Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Prečenje KSA - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Prečenje KSA
tomo_kugy     
18.4.2020
Najlažje boš za cele KSA opravil krožno pot, če boš štartal v Log. dolini.

Na razpotju - Klemenča jama - Ojstrica - Planjava - Kamniško sedlo - Brana - Turska gora (opcijsko Rinke) - Skuta - Cojzova koča - Grintovec - Kočna - Češka koča - Ledine - Sav. sedlo - Okrešelj - Log. dolina.

Ko se vrneš v dolino, naprosiš nekoga, da te z avtom zapelje do Razpotja.

Je pa res, da je tole preveč za dva dneva, razen če si RedBullnasmeh
dprapr     
18.4.2020
Za prečenje teh glavnih vrhov KSA (še veliko zanimivih bo ostalo) ne potrebuješ dveh avtov.
Pri južni varijanti pač začneš pri domu v Kamniški bistrici in potem pri povratku ni veliko asfalta. Lahko pa se z Ojstrice vračaš tudi mimo Vežice.
Pri severni varijanti pa je tisti spust na Češko kočo kar precejšen, a zelo lep.
Gre v dveh dneh, tudi če nimaš kril.nasmeh
lijaneja     
18.4.2020
Mladi fantje s hitrim korakom pa res ne potrebujete tri dni za omenjeno turco, razen če jo načrtujete v kratkem, ko je teža ruzaka zaradi zimskih razmer podvojena.
Če bo Ojstrica zadnji vrh prečenja, je sestop Korošica - Presedljaj - Pred Belo najbolj naraven in direkten. Če ste večja skupina, je najboljše z dvema avtomobiloma, enega pustite 'Pred Belo' 571, z drugim pa se zapeljete do sp. postaje tovorne žičnice 890.
Srečno!
primoza     
18.4.2020
Lijaneje se je treba paziti. Njegovih par enodnevnih prečenj KSA govorijo sami zase.nasmehvelik nasmeh
m3pisnik     
18.4.2020
Negre se zato, ali rabim 3 dni ali ne. Prvi dan bi prespali nekje na koči, da lahko zjutraj zgodaj stratamo, ker imamo do vseh izhodisc 1uro in pol vožnje.
Tudi na turo gremo z namenom uzivat. Smo ze veliko osvojili, vendar tu ne sprasujem po mnenju kaj mi lahko in kaj ne.
Zanima me samo najlazja varianta, da prides nazaj do avta, da nerabim hodit nevem koliko km za brezveze. nasmeh
Opcija logarska mi je zelo vsec.
Kaj pa iz česke koce na grintovc (lahko bi izpustili Kocni, ker imamo vsakoletni pohod na kocno) in potem skuta, rinke, bivak, brana, kamnisko sedlo do ojstrice in nazaj do kamniskega sedla, dol do okreslja, cez okreselj na ledine in na jezersko? Malo orevec za drugi dan?
lijaneja     
18.4.2020
Zoprno je, da je Češka koča od rok, pa da Frischaufa ni več. Na vsak način je južna stran bolj pri roki, kjer imaš tri bivake in dve bajti. (za vsak slučajnasmeh) Predlagam vam mojo varianto, je pa težava, da tudi Kocbeka ni, je pa vsaj voda.
Če mislite uživat, in naredit res pravo prečenje, je tudi dva dneva in pol premalo. Jaz se nadejam, da bom še kdaj poskusil.
Za vas pa predlagam:
Prvi dan prenočitev v bivaku v Kočni. (Štart popoldne v KB čez Kok. sedlo)
Drugi dan greben do Kam. sedla in prenočitev.
Zadnji dan ostaja Planjava in Ojstrica, ter sestop.
coffee     
18.4.2020
Če mislite prenočevat v kočah, preverte, če vam bodo odpiral ob 4h zjutri.

Logistično je najlažje iz Kamniške bistrice in tudi najbolj "jedrnata", brez različnih obvozov. Tud če pustite avto pri Domu, boste celotno turo podaljšal za 1h ob začetku in 30m ob zaključku, kar je zanemarljivo v primerjavi s celotnim časom.

Kljub vsemu si je pa smiselno turo začrtat glede na dostopno vodo/tekočino, ker med Kokrskim in Kamniškim sedlom ni ničesar.
panda     
19.4.2020
leta 2009 sem prečil takole: petek popoldan parkiral pri Domu v k Bistrici in do Cojzove koče (spanje). Zjutraj na Grintovec, prečil Dolgi hrbet, Skuta, T.gora, Kotliči na Kamniško sedlo (spanje). V nedeljo na Planjavo, preko Bab na Ojstrico, spust do Kocbekovega doma, nato spust skozi Kamniško Belo, nato po cesti do avta. Super turca, seveda je bil povod za turo stabilno lepo vreme...nasmeh
darinka4     
19.4.2020
Jaz em pa izbrala drugačno varianto. Sicer tri dni. Prvi dan iz Zg. Jezerskega, oziroma s parkirnega pod žičnico do Kranjske koče. Časa sem imela dovolj, da sem šla na Mrzlo goro.. In prespala v Kranjski koči. Takrat je bil še Franci Beguš oskrbnik. Naslednji dan sem se odpravila na Koroško Rinko. Sestopila in še na Skuto. Prespala sem v Coizovi koči. Tretji dan, na Grintavec. A se je vreme nekoliko pokvarilo. Ker je grmelo, sem Kočno izpustila in šla na izhodišče do Češke koče. Potem do parkirišča.
karibu     
19.4.2020
Moja varianta pred 4 leti:
Robanov kot - Korošica (spanje) - Ojstrica - Planjava - Kamniško sedlo - Okrešelj - Ledine (spanje) - Križ - Skuta - Cojzova koča (spanje) - Grintovec - Jezerska Kočna - Jezersko
za prevoz do avta sem bil dogovorjen, sicer bi klical 040-620-205 (prevozi Jezersko - Logarska dolina)
Lep pozdrav in srečno pot! velik nasmeh
Page: 1 2 3       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing