Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ojstrica - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Ojstrica
jprim     
14.9.2020
Škoda Darinka, berem tvoje objave in Kopinškova bi bila prava uživancija.
Lp!
darinka4     
14.9.2020
Niso mi poznani ti konci. Sem spraševala na vrhu tri pohodnike dva fanta in eno dekle , ki so prišli po Kopinškovi kakšna je. So rekli da zahtevna. Sem jih vprašala pa kako, saj ste šli brez samovaroval?. So se pohecali, da so deklino imeli na sredi vso pot. nasmeh Sestop po tej poti so odsvetovali.
ppegan     
15.9.2020
Darinka, Kopinškova na Ojstrico je res zelo zahtevna zavarovana pot, a je vzpon po njej čista uživancija, ki se ga da opraviti brez SVK-ja, vsaj jaz sem ga, in to brez težav. Škoda, ker se na tem portalu nisi pozanimala, kako zadeva zgleda, saj je pot res lepo speljana. Jaz sem šla sama po Kopinškovi, predhodno sem se pozanimala, kako zadeva zgleda in kok je zahtevna, pa sem imela prav super samoten dan, le vreme je bilo takrat slabše kot napovedano. Sestopila sem čez Škarje. Pa srečno.
panda     
15.9.2020
Darinka:glede na tvoje izkušnje, koliko berem tvoje poste iz tur, bi brez SVK brez težav zmogla Kopinškovo. Jaz sem pred leti imel SVK zraven, vendar sem ocenil, da ga ni potrebno uporabiti. Tura čez Škarje gor in dol se kar vleče. Pa drugič. nasmeh
redbull     
15.9.2020
Le kje bi pa Svk rabil na Kopinskovi? Veliko jeklenice ni. Morda pred severno prečko 2 m. Je del čez Škarje preko skal z klini isto težaven.
Janez Seliškar     
15.9.2020
SVK za manj izkušene nikakor ni odveč!
rokopoko     
15.9.2020
Evo ravno danes šel po Kopinškovi gor in čez škarje dol. SVK sem imel zraven vendar ga nisem uporabil. "Najjači" točki sta bili meni ca 5m poti po grebenu malo za "lestvijo" ter izpostavljen vzpon ob jeklenici, ko se pot spet obrne na logarsko stran. Tam sem se pač osredotočil na pot pod nogami in se nisem preveč oziral v globino.. :-)

Je pa po Kopinškovi potrebno zelo paziti, da ne prožiš kamenja, ker to leti daleč v globino. Spust čez škarje mi ni bil toliko zanimiv, sem pa tam na razdalji nekaj metrov srečal gamsa.. :-)
Macesna     
25.9.2020
Na začetku tedna, še pred poslabšanjem, sva obiskala Ojstrico. Začela sva v Logarski dolini, v »tujih krajih«. Na vrh sva se povzpela po Kopinškovi, sestopila pa čez Škarje. Bil je lep in dolg krog pred prihodom jeseni.
Kopinškova se mi ni zdela preveč težka. Presenetilo me je, da je veliko strme in naporne hoje; bolj visokogorska pa pot postane šele v zadnjem delu, ko gre visoko nad Logarsko dolino.
Ojstrica Jutranji pogled proti Turski gori, Rinkam in Mrzli gori1 Ojstrica Visoko nad Robanovim kotom2 Ojstrica Gore nad Okrešljem, spredaj Rjavčki vrh3 Ojstrica Eno od začetnih strmih mest4 Ojstrica Natur svastika5 Ojstrica Pogled proti Krofički in na del prehojenega6 Ojstrica Mordorjevi stolpi7 Ojstrica Se že malo kuha. Tu nekje spodaj bo šel sestop čez Škarje.8 Ojstrica Pogled z vrha Ojstrice v smeri sestopa9 Ojstrica Severna stena Ojstrice od strani10
palček plezalček     
25.9.2020
Macesna, lepo, da si se oglasila. Sem že pogrešala tvoje objave. nasmeh
dprapr     
25.9.2020
Ojstrica je kar “visokogorska”. Ima najlepšo steno daleč naokoli. S “tujimi kraji“ ni primerljiva samo po višini. nasmeh
Macesna     
25.9.2020
Ja, stena je res lepa in strma.

@palček plezalček, hvala, prijazna si.nasmeh
sdspecy     
10.10.2020
Ppzdravljeni,
Tole bo malo off-topic;
če je slučajno kdo na vrhu Ojstrice med 8.10 in 9.10.2020 našel kakšne pozabljene pohodniške palice z posebnimi podaljšanimi ročaji, bi bil vesel, če jih lahko “pogreši”, ker ženi zaradi težav v zapestju (ob težavam s sklerozo mežikanje ) zelo prav pridejo... Dosegljivi smo na 040509575.
Hvala lepa!
David
kitta     
11.10.2020
bil 9.10. gor po kopinškovi. Na vrhu nisem videl nobenih palic, so pa bile ene (klasične cele črne) palice pred lojtrco oz. tam, kjer se začne malo bolj navpični del poti na Ojstrico.
GaKo     
11.10.2020
Tudi jaz sem jih videla včeraj (10.10.) na tem mestu. Danes so verjetno že pod snegom. mrk pogled
Page: 1 2 3 ... 66 67 68       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing