Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planjava - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Planjava
lijaneja     
12.5.2020
Vidno polje Grintovca je vsaj 300m nad Kamniškim sedlom.
redbull     
12.5.2020
Vsaj do 2200m kopno pod Grintovcem, pri lokaciji Kamniškega sedla pa na 1800m sneg. To pa je zanimiv pojaveek
djimuzl     
12.5.2020
Res, je, Tone. A potem misliš, da gre za včerajšnji posnetek in današnji datum?
parenzo     
12.5.2020
Mikroklima.
Pred časom je v Kočevju zapadlo več kot 20 cm snega, ko je v Kranjski še vedno deževalo.
Trobec     
12.5.2020
S tem da Kočevje in Kranjska Gora sta skoraj 150 km narazen. Tu pa je isto področje, zračne razdalje je komaj nekje 3-4km km, enaka lega...tako da je res precej nenavaden pojav.
bbugari1     
12.5.2020
Slika št. 1 ni prava, Tone ima prav.
redbull     
12.5.2020
To je nekako skoraj logično, saj ne more biti tako dobra vidljivost proti Grintovcu, ker je bilo ali manj megleno
djimuzl     
12.5.2020
Kot že rečeno, sem spremljal kamere dopoldne in opazil podobno sliko kot na fotkah. Okoli poldneva pa je začelo snežiti na V. Planini in Krvavcu (kamere v živo) - na Kokrškem sedlu pa je kazalo, kot da je padal dež s snegom, rahlo se je pričelo beliti; naslednja slika, ki sem jo videl, pa je bila ta, Tonetova.
grega_z_brega     
12.5.2020
Kamera na K. sedlu je kazala cca. 5 cm snega zvečer.
Todi     
13.5.2020
Me pa zanima kako to, da ni več snega na Kamniškem sedlu, ... nasmeh verjetno sem en dan zamudu, ...nasmeh
djimuzl     
13.5.2020
Na Planjavo so ga prestavili.
grega_z_brega     
13.5.2020
Popoldne se je malo pokazala. Ni novega snega, še nekaj starega je pobralo. In zelenice se zdijo bolj zelene.mežikanje
j.     
15.5.2020
Včeraj (četrtek, 14. maja) čez Repov kot na Srebrno sedlo, nato na Planjavo in nazaj čez Sukalnik. Začel sem na Jermanci v upanju, da bo vreme zdržalo vsaj dopoldne. Dolgo je že tega, kar sem pot čez Repov kot zadnjič prehodil. Včeraj je bila je v celoti kopna. Prehod skozi grapico, ki je na vrhu zadnjih travnatih vesin na levi strani skalne bariere pod sedlom, sem našel brez težav. Na sedlu sem si obetal pogled na Petkove njive in Korošico, pa ni bilo nič. Oblaki so od tam vreli kot iz kotla.

Podvizal sem se proti Planjavi. Na poti takoj nad sedlom je bilo snežišče, mestoma malo bolj strmo. Ker nisem vedel kaj me čaka naprej, sem si nataknil dereze, pa bi tistih 50 metrov morda šlo tudi brez. Naprej do vrha ni bilo več snega.

Na vrhu se je videlo proti Avstriji, z naše strani pa so megle rinile že od vsepovsod. Sestopil sem čez Sukalnik. Na poti so številna snežišča, večino se jih da obiti, na dveh ali treh sem pri prehodu uporabil cepin. Zaradi občasne slabe vidljivosti sem malo zamočil na rami pod Sukalnikom, kjer pot za kakih 50 metrov zavije rahlo levo in se spusti po skalnato travnatih vesinah. Ni mi bilo čisto jasno, kako je tam s snežišči, zato sem se ob uporabi derez in cepina raje spustil kar naravnost navzdol po večjem snežišču ob steni do zavarovanega dela poti, ki vstopi v sistem polic. Kot sem videl kasneje, ko se je malo odprlo, bi izgubil manj časa, če bi se držal poti saj najbrž ne bi bilo potrebno natikati derez.

Spust v smeri proti Pastircem sem si privoščil po melišču. In še o novem snegu: v celoti ga je pobralo.Planjava Sprememba prometnega režima v Kamniški Bistrici :)1 Planjava Jutranji Kogel, Štruca in Skuta.2 Planjava Skalna bariera pod Srebrnim sedlom. Prehod je na vrhu travnate vesine na levi.3 Planjava Grapica, kjer je treba malo poplezati. Za orientacijo: desno od nje je luknja, zgoraj stebrički tvorijo majhno okno. 4 Planjava Vreme se je od juga hitro pričelo kvariti.5 Planjava Na Srebrnem sedlu: iz Petkovih njiv je kuhalo.6 Planjava Zeleniške špice.7 Planjava Pogled z vrha proti Ojstrici.8 Planjava Zahodni (malo višji) vrh Planjave.9 Planjava Pot tule poteka na desni strani slike, sam sem se spustil naravnost po daljšem snežišču levo pod steno (viden je le rob snežišča).10 Planjava Kamniško sedlo in vse štiri Rinke, kolikor se jih je pač videlo.11 Planjava Odeta v koprene oblakov.12
lijaneja     
16.5.2020
Lep krogec si naredil, Jure! To hribovsko vreme je včasih težko lovit. Jaz sem moral zabušavat in čakat sonce na vrhu Planjave, ti pa hitet, da bi ga na vrhu še ujelnasmeh Če bi bil sneg trd, bi se jaz tudi rajši vzpenjal (in sestopal) po neprekinjenem snežišču ob steni (sl. 10),tako sem pa iskal kopne flike proti vrhu Sukavnika. Ga je pa od nedelje očitno že kar nekaj pobralo.
redbull     
16.5.2020
Lepo
Srečno
j.     
16.5.2020
Hvala obema. Do vrha Planjave je bilo res izjemno lepo in prijetno, potem pa nekoliko manj. Ampak to spada zraven. nasmeh
Turbolazec     
16.5.2020
Kaksne pa so kaj razmere iz kamniskega sedla do planjave?
redbull     
16.5.2020
Razmere so takšne, da brez zimske opreme ne bi nikamor hodil nad vrhove nad tem omenjenim sedlom, pa tudi drugje nad 2000m zaenkrat je podobno. Če nimaš s sabo si lahko primoran obrniti ali pa siliti v zdrs
Srecno
j.     
16.5.2020
Turbolazec: Praktično vse jeklenice in skobe so ven iz snega. Še posebej tiste v spodnjem delu, kjer pot poteka po sistemu polic. Je pa okrog Sukalnika precej drobirja na poti, kar bi zlasti ob sestopu znalo biti zoprno in nevarno. Snežišč je kar nekaj, večino se jih da obiti, nekaj jih moraš prečiti. Kot pravi Dejan, oprema je nujna. Morda boš potreboval samo cepin, meni so (bolj iz previdnosti) koristile tudi dereze.

Nad Sukalnikom po južnih pobočjih proti vrhu ni več nobenih problemov.

lijaneja     
16.5.2020

''Nad Sukalnikom po južnih pobočjih proti vrhu ni več nobenih problemov.''

Razen mogoče tule, če se boš držal označene poti.
Planjava x1
Page: 1 2 3 ... 28 29 30 31 32       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing