Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Tirske peči
25.4.2009 - geppo
TERSKE PEČI ( nekje opazil tudi Tirske peči? )
Vsako vožnjo proti Logarski občudujem pečine, ki se vidijo( Radmirje - Ljubno ) - pogled proti Goltam.
Strme pečine padajo v gozd in iz gledajo zelo nedostopne. Na zemljevidu poiščem in izberem krožno pot.
KIJ-TIRŠEK-SPOMENIK NA STONU-MOZIRSKA KOČA-STARI STANI-PODLESNIK-KIJ
Zjutraj se v megli ( od Letuša )peljem proti Ljubnem. 2,6km od centra Ljubnega proti Smrekovcu se cesta odcepi za Kij ( tabla ob cesti ). 3,5 km je do kmetije (Kij )kjer pustim avto ( 6:30ura ). Pogledam v megleno dolino in po že hitim po cesti. Pri križišču ( table ) že ugotovim, da bom tukaj zašpilil krožno pot.
Pri Tiršeku me pričaka trop ovac ( grem čez dvorišče ). Kmalu zagledam prepadne stene. Pot vodi dosti nižje in za ogled se je potrebno malo potruditi ( zelooo strmo ). Ogledam si stene in se spustim nazaj na pot. Ob 8:30uri sem pri spomeniku ( Ston ). Pot nadaljujem in ob 9uri sem že pri Alpskem vrtu ( Golte ). Krenem levo za Stare stane - kmalu zagazim v sneg. Izberem si smučarsko progo in me malo drži, da se ne udira preveč globoko. Vreme je super in hitro napredujem. 9:40 sem pri Starih stanih. Po malicam se malo sončim in poiščem pot za Ljubno. Ko prečkam smučišče Ročka že iščem kmalu markacije ( kar, se mi na vrnitvi kar nekajkrat zgodi ). Spuščam se po strmi gozdni cesti ( zelo blatno ). Ob 11:10uri sem pri kmetiji Podlesnik. Prijazna gospa mi pokaže pot čez njihov pašnik ( levo pred kmetijo )in se spustim proti cesti ( markacij ni več ).Ko pridem ( ob potoku ) do ceste, se po njej spustim še nekaj minut in ob 11:26uri sem zopet pri tabli ( kažipot ) - pot je zašpiljena.
Pri Kiju se zahvalim, ker sem pustil avto na dvorišču in spustim se v dolino. Raduha je že v oblakih.
Lepa krožne pot, namenjena pohodnikom, ki nimajo radi skalovja in zajl. Najbolj je primeren krog, kot sem ga naredil jaz. Se počasi dviguješ - spust potem iz stanov je bolj strm. Vode ne primanjkuje na poti. Opažam, da pot ni preveč uhojena. Na poti nisem srečal ( razen divjačine )nobenga pohodnika. Imel malo težav z iskanjem markacij na povratku Stari stani - Podlesnik. Pot je v celoti markirana razen Podlesnik - Kij. Ampak, tukaj si že praktično na cilju.
PREHODITE JO!!
LP
Tirske peči Zgornja cerkev v Radmirju gleda iz meglic1 Tirske peči Kij - tu pustil avtomobil2 Tirske peči Tu se pot zašpilji - grem desno3 Tirske peči Trop ovac - tukaj čez dvorišče ( Tiršek )4 Tirske peči Proti steni5 Tirske peči Pot6 Tirske peči Alpski vrt - Golte7 Tirske peči Po smučarski progi8 Tirske peči Stari stani9 Tirske peči Prečenje Ročke in v gozd10 Tirske peči Kmetija Podlesnik - pred njo čez pašnik navzdol do ceste in potem levo po cesti11 Tirske peči Tu čez - pri lesi je potoček12 Tirske peči Spuščam se v dolino13 Tirske peči To so te peči14
pika     
25.12.2011
Danes sem pot prehodila po smeri, ki jo je opisal Geppo. Do Mozirske koče je lepo markirana in sledenje kljub malo uhojeni poti ne predstavlja težav. Od Starih stanov pa je stvar drugačna. Najprej sem proti levi prečila planoto in na vstopu v gozd ugledala tri nove, bleščeče markacije. Glede na to, da sem bila že rahlo pozna (jutranje poležavanje) sem si kar oddahnila, da ne bo treba iskati poti, ampak... Za vstopom v gozd izberem levo, gornjo gozdno cesto, opazim še eno obledelo markacijo, to pa je bilo tudi vse do Podlesnika. V glavnem sem se ves čas držala leve poti, razen nekje na sredini blizu lovske preže, kjer sem zavila desno in prišla do makadamske ceste. Po njej cca. 150 m potem pa se pod njo, zopet levo, odcepi gozdna vlaka, ki te čez čas privede do kmetije Podlesnik. Lahko, da sem zgrešila drugo, markirano pot, ki jo omenja Geppo, ampak za tiste, ki ste malo manj pozorni (tako kot jaz), je izhod iz težav vedno levo velik nasmeh. Da je bil dan lep in razgledi čudoviti, pa se tako ve nasmeh.
Tirske peči1
geppo     
25.12.2011
Tudi jaz sem bil tam kjer opisuješ parkrat v dilemi. Nekam čudno je tam "markirano" do Podlesnika.
Sem pa letos našel lepo izpeljano lovsko pot, ki te popelje na Medvednjak. Do tam kjer imajo lovci LD Rečica svojo lovsko kočo. Tako ni treba hoditi po tisti blatni gozdni vlaki. To je mišljena pot do tam, ko prideš na ovinku na asfalt ( malo pred Alpskem vrtu ).
Lp
pika     
25.12.2011
Hvala, bom poiskala za naslednjič. A je to pot iz Starih stan proti Medvednjaku? Verjetno pa to pomeni, da greš potem pod pečmi tudi nazaj. Drugače pa je bila vlaka danes pomrznjena, tako, da glede blata ni bilo problema.
geppo     
26.12.2011
Te povezave s Starimi stanami ne poznam.
Ko sem šel od spomenika naprej in predno prideš v to običajno blatno vlako ( markirano ), ki te pripelje do asfalta ( ovinek )grem v vlako ki pelje levo (lahko da pripelje tudi na Stare stane?) in po njej. Čedalje bolj izgublja namembnost vlake in prehaja v pot. V gozdu je potem z dvema kamnoma označen začetek poti - desno ( ki je tu zelo slabo vidna )po nekaj metrih pa potem postane lahko sledljiva. Potem te pa pripelje na sredino Medvednjaka.
Lp
geppo     
10.4.2012
Naslov bi sedaj moral spremeniti
TIRSKE PEČI
Sedaj ko bolje poznam zadevo vem, da imajo ime po zadnji kmetiji Tiršek.
Včeraj sem se sam lotil poti čez steno, pa sem obupal na predelu, kjer je bilo vse prepleteno z podrtim drevjem. V snegu sem kolovratil po svežil parklastih sledovil in poslušal lajanje srnjaka malo nižje. Potem sem si rekel: v kopnem se vrnem.
Kar kar kmalu zatem pa presenečen naletim na skupinico AO tečajnikov, ki si nadeva čelade.
Prosim njihovega vodnika in pridružim se jim. Pot je tako čudovito izpeljana, da sem bil presenečen. Tudi na težavnih mestih dobro varovana. Je pa potrebna še vedno previdnost in iskušnje.
Iz skale izstopimo v predelu, ki ga imenujejo ( upam, da je pravilno GAMSJI VRT ). Polno je že cvetočega avriklja katerega cvetovi kukajo iz snega. Na Golteh se ločim od prijazne skupinice in se še enkrat zahvalim njihovem vodniku.
Do spomenika se vrnem po lovski in potem po vlaki pod steno nazaj do Tiršeka.
lp
Tirske peči Kmetija Tiršek1 Tirske peči Tu pa sedaj v gozd2 Tirske peči Divji teren3 Tirske peči Tečajniki4 Tirske peči Začne se konkretni del5 Tirske peči6 Tirske peči V led okovane skobe7 Tirske peči Nekateri pa prihajajo v ta del grape8 Tirske peči Tečajniki se pripravljajo za vzpon po navpični, ledeni steni9 Tirske peči Izhod iz grape10 Tirske peči Kar nekaj metrov je že pod nami - a je še tudi kar precej za preplezat, prehodit11 Tirske peči Proti cvetočim delu poti in hkrati izstopu iz stene12 Tirske peči13 Tirske peči Golte14 Tirske peči Poslovim se od skupinice15 Tirske peči Cvetoči del vrta16
pika     
2.6.2012
Ker si vremena ne moremo podrediti, se mu lahko samo prilagodimo. Zato se za današnji dopoldan odločim, da ponovno obiščem, v zadnjem času veliko omenjane, Tirske peči. Zapeljem se do Negujnic, potem po označeni poti, mimo paintball igrišča za prave moške velik nasmeh, do Planine Ston in naprej do partizanskega spomenika. Tam zavijem levo na pot proti Tiršku in malo pred kmetijo, pri porušenem možicu (verjetno lovci želijo svoj mir) strmo navzgor. Seveda me steza povede mimo večkrat poslikane bukvine skulpture (ki bi lahko imela prostor v marsikateri galeriji) do sten. Pod stenami je lepo sledljiva lovska pot, ki se izteče pri spomeniku na Stonu. Vstop v varovano pot nisem zasledila, pa ga zaradi vremena tudi nisem posebej iskala. Potem pa nazaj do avta, kjer z veseljem sezujem cmokljajoče gojzarje. Bil je še en lep dan, zavit v skrivnostne meglice, iz katerih me je večkrat opazovala jelenjad nasmeh.
Tirske peči na začetku celo nekaj jasnine1 Tirske peči Paintball - bolje to, kot prave puške, ampak....2 Tirske peči pri lovski koči me dočaka rahel dež3 Tirske peči bukvin akt4 Tirske peči pot poteka pod stenami5 Tirske peči ob poti6 Tirske peči vrnitev v preteklost - obledela markacija7 Tirske peči samo zdravje8 Tirske peči solnica9 Tirske peči travnik ob lovski koči10
arta     
3.6.2012
čestitam Pika, dokaz več, kako si lahko siv in meglen dan naredimo čudovit
nataša1     
15.7.2012
Lep pozdrav vsem, ki so vam poti čez Tirske peči izziv, oddih ali pa kraj, kjer lahko svoje vsakodnevne skrbi vržete čez strmo skalovje... vsaj za tisti čas, ko iščete primerne poti, saj jih je kar nekaj. Nekatere skoraj nevidne, druge dobro uhojene, tretja, ki je bila tudi meni izziv, pa je opremljena z jeklenico. Črv radovednosti me je začel glodati, ko me je prijatelj Marko vprašal, če vem zanjo? Nisem imela pojma, čeprav sem čez Tirske že kar nekajkrat "lazla" in z njih odnesla nekaj delov zarjavelega štedilnika, ki je, predvidevam, ostal še iz časov NOB???
Geppo, hvala. Razen moje intuicije, so bile tvoje fotke edini pripomoček, da sem jo našla že kar v prvem poskusu. Z Markom sva bila navdušena nad izpeljavo poti. Na vrhu pa sva za nagrado dobila še lep razgled na orlovo gnezdo in bližnjo okolico s Kamniško-Savinjskimi Alpami v ozadju. Ima mogoče kdo podatek kaj je z orlom? Zdi se, da je gnezdo prazno?! Pot sva nadaljevala do planine Golte, kjer z vrha nazaj nikoli ne bi našla poti, če ne bi od tam prišla. Super prehod! Sestopila sva po lovski v smeri SZ in nekje na pol poti zašla in se tako "nagradila" z dodatkom, ki je terjal nekaj prask in odrgnin, ki pa so bile pozabljene, ko sva končno prišla do kmetije Tiršek, kjer sva imela parkiran avto ter doma ob hladnem pivu analizirala najino uspešno raziskovanje.
Tirske Peči spadajo v krajinski park, ki je bil ustanovljen, da se zaščiti orla. Ta si je za svoje gnezdo izbral res izvrstno strateško točko. A v svojem habitatu potrebuje poleg hrane tudi veliko miru, zato nisem opisovala poti, ki sva jo z Markom prehodila, saj si želim, da Tirske Peči obišče samo tisti, ki jih črv radovednosti resnično preveč gloda, da bi mirno spali. Mislim, da se bodo s tem strinjali tudi lovci, ki so v tem okolju največ prisotni.
Vse, ki ste ali boste postali ljubitelji tega koščka čudovite narave, zelo lepo pozdravljam.
Varuhinja gorske narave Nataša!
Bbrina     
10.9.2012
Najino raziskovanje Tirskih peči pa je potekalo takole. V prvem sem pustila kolo na planini Ston, našla stezico do čedno zanimive bukve ter seveda do sten. Večerni čas je že naznanjal, da bo potrebno odkolesariti s planine Ston čimprej domov, zato sem nadaljevanje za vzpon preko sten pustila za naslednjič.
Včeraj popoldne sva pod planino Ston pustila avto,poti nisva mogla zgrešiti, ker je s planine odmevala bučna glasba, ki sva ji samo sledila.Pod stenami sva hitro našla vstop, izstopila na planinah Golt ter se sprehodila po lovski stezi nazaj. Kot so povedali že predhodniki so izpostavljena mesta varovana, ni pa za tiste ki radi hodijo po stezah označenih z markacijami.
Tirske peči1 Tirske peči nekje na sredini Tirških peči2 Tirske peči3 Tirske peči4
geppo     
10.9.2012
Kaj pa divji prašiči..? nasmeh Tudi tukaj so..
lp
Tonika     
13.9.2012
V torek po dolgem času po službi spet čez Tirske peči. Pot iz Stona pod peči je dobro shojena.
Divjih prašičev pa očino tudi ne manjka, saj je Zadnja planina- Konjska loka močno razrita, najhuje je ravno okrog lovske opazovalnice- zanimivo. Sicer pa pravi užitek.
Tirske peči Plezalni del poti., ki je lepo zavarovan1 Tirske peči divji prašiči so bili na delu...2 Tirske peči pogled čez jezero na Treh plotih proti  KSA3 Tirske peči lepotci na Medvedjaku4 Tirske peči5
jonatan     
10.10.2012
Zanimiva je misel o tem,kako nam je tersko področje blizu in kako malo ga poznamo.Dejstvo je,da so cesto do Tiršeka dogradili šele leta 1979.Drugo dejstvo je,da peči razen lovcev in nekaterih posameznikov niso obiskovali in raziskovali.Za nekoliko starejšo zgodovino bi pa lahko rekli,da so področje nekateri dobro poznali.Mene so v ta konec zvabile stare zgodbe in od sonca ožarjene peči:Bronac,Kašmanca,Travnatnica,Visoka peč,Smonk...Velik problem za obiskovalca je težaven teren,ki vsekakor ni primeren za vsakega.Treba pa je reči,da najdemo tudi nekaj prav enostavnih poti za sprehod in rekreacijo.Seveda omenjena pot čez peči spada med zahtevna brezpotja,kjer moramo poleg kondicije imeti še primerno ostalo opremo.Tako kot drugi tudi jaz ugotavljam,da so občutja v Teru zelo močna in lepa.Zakaj?Menim,da iz dveh razlogov:1.za doživetje lepote se je treba potruditi 2.je to terski prastari ambient,ki nas s svojo neokrnjenostjo zagrabi.Svojo pot po Teru sem danes začel pri Konšaku,nadaljeval navzgor ob potoku Gračanca,kateri ima mnogo izvirov,najsevernejši seže visoko v Terske peči in se nam zgoraj predstavlja kot suhi Miklavžev graben,ki na površju da vodo le ob dolgotrajnem in hudem deževju.Izvir pa je kar stalen,nad skokom,ki smo ga preplezali v spodnjem delu zahtevne poti.Pot nadaljujem po zgornjem delu,ki poteka po prehodu v Štengah,ki so del zgornjega skalnega sistema Visoka peč.Po terskem robu sem pot nadaljeval na vrh do pašnikov.Za sestop sem danes izbral brezpotje čez strmi travnik Travnatnice,ki nas čez Smonk pripelje navzdol na planinsko pot Tiršek-Mozirska koča
geppo     
4.5.2014
Tirske pečine/Golte/Alpski vrt 4.5.2014
3.5.2014 mrzel, vetroven,deževen, večer
Potem, telefonski klic, če izpolnim obljubo, dano pred dvema letoma ( pohod čez Tirske )? »Pokličem nazaj čez pol ure«, odgovor. Pozneje se v parih minutah s »čebelarjem« dogovoriva podrobnosti. V vetrovnem in oblačnem jutru parkiramo, na predzadnjem ovinku pod Belo pečjo. Sledi spust po markirani in potem malo mojega raziskovanja ( še ena varianta ..) in smo pri znani bukvi. Od bukve v grapo in samo še navzgor. Čez »Štenge«, »Gamsovega vrta«, mimo cvetočega avriklja . Na čistini, mimo lovskih opazovalnic z nami pometa hladen SV. Pod steno smo bili v prijaznem zavetrju. Že vlečemo oblačila, pokrivala, žganico iz »rugzokov«. Iz »Žlajfarjeve« koče ( dimnika ) se v sunkih vetra veselo vrtinči dim in hitro smuknemo na toplo v zavetrje. Lastnika sicer ni bilo v brlogu, je bil pa zelo prijazen namestnik. Prijazno, kot se za v gore spodobi, smo postreženi . Na mizi se kopičijo dobrote prijateljev iz SV Slovenije ( zaseka, pikantne klobasice, meso iz tünke……, čiliji oskrbnika, golaž…pa kaj bi vam delal luštenasmeh
Po malici pa sledi raziskovanje cool Janezovega »dvorišča«. Najdemo ga, kje drugje kot pri bivaku, kjer veselo s kolegom debatirata na soncu in brezvetrju. Padejo predlogi,ideje in že drvimo po grebenih in travnatih vesinah. Skozi okno pod Alpskem vrtu in potem po skalnih grebenih gor in dol. Za nekatere že kar adrenalinsko…..Janez spleza konico pri oknu, za lastovko na njenem vrhu se že ne upam rečt….ampak, eleganten je pa pri svojem plezanju ( vsak čast !!! ). Na trenutke, sem pri katerem možicu na skalni konici začudenzavijanje z očmi ko reče: »Sedaj pa tukaj dol«! Pa se potem se že najde lep oprimek, stop, da vse zlezemo. Po cck. šestih urah smo zopet pri avtu.
Lep dopoldan v brezpotju, naravi in prijetni druščini….
lp
Tirske peči V grapi1 Tirske peči V grapi2 Tirske peči3 Tirske peči SV pometa na čistini4 Tirske peči Pri Žlajfarju5 Tirske peči Smrček6 Tirske peči Janez na igli7 Tirske peči8 Tirske peči Tu smo se potepali 9 Tirske peči10 Tirske peči Vhod v mesarsko lopo11
pika     
4.5.2014
Kot vidim, so se potrdile tvoje besede: "Na Golteh se vedno najde kaj novega". LP
čebelar     
4.5.2014
Danes pa smo preživeli res lep dan na Golteh.
Hvala ti Geppo za vodenje po brezpotjih in pa hvala tudi JTrogarju za popestritev dneva.nasmeh
geppo     
30.9.2014
Tirske pečine
V lep sončen dopoldan se odpeljem z mopedom proti Ljubnem. Po cck. več kot dveh letih prvič sam v brezpotje.
Ustavim se pri Bernardu pod Tirskimi pečinami. Popijem jutranjo kavico in ju vprašam za kakšno nepoznano varianto prehoda od tukaj čez pečine. Približno mi razložita, ker v potankosti se ne da…pa še rešilna bilka ( poklič po telefonu..cool ).
Vzamem rukzok in mimo križa v gozd. Sledi mi njuna psička in ko jo nagajam nazaj naredim prvo napako. Zgrešim pravo gozdno vlako in grem po spodnji. Kmalu ugotovim napako in kljub temu nadaljujem, saj približno vem kam me po pripeljala. Bom pa iskal tam, kjer bi se naj vračal. Psička mi sledi do spomenika - Ston . Ko se pa strmina poveča , odneha. Iščem skrite lovske sledi in uspe mi najti eno, ki bi naj vodila v želeno smer. Pridem do lovske opazovalnice, ki jo na novo lovci postavljajo, zmeden sem...zavijanje z očmi Bernardova žena je govorila o razpadli..
Za opazovalnico pa travna strmina, ki bi ustrezala opisu… Strmina je tako huda, da si raje poiščem skalnati greben nad prepadom. Ko se plazim pod smrekovim vejam ne opazim, da sem izgubil termoflis. Strmina preide v gozd in kmalu spoznam, da sem na pravi sledi. Ko vzamem na razgledišču aparat iz nahrbtnika , pogrešam termoflismrk pogled. Toliko si še vzamem časa, da raziščem teren in najdem sledljivo lovsko pot, ki vodi na Golte. Zatem pa nazaj v iskalno akcijo. Sreča, izgubljeno je kmalu najdenonasmeh.
Na domačijo se vrnem po skriti lovski stezici, ki je lepo izpeljana pod celotnimi pečinami. Jesenska barvitost se že kaže. Med potjo opazil nekaj lisičk in veliko ostalih gob, ki mi niso ravno poznane.
lp

Tirske peči1 Tirske peči2 Tirske peči3 Tirske peči4 Tirske peči5 Tirske peči6 Tirske peči7 Tirske peči8 Tirske peči9 Tirske peči10
JTrogar     
4.2.2015
Lepo vreme naju je z Milanom včeraj zvabilo v Tirske peči. Parkirala sva na Planinski ravni. Med uživaškim gaženjem po globokem snegu pod Tirskimi pečmi sva videla kar nekaj gamsov. V plezalnem delu bi prišlo prav še več snega, drugače pa je kar v redu. Skobe gledajo iz ledu. Tudi zajle se še povečini vidijo. Seveda pa bo že po napovedanem sneženju vse drugače. Prek Konjskega vrha, Starih stanov in enega od grebenov pod Okencem sva se vrnila nazaj do avta. Krasna 4urna tura z vsem kar ti srce poželi.cool
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golt, Janez
Tirske peči spomenik še stoji1 Tirske peči Tirske peči2 Tirske peči po lovski pod Tirskimi pečmi3 Tirske peči vstop v grapo 4 Tirske peči5 Tirske peči6 Tirske peči7 Tirske peči8 Tirske peči9 Tirske peči skobe še lepo gledajo ven10 Tirske peči11 Tirske peči12 Tirske peči13 Tirske peči izstop iz grape14 Tirske peči Ljubno s skakalnico15 Tirske peči Radmirje16 Tirske peči17 Tirske peči18 Tirske peči prek Gamsjega vrta19 Tirske peči prek Gamsjega vrta20 Tirske peči lovski hotel21 Tirske peči pod Okencem22 Tirske peči hiter sstop:)23
Video:
Pod Okencem - malo zabave
geppo     
25.4.2015
Tirske peči/Trije ploti/Javorca/Okno pod Alpskim vrtom/Mesarska lopa /25.4.2015
Ko sva se z Jasno na Nanosu pred tremi tedni pogovarjala o Tirskih, si nisem predstavljal, da bo do realizacije pohoda prišlo tako kmalu. Danes smo ujeli lep sončen dopoldan in opravili dogovorjeno turo. Janez in Milan pa pohodnikom med potjo pokažeta »novitete«…,teh jima nikoli ne zmanjkavelik nasmeh. Štartali ob 8 uri izpod Bele peči. Gozdna vlaka proti Stonu precej blatna. V Tirskih ni posebnosti in ob 10:40 smo pri Treh plotih. Malo predahnemo, malicamo in spustimo se proti hotelu. Na smučarskih progah še flike snega.
Po Severjevi proti Javorci, do bivaka ( 12:00ura ). Vzamemo si nekaj časa, da pohodnikom razkažemo okolico. Spustimo se mimo skalnih pomolov do prečnice, ki nas vodi do Mozirske koče. Naslednji cilj je okno pod Alpskim vrtom. Janez, kot po navadi spleza na konico in od zgoraj fotografira udeležence ( mi pa njega od spodaj )cool. Skozi okno se spustimo do Mesarske lope in prečimo do parkiranih avtomobilov ( 13:30ura ).
Maksimalno izkoriščen sobotni dopoldan, ki se je zaključil v Šmihelju. Zadovoljni smo bili mi, ki smo vodili in tisti, ki so bili vodeni.cool
lp
Tirske peči Jutranji štart izpod Bele peči1 Tirske peči Pot proti steni2 Tirske peči Vertikala v grapi3 Tirske peči Vertikala v grapi4 Tirske peči Drugi del poti v Tirskih5 Tirske peči Avrikelj v Gamsjem vrtu6 Tirske peči7 Tirske peči Proti Trem plotom8 Tirske peči Skupinska9 Tirske peči Spust proti hotelu10 Tirske peči Bil je čisto premražen in sem ga dal na sonce, da se ogreje 11 Tirske peči Smrček je pogledal ven12 Tirske peči Pri  bivaku13 Tirske peči Pri bivaku14 Tirske peči Plezalni inserti Janeza15 Tirske peči Plezalni inserti Melite16 Tirske peči Nekaj novega....Komu uspe najti ta prostor..??17 Tirske peči Na Lovski peči18
JTrogar     
26.4.2015
Včeraj zjutraj sem zaradi zdravstvenih težav še v postelji kolebal ali naj grem na pohod ali ne. Milan in Zlatko me zato sploh ne upata poklicati, saj sama vesta kako težko je v taki situaciji. Ko sem pogledal skozi okno proti z vzhajajočim soncem obsijanim Goltem, je bila odločitev jasna. Kljub tveganju grem. Pokličem Milana, če nisem slučajno prepozen. Pove mi, da imam slabe pol ure časa za pripravo. Kmalu je že na dvorišču in odpeljeva se gor. Parkirava pod Belo pečjo in kmalu pridejo še ostali. Sledi prisrčno snidenje. Pohod je bil poln vsega: hoje po na novo zorani gozdni vlakieek, postanek pri spomeniku OF, erotičnega gozdavelik nasmehmežikanjenasmeh, vzpon po plezalnem delu Tirskih peči(pustili smo vpisni zvezek), občudovanja avrikljev v Gamsjem vrtu, prijetnega druženja, adrenalinskih vložkovmežikanje, fotografiranja, pripovedovanja štorijvelik nasmeh, postankov, uživanja v čudovitih razgledih, spoznavanja lokalnih znamenitosti, hoje čez drn in strnvelik nasmeh, jamarjenja,... in nazadnje na žalost tudi slovo pri prijaznem oštirju Ivici v Šmihelu.
Hvala vsem za res prijetno druženje, bili ste čudovita družba.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golt, Janez
Tirske peči parkiranje pod Belo pečjo1 Tirske peči pri spomeniku 2 Tirske peči priprave na plezalni del Tirskih peči3 Tirske peči pod Tirskimi pečmi4 Tirske peči erotični gozd:)5 Tirske peči erotični gozd:)6 Tirske peči erotični gozd:)7 Tirske peči začetek plezalnega dela8 Tirske peči plezalni del Tirskih peči9 Tirske peči plezalni del Tirskih peči10 Tirske peči plezalni del Tirskih peči11 Tirske peči plezalni del Tirskih peči12 Tirske peči plezalni del Tirskih peči13 Tirske peči počitek in vpis v vpisni zvezek14 Tirske peči plezalni del Tirskih peči15 Tirske peči ob poti v Gamsjem vrtu16 Tirske peči plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt17 Tirske peči Gamsji vrt18 Tirske peči plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt19 Tirske peči Gamsji vrt20 Tirske peči plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt21 Tirske peči plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt22 Tirske peči plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt23 Tirske peči plezalni del Tirskih peči24 Tirske peči avrikelj 25 Tirske peči na Konjskem vrhu26 Tirske peči Pri treh plotih27 Tirske peči Pri treh plotih28 Tirske peči poziranje Pri treh plotih29 Tirske peči poziranje Pri treh plotih30 Tirske peči poziranje Pri treh plotih31 Tirske peči poziranje Pri treh plotih32 Tirske peči Pri treh plotih33 Tirske peči hotel na Medvedjaku34 Tirske peči si izbirajo smeri:) 35 Tirske peči na grebenu pod Javorco36 Tirske peči prečenje od bivaka pod Javorco37 Tirske peči prečenje od bivaka pod Javorco38 Tirske peči na Javorci39 Tirske peči na Lovski peči40 Tirske peči tudi na Lovski peči se najde kakšna lastovka:)41 Tirske peči utrinek pri Okencu42 Tirske peči utrinek pri Okencu43 Tirske peči utrinek pri sestopu z Okenca44 Tirske peči na poti do Mesarske lope45 Tirske peči nekdo se skriva:)46 Tirske peči gasilska pred Mesarsko lopo47 Tirske peči na eni od mnogih razglednih točk48 Tirske peči še nekaj korakov do cijla49 Tirske peči bilo je res lepo50
pika     
9.5.2015
Dopoldan čez Tirske peči pogledat za jegliči...
Tirske peči1 Tirske peči2 Tirske peči3
Stran: 1 2 3 4       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki