Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bobnarjeva grapa - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Bobnarjeva grapa
1.3.2009 - pikec1
lp

Kot veste je včeraj dva planinca oz. plezalca zasul plaz v Bobnarjevi grapi.Ko sem se vračal s Kokrškega sedla ob 7.37 sem videl dva planinca ki sta vstopala v omenjeno grapo. Upam da nista to ravno tadva ki sem ju slikal. Sožalje družinama.
Bobnarjeva grapa1 Bobnarjeva grapa2
Johny77     
1.3.2009
včer sm bil tud na tem koncu k sm šou na kamnišk sedl, kdaj se je pa nardila ta nesreča ? k včer je blo slišat in videt zelo veliko plazov k smo stal pr koči se je slišalo bobnenje.
navrhu     
1.3.2009
Jaz sem šel v soboto dopoldan na Kamniško sedlo. Ker sem pozabil sončna očala (ja, tudi to je lahko razlog) sem prišel le do kolibe Pastirji in tam užival na soncu 30 minut ter se vrnil nazaj v dolino. V tem času se je pod Brano sprožilo najmanj 10 snežnih plazov. Pod Brano sem videl dve skupini planincev, ki so kljub temu plezali v smeri proti Brani. Vsi, ki so hodili mimo (z menoj na čelu) smo se strinjali, da si ti planinci malo preveč upajo, saj so se levo in desno od njih nenehno prožili plazovi.

Ob 10:41 sem posnel fotografijo štirih planincev pri plezanju proti Brani. Tako obstaja precejšnja možnost, da sedaj ravno dva od teh štirih manjkata. Fotografijo bi pripel temu sporočilu, vendar mi to program ne omogoča.
Bobnarjeva grapa Fotografija južne stene Brane. Na sredini so slabo vidni štirje planinci. Prosim ne kopirajte te fotografije brez mojega soglasja (razen za uporabo na Hribi.net!1 Bobnarjeva grapa To pa je fotografija posneta 28.2.09 ob 10:41 uri z 10x zoom iz Pastirji proti štirim planincem. Prosim ne kopirajte te fotografije brez mojega soglasja (razen za uporabo na Hribi.net!2
janez3     
1.3.2009
Bobnar je na drugi strani Brane.
navrhu     
1.3.2009
No potem pa to niso bili ti štirje planinci. Ampak ti (moji) štirje so bili kot rečeno izredno nespametni saj so vztrajali pri plezanju, čeprav so se levo in desno od njih prožili plazovi.
misk     
1.3.2009
lp včeraj sem šel na grintovec in bilo je fantastično,le popoldne je bil sneg precej mehak.za nesrečo sem zvedel šele danes popoldne.sem pa tudi jaz slišal precej bobnenja v stenah.tudi jaz se pridružujem pikcu1.moje sožalje
the dancer     
1.3.2009
Tut grapa na Kokrško sedlo je proti vrhu vedno bolj 'vkleščena' med stene in pri tej odjugi lahko hitro kej pade dol, sneg ali kamenje, tak da pamet v roke.
Fazo     
1.3.2009
Na brani je bila včeraj še ena nesreča v istem žlebu...ene hrvat si je ob padcu zlomil stegnjenico. medtem ko so ga reševali so mimo plezali oni štirje od katirih sedaj 2 manjkata.
Tudi moje sožalje družinama.
Primož76     
2.3.2009
V soboto sem bil tudi sam v stenah Brane, konkretneje v Bosovi grapi. Že ob cca 8.30 so bile razmere v grapi slabe. Namen sem imel iti do vrha Brane pa sem malo nad sedlom za Butaro obrnil in sestopil nazaj po Bosovi. Od nadaljevanja so me odvrnile razpoke v snegu malo nad sedelcem. Pot navzdol je bila kar zahtevna predvsem zaradi cokel, ki sem jih otrkaval vsakih 15, 20 m. Med sestopom sem srečal trojico, ki se je v smer šele podajala. Ko sem si na plazovini pod Brano ob cca 10.20 snemal dereze in plezalni pas je močno počilo in po eni od grap je privršel plaz.
Primož76     
2.3.2009
http://blackorange.moj-album.com/album/15062119/
mosovnik     
2.3.2009
Primož76;če si slikal ob cca 10h, si naju ujel na vstopu v Wisjakovo.

Tudi jaz izrekam sožalje družinama.
Primož76     
2.3.2009
Mosovnik možno, da je bilo nekje ob tej uri ja. Sem bil ravno pri koncu grape ob sestopu.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing