stikov). „ zmedeneek
in
„So pa enako "krivi" tisti, ki so zganjali pretirano paniko, se zapirali v bunkerje...„ eekzmeden
Česa so krivi ?

Svetovni infektologi opozarjajo, da za družbo sars-cov virus ni nevaren zaradi števila žrtev starostnikov - teh je res več, kot pri gripi, ampak fokus je v eksplozivni nalezljivosti, zaradi katere (brez ukrepov !) v kratkem času zboli večina prebivalstva.
Posledica je kolaps družbenih sistemov, kot je zdravstvo - ne samo zaradi prezasedenosti, ampak tudi zaradi odsotnosti obolelega zdravstvenega osebja, ravno tako v gospodarstvu, policiji...itd. in družbe kot celote.
Večina ozdravljenih ni sposobna za delo po enem tednu, kot pri gripi, ampak precej dlje časa, povrhu virus pušča trajne posledice in pika na i pa je, da, tudi, če ga preboliš, nisi odporen, ampak se lahko spet okužiš, ker virus stalno mutira.
Kar se koč v tujini tiče, kaže za letos zelo slabo.

Ostanite zdravi ! nasmeh
primoza     
23.4.2020
Saj si povedal isto stvar le z drugimi besedami. Dobro razmisli in boš ugotovil sam.nasmeh
exwannabe     
23.4.2020
Kitajc je pa prepričan, da bo letoval na Bledu.


Eni res mislijo, da so sami na svetu.
primoza     
24.4.2020
V morju umotvorov sprašujem tiste, ki menijo, da je treba počakati par mesecev. Na kaj se čaka? A na to, da bo iz kakih 0,2% prebolelih prišel delež na 80%, ali kar na nekaj imaginarnega. Življenje z virusom je tisto, česar se je treba naučiti. Socialne distance in higiene rok. Simpl kot pasulj.
jax     
24.4.2020
Mah, saj veš. Počakat je treba, da se nas usmili naš zaščitnik JJ. Druga vprašanja so odveč mežikanje
fpetel1     
24.4.2020
Bom komentiral.
JJ bo naredil tako, kot bodo naredile sosednje države. Hvala bogu, da ga imamo. Če bi bili samo Milančki, bi imeli glavno mesto še vedno v Beogradu, staro stoenko pred bajto in bi bili v karanteni zaradi Beograda in Skopja in ker Slo. ne bi naredila tega kar je na redila pa Hej brigade bi pelnasmeh Saj kmečka pamet pravi, da nevarnost ni velika in v hribih še posebej ne. Ne strinjam se pa z namernim neupoštevanjem pravil. Zato je tudi v Španiji vsak dan 500 ljudi manj zaradi tega virusa, v Nemčiji pa kvečjemu 100 ali manj - to je razlika. Nevarnost je pa v obeh državah - pa če ni sedaj, je bila pred tremi tedni primerljiva in Angela ne rahlja ukrepov nič hitreje kot Slovenija, pa ima 6x manj primerov, kot jih je imela pred tremi tedni.
VanSims     
24.4.2020
In kaj če se krši kako neumno pravilo (ali celo škodljivo), npr. to o neprehajanju v druge občine? S tem da nobenega ne ogrožaš. Še vedno upoštevaš socialno distanco, higieno rok, ...

Namen teh ukrepov je bil neobremeniti zdravstveni sistem ob prvem valu, ne pa ščititi kogarkoli. To nam je uspelo, sedaj pa se mora vsak zaščititi sam.

Za tiste, ki tega ne zmorejo (starejši, ranljivi, neprištevni, ...) pa pač morajo drugi. Za to da se starostnikom v domovih omeji gibanje zunaj (med tem ko je tako ali tako karantena za celo državo) in da se jim omeji obiske oz. omogoči fizično ločitev glede na obiskovalca, ne rabiš strokovne usposobljenosti (na katero se zgovarja Gantar) temveč zdravo kmečko pamet!
skalar50     
24.4.2020
Tadej ... v času Covid 19, še posebej po zaprtju občinskih meja, razumljiv padec pisanja o razmerah v gorah ...

pa bi mogoče le veljalo vse komentarje in "komentarje" o korona virusu preusmeriti zgolj na eno mesto ne pa, da se kar počez smeti s politiziranjem ...

forum namreč žal izgublja svoj osnovni namen ... za razglabljanja o posledicah virusa, etc. so na voljo številni dnevni portali
Tadej     
24.4.2020
Pozdravljen skalar50,

hvala za opozorilo in predlog. Tema že obstaja, komentarje iz drugih tem pa bom postopoma prestavil v temo Covid 19.
primoza     
9.9.2020
Danes po dolgem času na Kamniškem vrhu, od zadnjega obiska so poti povsod veliko bolj razrite zaradi nalivov.
Kamniški vrh Na Kamniškem vrhu1
Page: 1 2 3 ... 13 14 15       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing