Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Raduha - Lanež - Prosenčev vrh- Spodnje Sleme - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / raduha - lanež - prosenčev vrh- spodnje sleme
 Raduha - Lanež - Prosenčev vrh- Spodnje Sleme
3.10.2008 - MarkoS
Mene zanima kaj je s to potjo, ki je na zemljevidu PZS vrisana kot lahka markirana pot. Ali je temu res tako, ker zadeva ne zgleda ravno tako. Namreč prejšnji teden, ko smo želeli iti po tej poti, smo si na Lanežu spremislili, ko smo pogledali kam kažeta puščica in napis HONIKOVA. A kdo ve kaj je s to potjo, je dejansko markirana, prehodna? Ker v knjigi poti Kamniško-Savinjske alpe sploh ni vpisana.

In še en problem, na istem zemljevidu ni vrisana markirana pot iz razpotja na Lanežu naravnost po hribu navzdol, ki potem pri vznožju zavije desno proti jugu, verjetno na kočo na Loki? markacije so videti starejše, pot pa ni vrisana v zemljevidu...
drobtinica     
21.10.2008
pozdrav!

v nedeljo 19.10. smo se tudi mi odpravili na radugo od grohata čez durce na vrh. ker smo hoteli narediti krožno pot, smo se odpravili na kočo pri loki in potem na lanež, ker smo na karti kamniško-savinjske alpe videli vrisano markirano pot ki kaže z laneža navzdol, smo se hoteli po tej poti odpraviti dol. tukaj pa je nastal problem?? tako kot je bilo že zgoraj opisamo, ta pot se nam je zdela zelo čudna? zmeden
in tudi mene zanima kaj je s to potjo?
in kakšna je? zahtevnost, prehodnost, itd.

kar se pa tiče poti iz laneža, kot si MarkoS napisal zgoraj,ki sploh ni vrisana na karti, pripelje na kočo na loki.
lp
geppo     
22.10.2008
Mi smo v ponedeljek prišli po grebenu iz Bele peči- Raduha, samo noben ni opazil poti za kam drugam - kakor naprej - Durce?
Lp
drobtinica     
23.10.2008
geppo, saj je nisiste mogli opaziti, če pa je tako slabo vidna. na kamnu ko je smer za durce, je odzadaj napis HOVNIKOVA in puščica, ampak zelo zelo slabo vidno.jezen
je pa pot vsaj kliko smo mi vidli na začetku že zelo grozna na pogled, kar odrezana skala.in koliko se je nam zdelo kar v slabem stanju, zato se tudi nismo podali po njej navzdol. na zemljevidu pa je vrisana kot lahka markirana pot??? ne več je je noben več ne vzdržuje?
lp
geppo     
23.10.2008
Bomo podrobneje pregledali, kadar bomo hodili še tam okrog. Sabo smo imeli veterana, ki že 50let hodi v gore in ko sem ga o tej poti vprašal ni vedel nič. Pa je sigurno bil na Raduhi že.....
Lp
gasilec     
23.10.2008
V planinskem vodniku "Kamniške in Savinjske Alpe" avtorja Petra Ficka iz leta 1982 je navedena pot opisana na strani 357, in sicer kot pot od Jakoba v Koprivni do Raduhe. Navedek iz opisa "Planinci redko hodijo po tej poti-kratko in malo zato, ker je ne poznajo.Odlikujeta jo lep razgled in osamljenost, v bližini drugih poti ni. Med obema vojnama jo je nadelal znani koroški planinec Ivan Hojnik". Iz opisa je razvidno, da so bile že v tistem času markacije precej zbledele.
Sem pa pred kratkim nekje zasledil kritiko navedenega zemljevida ravno v zadevi te poti in sicer v kontekstu, da je vrisana markirana pot, ki ne obstaja več.
gasilec     
23.10.2008
Sem našel vir zadneja stavka v mojem prejšnem sporočilu in sicer v vodniku "Kamniške in Savinjske Alpe" (več avtorjev) iz leta 2004 in sicer na strani 262, točka 905.

Vucko.st     
24.10.2008
V nedeljo 19.10.2008 sem delav krožno pot.
Koča na loki - Raduha - Durce - koča na Grohatu - Lanež - konska loka - koča na Loki. Izhod iz Grohata gledano proti Lanežu
je desno (nemarkirano - informacijo dobite v koči)na grebenu se pridružite poti ki pelje iz Prosenčevga vrha,pot je vidna ni pa muletera, ko vstopire v skale Laneža so vidne rdeče markacije, ki vas pripeljejo na vrh Laneža (spust po tej poti vam ne priporočam). Z Laneža se spustite po merkacijah do konske loke, na loki je umetno jezero za napajanje živune, ko ste pri njem je treba strogo zaviti desno - merkacije usmirjajo, hodite cca 15 minut pridete na preširen travnik, s pogledom desno opazite pot ki pelje iz koče na Loki na durce. Tu se spustite na to pot in grete pustolovščinam naproti.
Vucko.st     
24.10.2008

Se opravičujem: gledano iz Grohata proti Lanežu greste LEVO, proti osamljenim drevesom,za drevesi zasledite pot in po njej levo, ta pot vas pripelje na greben na potiz Prosenečevga vrha....
drobtinica     
24.10.2008
vucko.st a ti si šel po tej poti na vrh laneža? in kakšna je sploh ta pot? prehodnost, krušljivost?
čudno pa je to, da nekateri sploh ne vejo za to pot? sam je pa to čudno da jo PZS še navaha v kartah, če je tako slaba???
geppo     
24.10.2008
Ta pot pelje iz Grohata na Lanež in obratno??
Lp
Raduha - Lanež - Prosenčev vrh- Spodnje Sleme Dobro vidna pot na vrh Laneža, ki smo jo opravili mi!1
geppo     
24.10.2008
Da ne bo nesporazuma - jaz sprašujem?
Ali pot o kateri govorimo pelje iz Grohata na Lanež in obratno? Pot, ki je vidna je pot , ki smo jo opravili, ko smo prišli po grebenu od Bele peči. So se pa na poti proti vrhu Raduhe zanimali ( družina ) še za eno pot, ki naj bi peljala do Grohata. V Durcah, naj bi bila ena skala tik pred odlomom in pot gor je bila tudi zaradi severne strani ledena. Zato sem smatral, da iščejo bolj varno por do Grohata!
Lp
Vucko.st     
24.10.2008

Ko sem sestopal iz Durc proti Grohatu sem bil deležen te skale in poledenelosti.

Iz Grohata levo proti grebenu in stičišču poti Presenečevga vrha do podnožja Laneža je pot med borovci in po travi. Tik pri prehodu v skale je trba malenkost pazljivosti da se pride pod steno, sledi malenkost meliša, zagleda se puščica v levo in se sledi tem oznakam. V skli je dosti šudra, je nekaj klinov..., treba pa je tudi nekaj poplezati. Če se je že naredila tansferzala potem ni bojazni za ta podvig. Jaz osebno za spust po tej poti nisem, je kar nevarno. Za probat je. Namreč to traso sem že 3x prehodil, samo zmeraj na Lanež. LP
Nikolaj     
24.10.2008
Mi smo lani šli iz Loke na Raduho. Držali smo se malo preveč desno, tako da smo prišli na Lanež. Pot ni nič kaj posebnega v tehničnem smislu, je pa lepa in gre veliko po robu (severni steni Raduhe).
Meni je bila všeč.
Na http://nikolaj.moj-album.com/album/10364634/?stran=1 je nekaj slik, ki pa so žal pomešane.
drobtinica     
25.10.2008
geppo - odgovor na tvoje vpr! ja vrjetno je družina mislila pot iz laneža do grohata navzdol, ker smo se tudi mi mislili podati po tej poti navzdol, ravno zaradi poledenelosti na durcah!!! odločali so se pa ravno zato vrjetno, ker je ta pot na karti vrisana kot lahka pot in ne takšna kot jo opisuje vucko! to za mene ni več lahka markirana pot ...???, če ima vmes kline in se moraš plezat da prideš po skali gor, kaj šele dol! ???
geppo     
25.10.2008
Droptinica
Tako, hoteli so se izogniti poti po kateri so prišli ( Grohat-Durce ) in so smatrali, da obstaja še katera lažja in bolj varna. Zanimivo pa, da ta pohodnik, ki je bil z nami ne pozna te variante do Grohata. Bomo pa to varianto ko bomo imeli priložnost pregledali in malo pofotkali, da vidimo kakšna je!!
Lp
Raduha - Lanež - Prosenčev vrh- Spodnje Sleme Pogled na pot Durce - 20.10.081
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing