Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / krozna tura od velike planine cez kamnisko sedlo in grintavec
 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec
14.9.2009 - krasovc
Ker ze nekaj casa nisem bil na obisku Kamniskega kota, sem odlocil za 12 oz 13ega septembra za dvodnevno turo. Z zicnico sem se zapeljal na Veliko Planino, kjer se nisem bil, tako sem si lepo ogledal tipiche hisice (opazil sem da imajo tud ze elektriko, pa se pse ki delajo mal prevec zgage). Od tam sem pa moral v korak, saj je bilo ze cez 9° uro, pa sem stopil proti planini Korosici in Dol. Ta je, po moje, zares lepo urejena. Od tam pa sem stopil na Konja, med potjo sem najdel lepo hisico, bivso planino menda, ki pa je ocitno lepo urejena in v njej bivajo, kot sem opazil. Z Konja je lep sestop po grebenu, se prevec zavarovan, sem se spustil do prevala Presedljaj, pol pa cez na Korosico. Nekaj sem tam pojedej, pa jo mahnil naprej cez Malo Ojstrico na Ojstrico (grebenske poti obozujem zarad razgledov ki se odpirajo krog mene). Na zalost sem bil na Ojstrici v Megli. Slika pa naprej, na Skarje, pa cez Babo na Planavo. Spust proti Kamniskemu sedlu sem uporabil za sprostitev misic. Po veceri pa sem tam prespal. Naslednji dan sem pa se odpravil cez Tursko goro na Skuto, megla mi je sledila in mi malo krajsala razglede. Z Skute sem se spustil dol, pa cez Dolgi hrbet, kjer je bil pravi uzitek, med tistimi skalami in spiki. Pa sem bil kmalu na Mlinarskem sedlu, od tam pa na zameglen Grintavec. Sestopil sem na hitro, pa me je vseeno dobil dez pred Cojzovo koco. Ravno prav, sem se pa odpocil in pojedel nekaj, pol pa dol v Kamnisko Bistrico in pa, po ogledu Predaseljevega “Kanjona”, znova do avtomobila ki je pocival pri nihalnici.
Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Velika Planina1 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Planina Korosica2 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Konjsnica3 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Planina Dol4 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Severna stena Konja5 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Grintavci se skrivajo6 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Korosica7 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Korosica z Male Ojstrica8 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Mala Ojstrica9 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Razgledi z Ojstrice10 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Pogled v Robanov Kot z Ojstrice11 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Na vrhu Ojstrice v megli12 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Proti Skarjam13 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec POgled v Dolino14 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Opis v Skarjah15 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Proti Babi16 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Malo pokukal sem v Logarsko dolino17 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Vrh Planjave18 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Turska Gora in Skuta19 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Spisje na Planjavi20 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Brana21 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Ojstrica in Planjava v zahodu22 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Dobro jutro Turski gori in Rinkam23 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Mrzla gora v jutru24 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Megle preskakujejo grebena Turske gore25 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Vrh Turske gore zadaj Rinke in skuta26 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Ojstrica, Planjava in Brana kukajo iz megle27 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Grintavec in Kocne28 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Skutin greben z zahoda29 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Vrh Dolgega hrbta30 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Dolgi hrbet z poti na Grintavec31 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Grintavec32 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Soteska Predaselj33 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Soteska Predaselj (Kamniska Bistrica)34 Krozna tura od Velike planine cez Kamnisko sedlo in Grintavec Na skuti35
Fifi     
15.9.2009
ja tole je pa kar velik zalogaj! čestitam za osvojeno turo!
Parkeljc     
15.9.2009
Ja, BRAVO "krasovc", za takole turo moraš pa imeti kar dosti kondicije, in pa glede na vreme in soliranje tudi precej velika "jajca" !!! Očitno se je izplačalo, glede na čudovite slike, predvsem tiste iznad oblakov!!
krasovc     
15.9.2009
No, malo kondicije imam, pa me vodi tud dobra volja. Osebno uzivam v razgledih, saj najlepse slike nikoli ne ostanejo v fotoaparatu.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing