Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Veliki greben - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Veliki greben
14.7.2013 - -
Danes na Velikem grebenu.Začeli smo pri parkirišču pri žičnici proti Gamsovem skretu na Tratah pred Gamsovem smo krenili na desno in na melišču zasledili dobro vidno stezo na desno in smo ji sledili do konca da te pripelje na začetek grebena in te pelje do konca grebena .Dol smo šli prek Žmavčarjev.
100jan     
17.7.2013
Dobra, bravo.
pika     
4.6.2015
Današnja tura - Veliki greben, je bila poleg zahtevnosti tudi soparno začinjena. Od Gamsovega skreta smo prečili desno na vidno stezo in priplezali na greben. Tu se je začel še kar znosen "pretep" z ruševjem, kar je trajalo dobre pol ure. Sledila je zaslužena malica na sedlu pod steno in odločitev za izbiro smeri. Izbrali smo obvoz po desni in se s tem uspešno izognili jeklenicam na levi strani zavijanje z očmi. Potem pa za nosom proti vrhu, večinoma dobra skalna smer z nekaj sitnimi travnatimi prehodi. V zadnjem delu sta še dve jeklenici, tokrat z veseljem sprejeta pomoč velik nasmeh. Po vrhovih Skute in Brane so se obešale težke megle, zato smo raje obrnili in Čez Žmavčarje sestopili proti dolini.
Veliki greben Lepi čeveljc1 Veliki greben dopolnitev vodnih zalog2 Veliki greben Gamsov skret3 Veliki greben4 Veliki greben steza5 Veliki greben6 Veliki greben proti začetku grebena7 Veliki greben razgledni štant8 Veliki greben komentar ni potreben9 Veliki greben10 Veliki greben del grebena je že za nami11 Veliki greben pravilno je v levo12 Veliki greben prehojen greben - nehote spremenjene nastavitve na aparatu13 Veliki greben jeklenice malo pred zaključkom14 Veliki greben skupinska 115 Veliki greben skupinska 216 Veliki greben zadnji postanek pred pivom17 Veliki greben18
geppo     
5.6.2015
Tudi meni bi od strahu na tem ostrem grebenu kakšna nastavitev šla na Č/B..velik nasmeh
lp
strikan     
21.6.2015
strikan     
22.6.2015
Nedeljski utrip z Velikega grebena.
geppo     
22.6.2015
Lepe fotografije si naredil, kakor turo tudi.
Lp
ljubitelj gora     
31.7.2016
Zgodaj zjutraj V Koncu in po bližnjici (Gamsov skret) do Velikega grebena, sprva stezica, nato na greben, ki se večkrat zelo zelo izpostavi. Na vrhu Velikega grebena si vzamem počitek, nato nadaljujem še po grebenu. Vrnem se nazaj po spodnji markirani poti pod Skuto in še na Kogel. Sestopim preko Kokrskega sedla.
Veliki greben na desni Veliki greben1 Veliki greben po bližnjici čez Gamsov skret2 Veliki greben Veliki greben, sprva gamsja stezica gre v desno3 Veliki greben zračn in zaraščen prehod po grebenu4 Veliki greben večkrat je zelo zelo izpostavljeno, tud po strmih travah5 Veliki greben vrh Velikega grebena6 Veliki greben po grebenu, ta del se mi je zdel še najbolj ˝lahek˝7 Veliki greben utrinek8 Veliki greben še an Kogel9 Veliki greben utrinek na Koglu10 Veliki greben vrnem čez Kokrsko sedlo11 Veliki greben Veliki greben12
Hammond     
31.7.2016
Misliš po bližnjici čez Trato proti Gamsovemu skretu?
ljubitelj gora     
31.7.2016
Desno od luknje, na prvi sliki se jo vid.
Hammond     
31.7.2016
Torej V Trati. Lepa tura.
ljubitelj gora     
2.8.2016
Je lepa in predvsem so mi taka brezpotja zelo priljubljena.
Veliki greben Nekak takole je potekalo brezpotje1
lijaneja     
13.4.2017
Jaz pa sem danes na vrh tega grebena prišel po dosti lažji poti.nasmeh
Spomladi mi je pot čez Žmavčarje zelo priljubljena. Poleg omenjenega vrha mi je bil današnji cilj bivak. Zjutraj je bila pravšnja temperatura, tako, da se je dalo tudi lepo po snegu, ki se začne dobrih 150 višincev pod bivakom. Opustil sem iskanje podatka o višini najvišje točke Velikega grebena, na nekaterih zemljevidih je omenjena višina 2006 m, kar pa sigurno ni prav. Jaz sem nameril 2097m.
Celo dopoldne nikjer žive duše, le trop gamsov mi je nekaj časa poziral.
Veliki greben Kalški greben in Grinta, spredaj najvišji vrh Velikega grebena.1 Veliki greben Skuta in Kranjska Rinka.2 Veliki greben Vrh Velikega grebena3 Veliki greben Kalški greben4 Veliki greben Turska gora5 Veliki greben Brana6 Veliki greben Grinta7 Veliki greben Žmavčarji8 Veliki greben Notranjost bivaka9 Veliki greben Južno lice s Kranjsko Rinko10 Veliki greben Grinta z Velikega grebena. Najdeš bivak?11 Veliki greben TG z VG. Najdeš bivak?12 Veliki greben Skuta. Levo Štruca in Sleme13 Veliki greben Planjava in Brana14 Veliki greben Zahodno lice bivaka15 Veliki greben Od Mokrice do Kalškega grebena16 Veliki greben Vrh Skute17 Veliki greben Turska gora s poti čez Žmavčarje18 Veliki greben Ena od treh jam ob poti19 Veliki greben Pogled iz nje20
grega_z_brega     
13.4.2017
lijaneja mislim, da je veliki greben označen na zemljevidu bolj južno od tam kjer si ti stal, tam kjer se greben prelomi.
Veliki greben1
ljubitelj gora     
13.4.2017
Vrh je malo nižje v grebenu.
grega_z_brega     
13.4.2017
Vrh ni na vrhunasmeh
dprapr     
14.4.2017
Včasih je vrh, ki ni na vrhu, težje dostopen.
Na tem grebenu so sicer "goljufali" z zajlami.
Tone, kdo je sedaj uživač?velik nasmeh
lijaneja     
14.4.2017
Po moje je vrh (2006) popolnoma travnato vzhodno pobočje, ki ga uzreš takoj za ovinkom na sliki 18.
(pred snegom in zatrepom)
dprapr     
14.4.2017
Misliš tega?
Veliki greben Vrh?1 Veliki greben Sicer jih je pa cel kup nanizanih...2
lijaneja     
14.4.2017
Ja, Drago. Ta bo najbrž pravi. Naslednjič ga moram izmerit.
ejti     
14.7.2017
Veliki greben včeraj, 13.7. Zjutraj je izgledalo prav obetavno. Greben se je sončil pred nami in kar malo smo se bali hude vročine. No, bilo je vse prej kot to. (Vroče mi je postalo kvečjemu od adrenalina nasmeh) Megle so se preganjale sem ter tja in občasno zagrnile vrhove. Tik pred koncem, na najbolj izpostavljenem delu (vsaj zame), se je pa še vlilo. "Vse za osebnostno rast", kot je dejal eden od udeležencev včerajšnje ture.
V Gamsovem skretu zavijemo desno na polico, se po rušju spustimo nekoliko niže (vidijo se sledi žage), se spet dvignemo, prečimo v desno in se skozi rušje pričnemo dvigati proti grebenu. Zelo strmo in kar zahtevno. Na grebenu se držimo bolj desne strani. Prva jeklenica nas povede na levo stran in potem navzgor. Nekaj časa plezamo kar po vrhu grebena. S prvega vrha se spustimo v travnato sedlo, od koder bi bil tudi možen sestop v Žmavčarje. Ture pa še ni konec. Pred nami sta še dve prav zašiljeni špici, ki od daleč zgledata prav strašljivo. Od blizu se le malo omehčata, v pomoč je tudi jeklenica. Tik pred koncem pa greben poskrbi za zrno popra - kratek plezalni odsek a ozkem grebenu, kjer je na obe strani zelooo prepadno. Pa ravno tam je pričelo deževati, tako da je bilo še dodatno spolzko. Ko premagamo še zadnjo težavo, po travah sestopimo do bivaka pod Skuto, kjer vedrimo do konca plohe. Sestop v Žmavčarje in na zasluženo pivo k Marjonu.
Super tura (za mene z velikim T) v super družbi.
p.s. Da ne bi z jeklenicami koga zavedla: Na grebenu naletimo na tri jekleice, ki so sicer kar v pomoč, vendar Veliki greben ni nikakršna zavarovana pot, ampak čisto brezpotje in lažja plezarija.
Veliki greben1 Veliki greben2 Veliki greben3 Veliki greben4 Veliki greben5 Veliki greben6 Veliki greben7 Veliki greben8 Veliki greben9 Veliki greben10 Veliki greben11 Veliki greben12 Veliki greben13
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing