Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / čez žmavčarje na skuto,dolgi hrbet,grintovec
 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec
nteam     
7.9.2020
Super tura.
Bi pa samo nekaj pripomnil - na zadnji sliki povsem desna oznaka ni prava. Turska gora je še bolj v desno, tisto je pa Kranjska Rinka nasmeh.
lencka     
7.9.2020
Hvala....popravljenonasmeh Pa srečno!
rok.si     
7.9.2020
Tudi jaz sem se v soboto ob napovedanem lepem vremenu odločil za turo, ki sem si je že dlje časa želel - na Grintovec in Skuto v enem dnevu čisto iz doline.
Malo čez šesto sem parkiral pred domom v Kamniški Bistrici, kjer posebne gneče še ni bilo, je pa bilo avtomobilov toliko več v gozdu ob cesti v Konec - odkar hodim v hribe takšne gneče ne pomnim!
Tudi po poti na Kokrško sedlo sem srečal veliko ljudi in na sedlu pred kočo vse mize polne.
Po jutranji kavi jo mahnem naprej proti Skuti, na Malih vratcih pa zavijem na travnati greben Dolgih sten, kjer se "gneča" konča in čisto sam se počasi vzpenjam po čudovitem razglednem travnatem grebenu in tu in tam opazim na skalah še kakšno obledelo predvojno markacijo. Ko se trave počasi končujejo si privoščim pavzo, nato pa nadaljujem še malo naprej od točke, ko se greben postavi strmo navzgor, kjer nimam več občutka, da sem na pravi poti, zato se spustim proti melišču, kjer bi naj potekala SPDjeva pot čez Dolge stene, pa tudi te ne najdem. Tačas pa za mano pride še Bojan s psičko , ki imata več kilometrine po takih poteh, ki so ali pa tudi niso in skupaj nadaljujemo proti vrhu mimo točke, kjer sem se malo prej obrnil - malo naprej so se spet videli sledovi predhodnikov, potem pa tudi tu in tam kakšen možic in tudi plezanje ni bilo posebej zahtevno.
Kmalu sva se znašla na zelo obljudenem vrhu, od koder se je videlo prav vse, kar se sploh lahko ! Po zasluženi malici in hranjenju kavk, ki so se ta dan ob obilici obiskovalcev res imele priliko najesti do sitega, se posloviva in spustim se proti Mlinarskemu sedlu, kjer še nisem hodil.
Pot mi je bila všeč, razgibana in podobna nadaljevanju čez Dolgi hrbet, ki ga že poznam od prej. Hitro mi gre od nog (in rok) in ko na Jezerskem sirena zatuli prvo sobotno poldne v mesecu sem že na vrhu Dolgega hrbta. Ko sem nazadnje tu hodil sem imel meglo, tokrat pa sem lahko res užival po tej lepi poti med nebom in zemljo. Tu in tam sem zaradi obledelih markacij naredil kak korak preveč, pa nič za to. Srečal sem kar nekaj ljudi, vendar malo v primerjavi z gnečo na Grintovcu. Za Lencko pa nisem prepričan - mogoče med Mlinarskim sedlom in vrhom Dolgega hrbta?(imel sem zeleno majico z dolgimi rokavi in oranžno čelado)
Baročna silhueta Skute se je že približevala in sem si jo moral ogledati še s Štruce, zanimala me je tudi tista voda, ki jo oglašuje napis na skali, pa je ni bilo nič - le vlažna skala v jami.
No, na vrhu Skute sem si spet privoščil daljšo pavzo, potem pa se počasi spustil proti dolini. Pri koncu plezalnega dela poti sem se čez melišča spustil po bližnjici (ki je primerna samo za dneve brez oblačka, saj so Podi v megli zelo neprijazni) do bivaka, kjer mi je prijazna primorska družba v zameno za fotousluge ponudila kavo, ki se je po kakih desetih urah na poti res prilegla. Spust čez Žmavčarje je hitro minil, najprej ekspresno po melišču, potem pa ves čas po prijetni senčki. Nad žičnico sem iz rahlega dolgčasa začel šteti avte ( ki jih je bilo samo še kako četrtino jutranjih) in jih do takrat, ko planinska pot zapusti cesto, naštejem 47. Uau.
Ob šestih popoldne pa sem zadovoljen sezul gojzarje in z velikim veseljem po uspešni turi začofotal v ledeno mrzlo Kamniško Bistrico pred Domom. nasmeh
Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Lep dan pod Kokrskim sedlom1 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Mehke trave me vodijo najprej na Grintovec2 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec nato pa še na Skuto3 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Dolina že globoko4 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Na drugi strani5 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Pokuk čez Dolge stene6 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Malo je treba tudi uživati7 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec res lepo mesto za pavzo8 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec lep dan je9 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec razgledi pa z višino še  lepši10 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec malo cvetja je še ostalo, pa je tisto toliko lepše11 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec družba na poti12 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec tole me še čaka danes13 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Na vrhu Grintovca živahno14 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec skalnata trdnjava15 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec proti Mlinarskemu sedlu16 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec razgibano17 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec18 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Današnji cilj19 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec prehojene Dolge stene20 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec zaviti Dolgi hrbet21 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Lačna stražarka Skute22 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec ah, razgledi...23 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Ojstrica z družbo24 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Triglav v daljavi25 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Počasi proti Bivaku26 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec popestritev sivega skalovja27 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Pogled proti Češki koči28 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Stražarka Kokrškega sedla29 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Cojzova koča30 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Brez železja tule ne bi šlo31 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Uf, do avta je še daleč32 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec Baba, Ledinski vrh in Belski turn33 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec pregneteni kamniti skladi v steni34 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec lepi svišči35 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec turska preobjeda 36 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec potka pod bivakom37 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec bodeča neža38 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec drevo na koncu poti39 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec pogled čez rob40
Todi     
19.9.2020
Tale turca je tako zanimiva ratala, da smo jo danes prehodili še mi 3je Barbara, Miha in jaz.
V smeri čez Žmavčarje, bivak pod Skuto, Skuta, na Štruco pogledat naprej Dolgi hrbet in še na Grintovec. Za sestop pa na Kokrsko sedlo do Cojzove koče in v dolino v Koncu. Kazalo je lepo jutro se malo poslabšalo a nakoncu je bilo lepo vreme, ... nasmeh
Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec1 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec2 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec3 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec4 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec5 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec6 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec7 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec8 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec9 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec10 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec11 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec12 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec13 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec14 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec15 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec16 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec17 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec18 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec19 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec20 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec21 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec22 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec23 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec24 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec25 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec26 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec27 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec28 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec29 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec30 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec31 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec32 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec33 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec34 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec35 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec36 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec37 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec38 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec39 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec40 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec41 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec42 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec43 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec44 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec45 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec46 Čez Žmavčarje na Skuto,Dolgi hrbet,Grintovec47
Todi     
20.9.2020
Dodajam še video https://www.youtube.com/watch?v=ZRUBaIwJ-xY
če koga zanima
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing