Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Na Koroško Rinko - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / na koroško rinko
 Na Koroško Rinko
26.7.2009 - marko1
Danes sem bil na Koroški Rinki.Iz Jezerskega pri žičnici me je pot vodila po Slovenski smeri,do koče na Ledinah.Od tu naprej proti Križu na Koroško Rinko.Pot je v celoti kopna.Samo eno snežišče je treba prečiti,ki pa je že shojeno.z palicami mala šala.Jeklenice v steni so ok, nekatera celo obnovljena.Pot je v celoti varovana.
Na Koroško Rinko Proti Slovenski smeri na Ledine1 Na Koroško Rinko2 Na Koroško Rinko Pogled proti jezeru na Jezerskem3 Na Koroško Rinko Začetek Slovenske poti4 Na Koroško Rinko5 Na Koroško Rinko6 Na Koroško Rinko7 Na Koroško Rinko8 Na Koroško Rinko Slovenska pot9 Na Koroško Rinko10 Na Koroško Rinko Konec plezalne poti proti Ledinam11 Na Koroško Rinko Lepo speljana pot prot Kranski koči na Ledinah12 Na Koroško Rinko Tik pod kočo na Ledinah13 Na Koroško Rinko Pohodna pot proti Rinkam14 Na Koroško Rinko15 Na Koroško Rinko Snežišče, ki pa ni prestrmo,z palicami no problemo16 Na Koroško Rinko Začetek plezalne poti na Koroško rinko17 Na Koroško Rinko18 Na Koroško Rinko19 Na Koroško Rinko20 Na Koroško Rinko Kar naporno21 Na Koroško Rinko Jeklenice so breshibne22 Na Koroško Rinko Strmo navzgor23 Na Koroško Rinko Dohitel nekaj planincev24 Na Koroško Rinko25 Na Koroško Rinko26 Na Koroško Rinko27 Na Koroško Rinko Par mertov do vrha Koroške rinke28 Na Koroško Rinko Na vrhu29 Na Koroško Rinko Vrh Rink30 Na Koroško Rinko Pogled proti Češki koči31 Na Koroško Rinko Vrnil mimo Kranske koče na Ledinah32 Na Koroško Rinko Proti Češki koči33 Na Koroško Rinko Na poti proti Češki koči34 Na Koroško Rinko35 Na Koroško Rinko Pogled na Češko kočo36 Na Koroško Rinko In še zasluženi počitek,pri Češki koči37
boby     
26.7.2009
Ali bi lahko pot malo bolj natančno opisal?
Slike so pa super!

LP
aljoša1     
26.7.2009
Marko1 super tura, zanima me samo kako zahtevna je pot od vrha nazaj do Ledin?mežikanje
marko1     
26.7.2009
Živjo!se mi zdi da sem lažje sestopil kot pa splezal na rinko.Predsem je treba paziti kam boš stopil,in kam se boš prijel.Veliko je drobnega peska,ki pa je lahko zelo zoprn ,da ti spodrsne.Priporočam plezalne rokavice.Mene so nazaj grede že pošteno pekle dlani,pa sem uporabljal rokavice.Ker je veliko jeklenic je veliko treba moči v rokah.Mislim,da sestop ni tako težaven,da ga nebi zmogel.Sem srečal danes staro in mlado,ki so premagovali goro gor in dol.Pa varovalni pas tudi priporočam,ker je dosti prepadno vse skupaj.Pa srečno!
aljoša1     
26.7.2009
Thanx za tele podatke, slike so pa tudi odlične.
igor.mateja     
27.7.2009
Lansko leto sva začela pri gondoli smer Ledine in do Ledin ni zahtevna pot. Smer Ledine-Koroška Rinka(Križ) je pot od vznožja gore naprej zelo zelo zahtevna. Na nekaterih nevarnih predelih kjer so prepadi ni varovana. Ob opuštevanju da se kamenje kruši, je pot še posebej nevarna. Tistih, ki jih je strah globin (globoki prepadi) jim goro odsvetujem oziroma brez opreme ne hodi! Priporočam, da se na Križ povzpneš z druge smeri, mimo Cojzove koče. Pot je res dalša, vendar nezahtevna.
BT88     
30.7.2009
ZDAJLE PA RES NE VEM SO VAROVALA OK AL NE NA KOROŠKO RINKO IN KOLIKO ČASA JE HODA ZADOBRO PRIPRAVLJENE PLANINCE
geppo     
30.7.2009
Če greš iz Mrzlega dola je do vrha je cck. 2uri.
Varovala so OK!
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=1199 če ti kaj pomaga!

Lp
mistirje     
30.7.2009
Mene pa zanima krožna tura od koče na Ledinah na Koroško rinko, naprej na Skuto, čez Dolgi hrbet na Mlinarsko sedlo in Češko kočo. Ali je potreben cepin in dereze? Hvala in lp.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing